- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nokia 6310 - nem az, ami volt
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Aktív témák
-
Jancsi
aktív tag
Lehet nérzned kéne egy kormányzsárat is valami ilyesmit [link][link][link]
A csonk, ami egyébként a villa nyaka, általában elég hosszú, kb 25-30cm. Ha magas kormányt akarsz készülj fel hogy venni kell jópárdarab hzagolót [link]
Próbálj csípőböl hajolni én is jártam sokat alacsony kormánnyal, de nekem kimondottan bejött [link]
V-fékböl még a ''drágább'' BikePositive-ok sem rosszak [link] [link] tapasztalatom csak az elsővel volt, az elég pozitav, 60 kilóval amikor csak akartam pofáraeshettem vele -
_stick_
őstag
Jancsi: délután teszek fel egy fotót.
tr00p3r: kihúzott nyereggel sem tudom kiegyenesíteni a lábambár elvileg nem is kell
Krinya: azért is lenne szükségem a nagyobb vázra, mert inább túrázásra vettem a montit, hosszabb távon (nekem) meg kényelmesebb. Gondolkoztam, hogy trekkinget vegyek-e, de akkor a vadulást elfelejthetem
THX a tippekért, 7végén megyek a boltba, meglátjuk mi lesz. -
tr00p3r
addikt
na ma megvolt a terheléses tesztem az olivérrell. vér profi volt. bringáscuccban (nadrág, mez + spd) felültem az oli saját spinning bringájára a WorldClassban. jeladó a mellkasomon és mehet a teszt. kb 30 perc volt. figyeltük a pulzust, a teljesítményt (watt) és a pedálfordulatot. 80-on kellett tartanom a fordulatszámot adott watt értékekek me (70, 100 és 130 W) mellett. minden lépcső után vérvétel a tekerés közben és nézte egy kis kütyüvel a savasodásom. hááát... mit mondjak van mit fejlődnöm, de kezdetnek nem rossz. estére kidolgozza az eredményeket és lehet kezdeni a teljesítmény/pulzus orientált bringás edzést. főleg a azzal volt gondom, hogy szinten tartsam a pedálfordulat/teljesítmény arányokat. izzadtam is mint a disznó. utána még leküldtem az erőnléti edzésem és irány a melóba.... ha érdekel este elmondom az eredményeket és pulzuhatárokat.
-
Krinya
tag
Sziasztok!
Négyszögtengelyes hajtókart csak szerszámmal lehet leszedni?
Amit eddig csináltam:
- Műanyag kupakok ki
- Oldalanként egy csavar kihajt
- Izmoskodás, olajozás, gumikalapácsolgatás, bután nézés.
Hogy lehet azt leszedni?
_stick_: 17'' a vázam, ráadásul dirt, 189cm vagyok, nekem csak az a bajom, hogy rövid a váz. Próbáld meg az ülésedet kicsit hátrébb állítani.
[Szerkesztve] -
Jancsi
aktív tag
-=Libria=- villánál csak az a kérdés mennyit szánsz rá
Itt lehet nézelődni sok minden van megvenni nem feltétlenül érig meg mindig itt [link]
Fékböl ezt tudom ajánlani [link] De ha spórolni akarsz most és a későbbiekben is, jahh és ha van fékfelület a felniden érdemes V-fékeket is nézni [link] [link] ennek használom még egy '98-as kiadásást, a vázat hajtogatja
_stick_ nem tudnál feltenni egy képet a bringádol? elég elképzelhettlennek tartom hogy 180cm-hez kicsi lenne egy 19-es váz, én 175cm-vel nyomom 16,5-össel, igaz ki van húzva a nyeregcső rendesen -
-
_stick_
őstag
A nyeregcső szinte a jelzésig kint van. Kb 20-25cm. Én is gondolkodtam a kormányszár cserén, de elsőnek a vázra mennék rá. Ha nem kell sokat ráfizetni, akkor lehet be is vállalom... Nah, érzem, hogy kicsi a váz... haver épp most jött át, Kelly's 19,5'' váza van ami már szinte ott van kell az a 20-as. Próba cseresznye...
-
Kobe
veterán
csocsesz
tippet szeretnék kérni alkatrészvásárláshoz....egy teleszkópos elsővilla kellene nekem, semmi extra, csak túrázgatáshoz, nem 100 ezres kategória, hanem lehetőleg minél olcsóbb - állíthatóság a lényeg, mostaninak olyan rövid a csonkja hogy nem tudom kellő magasságúra állítani a kormányt
illetve egy tárcsafék-szett, illetve csak a konzolpár kellene, mivel ez ilyen bevközpontos darab volt anno, oylan spéci fék van rajta hogy pofát nem kapok hozzá sehol
szóval ha vki tud oldalt ahol ezeket olcsón emg lehet kapni és használhatók, lécci írjon má ide egy két linket -
Jancsi
aktív tag
válasz
Bikeman #2580 üzenetére
Ezaaaz csak nekem van Barbie pedálom
A rugó nem fáradt el mert ha tekergetem nő a kilépőerő, de a belépő is, 60 kilómmal bele kell állni a pedálba és akkor sem nagyon akar belépni.
_stick_ menj be a boltba ahol vetted, kicserélni tuti nem fogják de lehet beszámtják egy ujba a vázat, amúgy nem is biztos hogy cserélni kellA nyerget mennyire kell megemelni? Ha a kormány tul közel van, lehet rajta változtatni egy hosszabb kormányszárral.
-
Bikeman
aktív tag
Nem, az enyém piros. (de lehet, hogy idővel kifakul...
)
A rugóerő csavart tekergesd ha nem megfelelő, de lehet, hogy a rugó kicsit megfáradt már.
Monduk abban sem vagyok biztos, hogy Wellgo, mert a műanyag része ugyanolyan, mint a tiéd, de semmilyen név, vagy cikkszám nincs rajta... -
_stick_
őstag
#2577?
-
Jancsi
aktív tag
válasz
Bikeman #2575 üzenetére
Voltam vele éjszakai tekerésen, egész kellemes nem rángat vele úgy a binga mint a WAM-M717 -el. Az normális hogy alig van kioldónyomatéka? vagyis van de nagyon minimális az előzőhöz képest, 1-2szer sikerült kilépni, igaz töksötétben és félig már aludtam
Nyiszorogni nem nyiszorog, igaz ha jól látom nem rég kenhették meg.
Ugye a tied nem rózsaszín? -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérém! 1 hónapja vettem magamnak egy bicót, az első komolyabbat, az ára is az volt 100k< A váza egy 19''-os monti váz. A boltban kipróbáltam, mentem egy kis kört kényelmes volt és az egy tenyérnyi távolság, az ülepem és a váz között is bőven megvolt. És ez a bőven a gond. A nyereg szinte csutkára ki van emelve. Hosszabb használat után vettem észre, mindegy milyen úton, elkezd fájni a vállam a támaszkodástól.... ~180cm magas vagyok, hosszú láb, hosszú kéz
A lényeg: hamarosan viszem vissza ingyenes szervízre. Szerintetek van-e esély arra, hogy (tudom, hogy elég durván hangzik) kicseréljék nekem a vázat egy 20''-21''-ra? Vagy, hogy közelítsem meg a dolgot, hogy valamit el tudjak érni? Vagy igazából mire számíthatok? Mert mondujk, hogyha visszavennék a vázat, rendelnének egy másikat és az összes alkatrész átszerelését, biztos nem csinálnák meg pusziért... Végülis, ha az eladó jóindulatán múlik a dolog, akkor még szerencsém is lehet, mert rendes/segítőkész volt és nem csak a vásárlás előtt.
Ez azért lenne fontos, mert nem 5 évre vettem a bicót és ugye (normáls esetben) a váz lenne az utolsó, amit cserélnék rajta. Az eladás az utolsó esélyem lenne.
Szóval várok minden ötletet, tapasztalatot és tanácsot. Előre is -
venember83
nagyúr
Keleti orszagreszben nem tud valaki elado jobb xc-bringat max 100k-ig? Jo lenne ha nem kene atutazzak egesz Magyarorszagon...
-
Bikeman
aktív tag
Van még valahol egy pár hasonló darabom. (használtan vettem szintén, valami 1k-ért) Egyetlen negatívuma az a szürke műanyag ház, amibe belemegy a tengely. Az egyik pedálomat (asszem tán a jobbos?) valami fakezü fordítva akarta szétszedni, és sikeresen eltörte ezt a műanyagot, ezért nem lehet (vagy csak valamennyire) rögzíteni a tengelyt, meg az eltört rész forog a tengellyel együtt.... De abszolút használható (lenne, ha használnám
).
Ugyanúgy mint a ''talpas'' Shimanók (505,515) hajlamos a nyiszorgásra a stoplinál, ezért kicsit mindíg meg kell fújni/kenni.
De különben jó pedál. -
Jeannie
senior tag
Ma hazafele beugrottam beállíttatni pár dolgot a bicón, és megnézegettem a szarvakat is, igaz csak dobozban/zacsiban, hát... a hajlított tényleg nagy, a kicsi meg pont hogy nagyon pici. Elég egy 10cm-s darab cső arra hogy rendesen, biztonságosan megmarkolja az ember a kormányt? Mert már a kicsi felé húzok a kinézet miatt, mondjuk kunkoriból valami alap B+ szarvat néztem, de az horror gány munkának tünt, de a többi sem volt más fazon, csak más minőség. A BBB rövid egyenese, amit próbáltam élőben, az valahogy nagyobb volt, bőven elfért a markomban, ezek meg Ritchey-k voltak és nagyon picinek tüntek. Mondjuk minden ilyesmit férfiméretre terveznek, és ha itt jópáran használjátok a kunkor nélkülit megelégedve, akkor nekem is jó kell legyen a nyolccentis markomba
-
fasyrt
őstag
-
Jancsi
aktív tag
Látott már valaki ilyet? [link] Egy ismerősömnél láttam és nem bírtam ki hogy, ne hozzam el 3k-ért
Valami infó kéne rola mert még csak annyit tudok hogy szép a színe és működik.
Ő amúgy egy 2000-es Wellgo WPD-96F
-
sanyixXx
senior tag
válasz
adnoctum18 #2568 üzenetére
új/használt?
milyen felhasználásra? -
Horbal
őstag
válasz
adnoctum18 #2568 üzenetére
40-50k nagyon sovány szvsz bringára...sztem valami használt jöhet szóba...
Mit takar a strapabíró...pl egy camping is strapabíró és egy ösztelós DH szörny is az lehet, csak máshol...
Inkább azt írd le, hogy mire szeretnéd használni, hol milyen körülmények között stb
pl:
trekking - tekergés aszfaltúton, városban
cc/xc - vegyes nem túl dúrva terep, maratonra stb könnyű telós ''monti'' stb
endúró
dirt - ugri bugri
triál - spéci ugri bugri
dh - zúzás lefelé ezerrel 90 fokos hegyi utakon
outi - országúti (''versenybringa'')
Szal valami kézzelfogható infó kéne... -
sanyixXx
senior tag
ilyen gyötrelmes 24 km-t, mint a mai
budaörs-kfki-jános hegy-vadas park-kfki hátulról-budaörs kört tettük meg. így elsőre belehaltam kb...utoljára 2 hónapja ültem montin.
sebaj, lesz ez még jobb is -
adnoctum18
senior tag
Hi!
Milyen strapabíró kerékpárt tudnátok nekem ajánlani?
Mik azok a márkák amik megbízhatónak számítanak?
Lenne rá 40-50k forintom max.
Elöre is köszi!
adnoctum -
Horbal
őstag
Szarvra:
Nekem volt hosszú hajlított, szvsz nem valami tuti, persze lehet csak nekem volt xar, de naon rugalmasnak tűnt, most egy egészen rövid egyenes van, ami kissé befelé dől. na ezt szeretem, mászásnál kiálva tekerve jól meg lehet markolni, sokat segít...
A lényeg sztem, hogy ne valami kormányba bedugós tecsó ratyi legyen, a többi meg szokás kérdése... -
rii
nagyúr
tök gáz volt ma ... boráros téren akartam lejönni oktogonig, de az autóktól lehetetlenség volt ... kénytelen voltam járdán tekerni ..... occse'megyek többet reggel
-
tr00p3r
addikt
válasz
Jeannie #2554 üzenetére
holnap ha találkozunk és bringával leszek (még nem biztos, mert terheléses vizsgálatra megyek és nem akarok hulla lenni előtte) kipróbálhatod a ricsi rövid szarvat. amúgy ebben is van egy kis dőlés. igaz inkább a kormánycsapágy felé. szerintem nagyon jó. ütközőnek is, akár a forgalomban, akár ha odatámasztod valahova. nem a kormány karcolja illetve sérti a másik felület. forgalomban meg aaz autók visszapillantója ellen hatásos....
itt láthatod, hogy nem teljesen egyenes a szarv
@Dirtyz:
nekem az egyenes carbon kormányon van a szarv. a széle meg van erősítve valami kis betéttel pont emiatt, hogy nem roppantsa össze. az is igaz, hogy nem húztam meg qrvára, csak annyira, hogy ne mozoghasson, vigyázva a kormányra nagyon. igaz az egész szetthez (stucni, szarv és kormány) nagyon baráti áron jutottam hozzá
[Szerkesztve] -
Dirtyz
őstag
válasz
Manitou #2547 üzenetére
A #2545-ös hiányzik, már valamelyik modi kitörölte...
Kormányszarv: ameddig egyenes kormányom volt addig használtam szarvat is, egyenest és rövidet ( pazzaz, wcs ), most, hogy hajlított kormányom van, nincs fent. Hülyén is nézne ki és nem is hiányzik, nameg a karbonkrmány sem örülne neki. -
adik
őstag
válasz
Jeannie #2558 üzenetére
Nekem egy kicsibb tesója van, 135-ös
Nekem is, nekem is! Lámpából is, fix F/2,8-ból is
Egyébként egy állat vagyok, mert a montimmal együtt egy Cateye Micro Halogent is eladtam, mintegy bizonyítandó animális mivoltomat. Olcsóbb ennél, nagyobbat világít, és sokkal többet fogyaszt, de a tölthető elemek miatt ez utóbbi paraméter nem nagyon érdekel. Mindkettőt visszasírom.
Szarv: nekem a kunkoriban pont az tetszik, hogy a hossza miatt az egész kezem elfér rajta, mintegy teljesen más testtartást kikényszerítve. Az sem utolsó szempont, hogy alaposabban lehet vele nyársalni
[Szerkesztve] -
Jeannie
senior tag
Nekem egy kicsibb tesója van, 135-ös, villogni vettem, de meglepően használható világításra is, és erős, koncentrált fehér fénye van, sztem közvilágítás mellé bőven elég. Én nagyon megszerettem. Azért a tied a tényleg jó, és én is akarok sisakra majd lámpát, hogy lássam mit nézek
-
Dumb
senior tag
Vettem egy király lámpát. Cateye HL-EL410. Sisakra is feltehető egy szíjjal, kormányra ugyanúgy. 7500 volt, 3 ledes. Nagyon erős a fénye, 20-30 óráig ilyen, 60 óráig villog. 3 AAA elem kell. Azért jó a sisakon, mert nekem az előző 3 ledes pár hónap alatt szétrázódott a kormányon (o.uti)
-
Jeannie
senior tag
Azt hiszem meg kell nézzem élőben ezt a dolgot, mert fogalmam sincs mi alapján döntsek, mindenki jót mond, de hogy kell-e a kunkor vagy sem
Kösz mindenkinek a hozzászólást azért -
Kephamos
addikt
Ilyennel egyszer találkoztam az erdőben egy kereszteződésben. Éppen meg bírtam álln, de szegény kutyus megijedt nagyon, emrt kicsit megrántotta. Közöltem a (kivételesen nem szőke
) barna picsval, hogy a KÚÚ*** *NYÁD''!
Szegény kutyákat sajnálom, hogy soknak ilyen ostobenkú gazdája van.
-
Horbal
őstag
válasz
Ariadne #2541 üzenetére
Én kedvelem a kutyákat, csak a hülye félrenevelt, vagy egyáltalán nem nevelt büdös dögöket utálom, a hülye gazdáikkal együtt...
A másik halálom a damil vastagságú. alig látható kb kilóméter hosszú fonálon lehetőleg kersztbe vezetett dülledt szemű pincsi, meg a hozzá kapcsolódó 60 és a halál között lévő muter, esetleg mobilon kommunikáló szőke pcsa...
Na ezen a kombón hatalmasat lehet taknyolni, ha nem veszed észre...szal ha ilyen kutyát látok ösztönből fékezek... -
Horbal
őstag
Én egyszer menetből kb 25-30-as tempónál pofánrúgtam egy kb kisebb labrador méretű ebet, na az nem jött tovább utánam
...
-
rii
nagyúr
na én is már csak annyit nyögnék még hozzá a kutyás témához, hogy ha valakit elkezd kergetni egy kutya, akkor nehogy nagyon beletaposson a pedálba, mert begörlöcslhetnek a lábai, és nem elég, hogy tekerni nem fg tudni, de még le is kell szállnia ...
én így jártam egyszer, éjfél után, kint a pusztában, koromsöttében.
annyi votl a szerencsém, de ez már csak akkor derült ki, mikor kényszermegállást kellett végrehajtanom, hogy az mezőgazdasági ház körül végig drótkerítés volt. nagy kő esett le a szívemről, amikor halottam, hogy a kutya ebbe belecsapdóik. -
Ariadne
őstag
Még egy kis kutyadolog: paprika spray szerintetek jó ellenük?
Gondolkodtam már, hogy nyereg- vagy kormánytáskában elviszem, kicsi flakon, és hátha visszaveti a kutyát, meg ha pampog, a gazdáját is.Félek a kutyáktól sajnos, keróval főleg.
[Szerkesztve] -
Bikeman
aktív tag
válasz
tr00p3r #2522 üzenetére
Na, ja csak egy baj van, ha felfelé megyek egy emelkedőn, a kutya meg szembe jön....
Múltkor egy emelkedő földúton üldözött egy nagy fehér dög, de leráztam, és halálig kifárasztottam...Mondjuk az volt a mák, hogy legalább 25 körül sebességgel haladtam elötte is.
Engem 3 éve harapott meg így kutya, azóta azonnal üvöltök a gazdájával, ha nincs pórázon, de sajnos egyre többen vannak az ilyen f@sz kutyások a Normafánál.
Akkor van a baj, ha a gazda kb. 50 méterrre le van maradva, ez akkor is bajos (ha szemből találkozuk, akkor még rosszabb, de akkor csak a gazdákig való távot kell ''kibírni''), ha egy vékony ösvényen elhagyok egy vagy két embert, és nem tudom, hogy utána 1 perc múlva ott lesz a kutya. Ilyenkor figyelem az embereket, ha van a nyakában póráz, akkor megkapja, hogy inkább a kutyája nyakába kösse, mégpedig azonnal. És megvárom, amíg előre megy és megköti.
Ha visszaugat, olyan letorkolást kap, mint még életében soha...Még bocsánatot is szoktak kérni...
-
Krinya
tag
PH-s bringások, szevasztok!
Szereztem egy régi Peugeot vázat, talán trekking...
Namármost', szeretném felújítani, új alkatrészekkel felruházni. Mindenből olcsót, mert városi bringának szánom, amit ott merek hagyni gyomorideg nélkül is egy Abus lakattal.
Egyből jön pár kérdés: Váznak a sérüléseit, repedéseit elgyengüléseit meg lehet valahogyan találni? Mivel 87-89kg vagyok (jókedvtől, és reggelitől függően) nem szeretnék egy kitört első villával, és fogakkal ébredni az intenzíven
Repedéseket néztem a hegesztések mentén, de nem találtam, akkor talán ez a félelmem kilőhető.
Esetleg vélemény valakinek a 622-es Bike+ komplett kerekekről? Vagy legyen valami használt? 5e/kerékért többet nem adnék érte.
Ja és persze gyorszár nélküli kellene.
Köszi előre is!
(egyik hétvégén egy PHtúra?) -
rii
nagyúr
válasz
Kephamos #2529 üzenetére
egyetértek teljes mértékben
de ha széjjel rugom egy kutya pofáját, akkor talán réjönnek hogy ha nevelt lett volna a kutya, és kordában lehet tartani, akkor nem konfrontálódunk
volt kutyám, nem is egy. soha nem ütöttem meg őket, de nagyon jól tudták mi van a hangom mögött. azért mert sokat játszottunk, (nem ilyen eldfobom a labdát, hozd vissza), és tisztában is voltak az erőviszonyokkal.
(#2530) Pinya007
a városi, lakásban kutyáknak sncs területük. ők idegenennek érzik magukat szinte minden megtett méteren. az én kutyáim nagyon jól tudták, hogy az hol ő határuk, meddig kegertnek valakit ki a területükről, és hol kezdődik a szomszéd kutya területe. az én kutyáim is mindig csak egy adott pontog kergették ki a betolakodókat, azon a határon túl már csak ismerkedtek, vendégként haladtak át.
[Szerkesztve] -
Jeannie
senior tag
Szarv ügyben még valaki?
Venni tuti fogok, mert olcsóbb, mint egy outi bringa
Hajlított vagy egyenes? -
TexT-BoY
addikt
válasz
tr00p3r #2528 üzenetére
Rossz hirü kutyákrol annyit hogy az eggyik ex bartnőmnél 2 hatalmas masztif folt, olyanok hogy a 2.20as keritésen majdnem kiugrottak meg ilyen aproságok. Az utcán még a saját gazdájukat is ugatták, de ahogy mententünk az udvarra a 2 kutya megnyalogatott és visszavonultak a kerités mellé. Szóval minden helyzetben másképp reagál egy kutya, erre oda kell figyelni. de ez nem az eb topik
-
Pinya007
aktív tag
Kutyák ösztönösen védik területüket, ha utcára szabadulnak, vagy parkban elengedik őket, akkor inkább játszanak, mivel nem a saját területükön vannak. Viszont üldözőbe veszik a gyorsan mozgó dolgokat, pl én kutyám is megugatta, sőt kergetni akarta kiskorában a motorosokat, autókat, de aztán megszokta. Ügyelek rá, hogy ne szabaduljon utcára, régebben 1-2-szer kiszökött, de akkor sem csinált semmi hülyeséget. A szabadon tartott ki idegesítő kutyákat kergette haza!
Itt a kis aranyos jószágom: [link]
Kóborkutyáknak szegényeknek területük sincs, csak céltalanul bolyonganak, ők tipikusan nem agresszívak sztem, inkább félnek és örülnek bármi kedvességnek, pl ha valaki enni ad nekik.
Felénk azok a kis kutyák a legagresszívabbak akik úgymond szabadon vannak tartva, kerítés élküli háznál, vagy nyitott kerítés mellett, ezt nem is értem hogy gondolják, nem is szabályos. -
Kephamos
addikt
Nem a kutyát kellene bántani, hanem a gazdáját. Szegény eb nem tehet róla, hogy üldöznie KELL a bicajosokat, hiszen az ösztön hajtja. Ahogy észrevettem a legtöbb kutya nem ebert akar ölni, hanem csak elkergetni a pácienst a területéről. A tegnapi jószágok is ugyanaddig üldöztek engem, mit a haveromat. Csak ő szerencsésebb helyzetben van a 2méter egypár centijével és a 100 kilójával, mint én a 180 centimmel és 7x kilómmal.
-
tr00p3r
addikt
hát azért a kutyákat én is kerülöm, ha lehet, nagy ívben. gurulva. én alapjáraton nem félek a kutyáktól, csak azoktól amelyiknek a híre is ''rossz''. úgy értem köztudottan agresszívebb fajtájú kutyák (rotweiler, pitbull, bull-masztif, és társai). ha nekem ilyen gondom akadna tuti feljelenteném az eb gazdáját és/vagy rendőrt hívnék egyből. persze ha ezt a helyzet megengedi....
-
rii
nagyúr
válasz
tr00p3r #2522 üzenetére
ha a kutáyval nem foglalkoztak, nem játszottak, nem kezeltzék, nem hatottak rá semmilyen szinten akkor az üvöltözés semmit sem ér, ugyanis nem tudja mi rejtőzik mögötte, ileltve nem tudja,hogy egy magadfajta emberszabású milyen erőbvel bír, hiszen még egy stallert sem kapott, sem semmilyen nevelést. az ilyen kis szarokat el sem lehet kergetni, csak acsarkodnak tovább .... nagyobb kutyák mellett alapból lassabban megyek el, és nem tekerek, mert a mozgó láb miatt kapja el őket a hajszolhatnék
legközelebb még egy kutya leáll acsarkodni velem közterületen, és a gazdája semmit sem tesz, hogy visszafogja, nem fogok vele üvöltözni, hogy lejárassam magam, finoman, izomból megérintem lábammal a pofáját, hogy vagy 20 m-t repüljön. -
Kephamos
addikt
válasz
tr00p3r #2522 üzenetére
Engem tegnap amolyan sima tanyasi keverékkutyák támadtak meg. Elég keménynek tűntek, szerintem egy pitbullal végeztek volna. Hátmég velem.
400 méteren kergettek 45 fölötti tempóban. Kicsit megijjedtem, de mikor láttam, hogy leráztam őket, meg a haver is, akkor jó vigyorogtam. Rákiabálni, meg nem volt erőm, mert egy felüljáró után voltam, így örültem, ha kitartás tudok.
---------------
TexT-BoY: az a baj, hogy nekem jól be van szorítva a gyorszár, meg is emésztenének mire kilazítom. -
tr00p3r
addikt
válasz
Kephamos #2521 üzenetére
hát sokan azt mondják, hogy rá kell üvölteni qrva mérgesen és hangosan. vagyis vissza kell ijeszteni.
nekem eddig vagy csak ilyen zsebkutyák (pincsi, westie, társai) vagy igazán játékos (labrador, golden retriever, vizsla) ''kergetett'' meg. ez alatt nem azt kell érteni, hogy aggresszívan, támadási szándékkal, nekem jött, hanem csak futott mellettem egy darabon és ugatott. igazán vészes helyzetem még nem volt kutyával, de nem is szeretnék valami pitbull vagy bull-masztif aggresszorral összekerülni.
szerintem ott csak a jó lábizom és hosszúkitartás hatásos. elöl nagytányér, hátul kis fogaskerék és 40-45 km/h amíg fel nem adja vagy te el nem ájulsz.
-
Kephamos
addikt
Ismertek hatásos védelmet kutyák ellen? Vagy menekülni és imádkozni?
-
rii
nagyúr
válasz
tr00p3r #2479 üzenetére
írok én is adatokat
úgy érzem, ''fejlődöm''
bár nekem nem kerós, hanem futó polarom (RS200) van
polar ora (P), + cateye (C) kerós sebességmérő
(P) indultam: 07:10:30
(P) tartam: 1:15:08
(C) valós menetidő: 1:05:36
(C) dst: 28.25 km
(C) avg speed: 25,8 kmph
(C) mx speed: 45 kmph
(P) max HR: 182 (95%)
(P) Avg HR: 158 (82%)
(P) 977kcal =(monnyuk ez hülyeség)
én a XII kerületi déli-pu-tól indultam, le a buda-pest alagút mellett a budai felső rakpartra, le a lágymányosig, ott rá a 6-os főútra, majd túl a savoya parkon
utána visszafele szintén lágymányosi, ott el a lánchídig, át rajta, majd deákon fel az andrásira, és ott az oktogonig. persze csakig levegőszűrős izével szinte végig.
útközben egy rendőr szorított csak le, mert épp telefonált. -
sanyixXx
senior tag
azértveritek magatokat a szarvra, mert outiztok városban
csak egy jó pályakormány vagy fűrészelt 1000ft-os outi kormány kell. városba meg nem sok értelmét látom a szarvnak amúgy sem, mivel ha rá akarsz dőlni, mint a pályakormányra, akkor olyan váz geo is kéne, hogy tényleg legyen hatása és ne csak a hátad fájjon.
tr00p3r: ha más nem, azé lenne jó egy gyűjtőtopik neki, mert akkor nem kell visszakeresgélni, ha viszonyítani akarsz. végülis annyira nem zavaróak, szóval nem tiltakozom, csak felvetettem.
a xtr cucc meg meg együtt, ha 9 sebességes minden. más akadály nem nagyon van.
egy kibaxott szunyog repdes itt körülöttem és baxottul idegesít -
Dr. Ernő
tag
válasz
Jeannie #2514 üzenetére
Én a hoszabb hajlítottat preferálom, sok kéztartás poziciót tesz lehetővé, ill jobban előre lehed dőlni tempós szakaszokon(mivel hosszú) Nálam a dőlésszög kicsi, de mivel a hajlított típus, a vége felfelé kunkorodik így kvázi (mondhatjuk azt) kétféle dőlésszög van, attól függően hogy hol fogom. Szerintem mindenképpen előnyös a szarv, de ugye pluszsúly.
[link] -
tr00p3r
addikt
válasz
Jeannie #2514 üzenetére
kezdem a sort. nekem rövid-egyenes ricsi wcs van.[link] nagyon bevált. hosszú egyeneseknél nagyon jó. mászáshoz nagyon jó. ha kezed, csuklód vagy karod akarod pihentetni nagyon jó. nagy tömegben nem érzem vele túl biztonságosnak a kormányzást. szerintem jó ha van. jó lenne, ha onnan is tudnám kezelni a féket vagy a váltókat. a váltáshoz láttam is az ebay-en xtr szarv váltót.
[Szerkesztve] -
Jeannie
senior tag
Szeretnék a héten egy (pár) kormányszarvat venni, ezügyben várok (abszolút szubjektív) véleményeket, kinek milyen van, miért szereti/nem szereti. Milyet vegyek, egyeneset vagy hajlítottat? A felszerelés dőlésszöge adott, vagyis van egy ajánlott állása, ahogy annak lennie kell anatómiailag? Még sosem volt ilyenem, de úgy érzem kellene, hiányzik és ki tudnám használni, haladósabb szakaszokon vagy az edzéseken. Mindenesetre pár ezresnél többet nem szánnék rá, ha nem muszály.
-
-
djtoomi
addikt
Hello!
Látom mindenki méréseket közvetit le.Én is mondom akkor egy hét alatt uj telóval,dirt,street,dh-n ezeket tekertem napi átlag 6 órán át:
DST: 372km
AVG:18km/h
MAX:73km/h
Utobbi 1 évben sztem ez a hét volt a legpörgösebb de most készülök a két bringával versenyekre,szal idén emglessz a 3k km sztem. -
sanyixXx
senior tag
nem lehetne az eredményeket a logouton közölni? ha már van... és akkor nem veszne el a hasznos infó néhány vérnyomás meg átlagsebesség adat közt
-
Pinya007
aktív tag
Követem a ''trendet'', én is megosztom eredményeim:
DST: 51,4 km
AVG: 20,4 km/h
MAX: 61,7 km/h
Mást nem tudok mérni, de a környék legnagyob emelkedőjét másztam meg. (Aki esetleg járt már Herenden a Hajag-on, az tudja miről beszélek)
Terepen egyre inkább érzem új teló szükségét, kezd elegem lenni pattogásból, ha minden jól megy hamarosan meg is lesz! -
Kephamos
addikt
Ma tekertünk haverral egy 30km-es túrát. 15% földút, 85% aszfalt. 30 körüli átlagsebességgel. Hazafelé majdenm megvolt az 50, mert két kutya üldözőbe vett minket.
A franc a pofájukba!
-
Jancsi
aktív tag
Lakatbol én a láncoskat preferálom, nekem is van egy B+ elég brutálisan fest, 10mm vastag anyagbol vannak a szemek és közel kétkiló, jó kis sülyeszetett mintás kulcsokkal, csak a derekamra veszem és már mehetek is
Elég elrettentő főleg hogy egy 30k-s fixit véd egy 5k-s lakat. A mindennapos közlekedésre szerintem nem drága montit kellene használni hanem valami még üzemképes rocsot ha elfér a másik mellett senki sem fog foglalkozni egy 30éves libakergetővel, ha van ott 2-3 váltós, teleszkópos bringa legyenek akármilyen sz@rok is, egy komolyabb zár árábol kijön egy városi bringa is
Kicsit lecsúszott a topic, úgy néz ki mindenki Zemplén Maratonra készülValaki jönni fog?
-
tr00p3r
addikt
ma du egy újabb túrán voltam, de most társaságom is volt. a sógorom délután kijött káposztásról bringával és kijött velem vác végéig. persze a jóidő miatt sokkal többen voltak mint tegnap hajnalban. mivel a sógorom kb. 1 hónapja nem ült bringán és még haza is kellett tekernie (Káposztás-Göd = 14 km), ezért nem hajtottuk szét magunkat. a táv amit megtettünk 16 km (16 x 2) és kb Vác végéig mentünk el. 17.35kor indultunk Alsógödről, ismét végig a kerékpár úton.
oda
idő: 46:40.5
átlag pulzus: 141 bpm
max pulzus: 175 bpm
kcal: 586
átlag sebesség: 20,6 km/h
max sebesség: 41 km/h
átlag pedálfordulat: 59
max pedálfordulat: 84
vissza
idő: 44.34.9
átlag pulzus: 157 bpm
max pulzus: 176 bpm
kcal: 666
átlag sebesség: 21,6 km/h
max sebesség: 33,4 km/h
átlag pedálfordulat: 559
max pedálfordulat: 88
a mai értékekből látszik, hogy ez inkább lazább kör volt. élveztük a délutánra megérkezett jóidőt, de próbáltam azért nem ellustálkodni a dolgot. ha vkit untatnék szóljon vagy csatlakozzon!amúgy a Polar CS200 nagyon bejött nekem.....
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
válasz
Jeannie #2499 üzenetére
Így van, adnak hozzá vázra rögzíthető konzolt, amire fel tudod tenni a lakatot, igaz én nem használom, inkább hátizsákba teszem a lakatot. Mellesleg nekem gumírozott az egész lakat, szóval még ha akarnám se verné szét a vázat. Más tipusok lehet hogy nem ilyenek, hanem fém a külsejük.
Aktív témák
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest