Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"és ha van a hu_HU.po fileban fordítás arra, hogy Tagged, akkor nem Tagged lesz, hanem "Jelölve" pl.
Vagy link kiírása:
<?php edit_post_link( __( 'Edit', 'mantra' ), '<span class="edit-link">', '</span>' ); ?>
Ezen mi olyan szörnyű? Mitől okosabb a Drupal?"
Korábban pont ezt írtam le, de akkor elmondom másképpen.
Meglep, ha ezzel újdonságot mondok neked, de a fájlkezelés mindig nagy overhead egy tisztességes adatbázisban való lekéréshez képest. Gondolom nem újdonság, hogy egy normálisan karbantartott, indexelt adatbázis többszázezer sorban való kotorászástól sem esik hasra. Ezzel szemben ha fájlokban kell ennyit kotorászni, na az úgy már elég durva lehet.
Attól okosabb a Drupal, hogy a fordítandó stringek adatbázisban (is) tárolva vannak, van egy locales_source tábla, amiben a forrásstringek helyezkednek el, megfelelő azonosítóval (lid) ellátva, az eredeti angol szöveggel, egy szövegcsoporttal (pl. menu vagy field és ilyesmik), megjelöli a belső Drupalos path-t és kontextust, ahol a szöveg maga előfordul, aztán van egy locales_target tábla, amiben a fordítások a korábbi lid azonosító mentén vannak összekapcsolva (így jelölve, mi a forrás-azonosító), nyelvkóddal meg vannak jelölve az egyes források (pl. "de", "hu", stb.), meg van még pár tájékozódást segítő mező. (Aztán biztos tud még egy pár dolgot, ami most nem jut eszembe.) Most Drupal 7-ről beszéltem, a 8-asban ezt még továbbcsiszolták.
Amit ti említettetek, abban nem látom sehol, hogy ezek a WPML plugin nélkül, ingyenesen hol lennének megvalósítva.
A fordítás egyébként mára már nagyjából mindenre kiterjed, a 8-asnál szinte a legapróbb részletekig lefordíthatóak az oldalelemek, sok CMS-nél korlátokba lehet ütközni ezen a téren.
Egyébként korábban láttam olvastam valami összehasonlító cikket, ahol azt hozták ki, hogy Drupalban a többnyelvűsítés amúgy is kiemelkedő a többi CMS-hez képest. Biztos van olyan dolog, amiben más CMS-t lehet kihozni győztesként, tehát ez nem flamewar, de szerintem tényleg nagyon el van találva a többnyelvűsítés Drupalban.
Ha pedig valaki nem szeretne költeni a honlapja tényleges, mindenre kiterjedő többnyelvűsítésére, akkor számomra legalábbis egyértelmű a választás.
Mondjuk én persze elfogult vagyok, még ha a Drupal forráskódját sem tartom túl szépnek, de sok esetben több lehetőséget látok benne, mint a többi PHP-alapú CMS-ben (igaz, WordPress-szel nincs konkrét tapasztalatom, inkább összehasonlító cikkekből indulok ki, hogy mi az, amit nem tud). Biztos, hogy van, akinek meg a WordPress áll jobban kézre, de én az ilyenek miatt például biztos, hogy nem használnám. Meg amiatt, mert a Drupalhoz tudok modult írni, a WordPress-hez viszont nem is akarnék.
(#5304) The DJ :
Ez még mindig fájlkezelős megoldás. Legalábbis én nem láttam, hogy említést tettek volna bármilyen adatbázis-használatról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer Notebook! MSI Thin 15 B12UC! I5 12450H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő