Hirdetés
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Mobil flották
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT - kimerülés, nem lemerülés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szvsz, meg az adatbázis nem azért van, hogy fordítást tároljunk benne. Persze lehet, nem tiltja senki. Jellemzően pár száz, pár ezer kulcsokkal dolgoznak a fordítások. Ezek már miért ne lehetnének file-ban? Ne tegyünk úgy, mintha az adatbázis valami csoda lenne. Az is file-ban tárolódik ugyanúgy a lemezen
(kivétel a NoSQL, bár még X időnként az is szinkronizálja magát file-ba a háttérben).
Egy xml-en végigrohanni semmivel nem tart tovább, mint elindítani húszszor egymás után, hogy select ize from forditas where key = valami. A húsz-al arra céloztam, hogy mondjuk 20 elem fordítását kell lekérdezni az oldal rendereléséhez. Sőt lehet hogy, az xml nyerne. -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Sajnos annyira nem rágtam bele magam a magba, hogy megállapítsam, mikor hogyan használja fel a po filet, de ha _én_ írtam volna, mert én így csinálom, hogy ha valami többnyelvű, akkor ha egy külön fileban van, akkor megnyitom, beolvasom, pl egy tömbben van benne a magyarítás, és azt mint tömb, vagy változók tartalmazzák a szövegeket, így se adatbázis, se fileban keresgélés nem valósul meg
pl a saját többnyelvű webshopomban van egy $lang tömb, ebben vannak kulcs>érték párban a szövegek, és ami nyelvet választ ki a loginnél (kivéve default nyelv esetén) betölti a kért nyelvet, lesz egy 3-400 stringet tartalmazó tömb, és azzal dolgozok
Ez rossz megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851, 100% Akksi
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB + 32SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(kivétel a NoSQL, bár még X időnként az is szinkronizálja magát file-ba a háttérben).