Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sz.j

nagyúr

Volt egy kis időm és elkezdtem foglalkozni (tanulgatni) a HTML oldalak CSS-el történő formázásával és ezzel kapcsolatban szeretném kérni a véleményeteket, illetve tanácsaitokat.

Próbaként ezt az oldalt csináltam.
    A következő kérdéseim lennének:
    1. Az oldal "kódja", css formázása szerintetek milyen, jó, rossz ..., és ha az utóbbi, akkor mit kellene rajta változtatni? (tudom tudom HTML5 kellene, de ezt most hagyjuk...)
    2. Melyik a jobb vagy előnyösebb a külső vagy a "beágyazott" stíluslap?
    3. Ha külső stíluslapot használnék, akkor azt hogy lehet megcsinálni, hogy ha minden oldal fejlécében más más kép lenne, akkor az jelenjen meg oldalváltáskor?
    4. Külső stíluslapnál, hogy lehetne azt a jelen oldalfelépítéssel megcsinálni, hogy a rövidebb oldaltartalomnál ne maradjon üres rész a szöveg után, míg a hosszabb tartalomnál automatikusan nőjön az oldal hossza?
    Próbáltam az "auto"-t a kontener-nél, a bal, ill. jobb diveknél alkalmazni, de pl. a bal div-nél, mivel ott nem tölti ki a teljes oszlopmagasságot a tartalom, lecsökkent a háttér színe....
    5. A kontener mindegyik oldala szegéllyel van ellátva, ennek ellenére jobb oldalt nem látszik a szegély. Szerintetek ez mitől van?

Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák