Új hozzászólás Aktív témák
-
Libretom
aktív tag
válasz
viktorhu #4951 üzenetére
Érdekes adatok. Különösen a "készülékből kilépő víz hőmérséklete", ami (gondolom) kb. azonos a PID-en beállított hőmérséklettel. 88 +- 2 fok. Én alig találkoztam olyan kávéval, ami 90 fok alatt finom lett volna. Persze van ilyen, de hogy 88 fok lenne a középmérték...? Vagy nem jól értelmezem a "kilépő víz" fogalmát?
-
válasz
viktorhu #4951 üzenetére
igen, olvastam, értem is - viszont a crema térfogata csökken, ha 25ml-nél állítom le a gépet, akkor abból másodpercek alatt csökken a kávé ml-ben mért mennyisége. A crema mennyisége pedig nagyban függ a kávétól. Nem ezért használunk mérleget mérőpohár helyett?
De értem, ez az official italian espresso doksi
Dorian: duplát én is 17g-ből készítek, közepes vagy sötét pörköléssel 34-37g a kávé amit várok. Térfogatra hatalmas a szórás (szemre is) pl egy Velencei gondolás (blend) és egy honduras vagy etióp sidamo között (arabica)..
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest