- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Tomace91 #9533 üzenetére
Ok akkor keverem. És vacak ize van vagy sem?
Jézusom@ havonta kell cserélni a baciszaporulat miatt. Azt, hogy soha nem éred el arra értettem, hogy ez kv víz, kesernyés, nem finom. Én az alpesi hóleveket sem igazán szeretem (evian, volvic, szépemlékű norda), kv-ban sem, mert érzem a kesernyét. Ezek azért ilyenek, hogy ne bánCSák a gép belsejét korrózió szempontból. A magnéziumosnak sokkal barátságosabb íze van, cserébe nem olyan jó a bojlerben, mert kicsapódhat ilyen magnézium habként.
Szerencsére a robotban nincs bojlerLyézus 2 @ lehet, hogy először fel kell programoznod a gombokat (nyomva tartod csapolás közben és mikor elengeded, azt a mennyiséget megjegyzi). Vagy gyárilag a te ízlésedhez jóval hosszabb italra van programozva 🤷
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
jézusom #9526 üzenetére
Én nem vennék kv&tea szűrőt. 120L\hó, semmi esélyed elhasználni és írják is, hogy normál fogyasztásra meg nem ajánlják (inni), mert úgy nem jó az íze.
A pult alá szerelt RO szűrő pl. a legjobb megoldás, de nálunk nem fér el. Illetve azt kv-hoz vissza illik sózni, az meg macerás. Bestprotect Max jó drága, annak se jó az íze ivásra. A Sima bestprotect meg asszem nem jó kv-ra. Fene követi, majd aki érti, hozzászól. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
tuzpenge #9520 üzenetére
Nem feltétlenül érzel, bár egymás után készítve italt valószínű demonstrálható. Lyukszám és a lyukak minősége a két fontos tényező.
Világos tételeket jobban ki lehet maxolni egy vst-vel, a sötét cuccok pedig kevésbé lesznek hajlamosak keseredni. Ettől még az ims remek kosár mindennapi használatra és relatíve olcsó is.A nyomásfokozós viszont simán alkalmatlan minőségi kávézásra. Összemossa az ízeket, mint egy rossz mp3 a zenét.
-
RetepNyaraB
veterán
Mentes víz ritkán lesz kevésbé kemény, mint a csap. Mondjuk pont Balatonon elképzelhető, ha olyan ásványvizet veszel. Tehát alacsony részecsketartalmút. Az íze miatt is problémás. Igazából egy szűrt vizes kancsó manapság már egyáltalán nem komolyabb tétel, mint amit ellocsolunk átkozott petpalackokra havonta. Onnan nincs több vízkő, a teának is egész más íze lesz. BWT, Laica, sztem a Brita a legvacakabb, de az is van.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
kmarci25 #9486 üzenetére
Ha Comandante koppintás, akkor rögvest felmerül a menetemelkedés kérdése; vajon elég sűrű-e presszóra...
A bar fetisiszta marketing rizsa presszó kv esetén pedig kifejezetten nevetséges, mikor a legfeketébb olasz mérget 9 baron készítik, míg az újhullámot akármennyivel kevesebben is lehet. Ha POD-ot raksz a kosárba, ott kellhet a 15 bar.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
sherlock82 #9451 üzenetére
Egyrészt a vertuo (hacsak nem tervezték újra - nem nézek utána) kuka, teljes csőd.
Másrészt a kapszula mindig ugyanaz és még a legjobb is mindig kicsit virágföld. Plusz pénzégetés. Előnye a 2 perc alatt megkapott egységnyi koffeined, hangzatos nevekkel, amelyekből semmi nem igaz. -
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
Asszem 15k felett ingyér és nekem MPL volt sokáig, de mintha sajnos váltottak volna a Retek Rókára
Ritkán rendelek már tőlük, nem tudom mennyire beszélek badarságot.
Amúgy a 15 és a 20 között szerintem jelentős difi van. Mármint 15-16-ig elmegyek, ha van pár olcsóbb tétel is a csomagban. 20-at már én sem fizetek ki. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
sherlock82 #9409 üzenetére
A kotyogó teljesen más stíl, azt is szögezzük le. Nem presszó, kezdjük itt. Más ízjegyeket kell elvárni belőle akkor is, ha jó minőségű cuccal eteted és el is tudod pöpecül készíteni (ami kotyogónál nem mindig egyértelmű).
A kapszula meg egy standardizált valami; amit tud, azt mindig, pont úgy tudja - és nem döglik benne a por (nem jobban, mint mikor összerakták a kapszulát). -
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
Hagyd az áztatást a 'csába és 6 baron készítsd! De max 7-8-on, ha az jobban tetszik. Viszont akkor ejtsd a nyomást kb 4-ig félúttól. Olyan őrlemény kell, amely ezt megcsinálja 25mp 1:2 arányban. A nyomást ne rögtön told rá, hanem kis úttal, mondjuk 2mp alatt.
Alcsi69@ tesztelős. Minden őrlő más és azt sem tudjuk előre, van-e a kés alátétezve. De én a skála legalján kezdeném az őrlést. És nézd meg az alátétet (ld. felhasználói kézikönyv).
-
RetepNyaraB
veterán
Nem ittam ilyet, mióta eladtam a gaggiát. De ahogy írtam. Nem szereti a forró vizet és akár ristretto is mehet belőle, mindenképp maradjon 25mp alatt a shot. 1:2 aránynál hosszabbra eresztve sztem kesernyés lesz.
Robottal elképzelhető, hogy lehetne variálni, de nem vonz. Most fogyott el egy zacsi impresso klasszik kolumbiai, nekem ennél klasszikusabb íz már nem érdekes. -
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Anubris #9363 üzenetére
Pallyotz szinte bármelyik blendjét (elég sötétre perkeli), goriziana grand cru, impresso klasszik kolumbia, vagy a brazil, de azt ritka rövidre kell húzni és nem túl meleg vízzel - kicsit háklis az elkészítésre.
Bányai csokis kuglóf még egy zseniközeli klasszik, igazán. Pedig full arabica. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
cech19960320 #9352 üzenetére
Karos, kézi, vagy automata? Utolsónak van topikja, az a biztos. Első kettő esetén kérdés, mennyire akarsz a mélyére merülni? Minél gyorsabban\egyszerűbben ihatót, vagy molyolós\rituális kimaxolósat?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Alcsi69 #9337 üzenetére
Az a gaggia elég hulladék. DeLonghi dedica a legkisebb közös többszörös. De mint előttem írják plusz az őrlő. A piros hülyeboltos sencor mákdaráló ötezeré nem jó.
Szerk.: lidli és Aldi táján szok lenni akciós karos, azt mindig érdemes megvizsgálni, épp mennyire ciki, mert van amikor nem annyira.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
pető bá' #9306 üzenetére
Ó dehogy. Nézz meg egy random vendéglátóipari eccséget, mit művel a "barista" tamperelés címszó alatt.
Konkrétan voltam most egy nap kétszer ugyanazon a helyen, délután a betanítós kiscsaj állt a pult mögött, szegénynek még lövése nincs. Ugyanazt a duplát ittam és rendes difi volt, pedig csak a tamperelés különbözött. S nem előre koholtam a vádat, hanem utólag töprengtem mi lehetett az ok.
Anubris@ gombnyomástól. A cseppre érzékelős mérlegeknek sem látom az értelmét, ezt valaki egyszer kitalálta és átment a hájp, de igazából indokolhatatlan. -
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
kmarci25 #9274 üzenetére
Rohadjanak meg. Mikor szemérmesen hallgatnak az arányról, akkor kb a fele robi lehet. Tegnap volt nálam egy srác robotot hasonlítani a csíbó automatájával (az automata nem volt rossz, meglepetésre) és valami büntető costa blend volt nála, na ott se árulták el mennyi a mocsári tüske benne, de pusztító egy íze volt... Csak kávéskanálllal kóstoltam háromszor és már remegett a lábam. Aki kiötli ezeket, az igya is meg
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9271 üzenetére
S van köze a névnek a babhoz? Ha igen, akkor ez valami indonéz, vagy malabar.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
body007 #9262 üzenetére
Mi is a gép?
Ha valami pici hőpatronos, annak nem fog jól állni a hosszú lefolyás, mert kihűl közben. Esetleg el lehet menni turbo shot irányba próbából. Ennek lényege, hogy mindenképp 20mp-en belül, de jellemzően inkább 15-17mp alatt, 1:3 arányt célozva készíteni az italt. Tehát gyorsan, sokat :)
Ocsmány lefolyás lesz és nagyjából zéró test, viszont jó esetben egy rendkívül gyümölcsös, édes végeredmény. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
body007 #9260 üzenetére
Hőfok első körben. Átfolyás szabályzás második körben. Ha tehát nem finom a sima 30mp 1:2 arány, akkor finomítani a darálón, lassítani a lefolyást és növelni az arányt akár 1:3-ra.
De mivel Kapucziner sötétre pörköl 95%-ban (akkor is ha azt mondja világos), próbáld a hőfokot, 1:2,5 aránnyal és 30-35mp kornyékén. Irányadónak 🤷
Ha nem savanyú, nyertél. -
RetepNyaraB
veterán
Nézd, a mákdarálóval nem lesz két egyforma italod és azt sem tudod mit, merre rontasz el az előkészítésnél. Ennél még egy hario skerton pro is jobb őrleményt csinál, de azt horror tekerni, ellenségemnek sem kívánom.
Nehéz megúszni őrlő nélkül, ha bármilyen előrelépést szeretnél. Legalább egy timemore-on töprengj el, de szorgos barátainktól egy kin k4 is nagyon olcsó tud lenni, ha épp akcijó van...
Btw kotyogóssal nagyon jó italt lehet készíteni, csak ne hívjuk presszónak. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
#98690560 #9223 üzenetére
Gondolom te a LaMarzocco típusú szimpla kosárra gondolsz. Ehhez - és bármelyik középen lukas típusú kosárhoz - sajnos külön tamper és szűkítő kell, az optimális, de legalábbis szívásmentes végeredmény érdekében. Lehet vacakolni a dupla tamperrel, de nagyon bajos. Az adagolás inkább 9-11g, babfüggően. 7g szürreálisan kevés, esetleg valami nagyon robusztás rettenet esetében lehetséges.
-
RetepNyaraB
veterán
Ha esetleg még aktuál valakinek. Én innen vettem anno. Nagyon gyorsan szállítják.
Lefűrészelt, duplacsövű üvegcsésze80ml, már majdnem cortado méret.
Ja amúgy nem használom mert kurvaforró benne a kv. 5 percig garantáltan megégeti a szád.
-
RetepNyaraB
veterán
Eszemben sincs! Nem tudom feltűnt-e, de teljesen visszavettem a komolyabb ajánlgatásokat. Ez nem az a topik és be is láttam, hogy csak a zűrzavart növelné.
Egyszerűen tényként megállapítottam, amit. A karhoz ingyen adott kínai szarok is jól mágneseződnek, csak alja furatminőségük van. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Anubris #9166 üzenetére
1 Az IMS kosár inox anyaga fosul mágnesezhető sajnos. Ez van
VST pl jó.2 a boltik szinte biztosan döglöttek, de próbálj rá. Ha siralmas nagyon, maradj a nyomifoki szűrőnél.
3 ha neked cukorral ízlik, akkor úgy van jól. Más kérdés, hogy a cukor elnyom minden más, szubtilisebb ízt. Tehát megpróbálhatod átszoktatni a nyelvedet, ha van rá kedved. Jellemzően a szirupos, olasz típusoknak nem árt a cukor amúgy.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
body007 #9163 üzenetére
Érdekesebb babok (pl. világosra pörkölt, egzotikusabb tételek) esetén javítja a kivonatolást és finomabb lesz a végeredmény - cserébe csökken az ital teste. Presszónál egyáltalán nem jó, ha összevizezed felrakás előtt, mert jó eséllyel tönkreteszed a pogácsát és össze-vissza fog folyni, pocsék eredménnyel. Olyan gép kell hozzá, ami tud előáztatást. Maga a folyamat pár másodperctől akár 20-30-ig is tarthat. igénytől függően. De ez advanced level, nem igazán itteni téma
-
RetepNyaraB
veterán
Az előáztatás hardkór vonal és teljesen más történet. Sima presszót gombnyomástól mérünk, mert így konstans a mérés. Ha a csöpögéstől méred, de nincs szándékos előáztatás, akkor fogalmad nincs mennyi idő ment el arra, míg átért a pogin a víz. Ez főleg egy kv beállításánál érdekes, de később ahogy öregszik a bab, szintén nem egész mindegy. Tehát gombnyomástól.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
hramon94 #9153 üzenetére
Ha keserű ÉS lefolyás közben nem spriccel és nem csatornásodik (nem egész felületen folyik a kosár, hanem láthatóan csillag formájú, sugaras sávokban), akkor vedd rövidebbre a lefolyást (25mp) gombnyomástól számolva, csekkold a töltetet is (ne legyen túl sok). Végső esetben kell a hőfokot babrálni.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Anubris #9103 üzenetére
Ásványvizet ne használj, hacsak nem extra alacsony ásványanyag tartalmút (volvic, evian, aranyrögökért). Akkor már inkább valami vízlágyítókancsósat.
Disztribútor pénzkidobás, egy jó házi wdt-tool dugóból és 5-9db rugós végű .30-as akupunktúra tűből viszont igen hasznos.
Őrlő és mérleg erősen büdzséfüggő.
Kéziőrlő ár\értékben remek, cserébe tekerni kell. Mindjuk egy kingrinder k4,
meg egy kc200 mérleg -
RetepNyaraB
veterán
válasz
SunMount3r #9064 üzenetére
Hario switch. Max 5 perc, csak ezalatt szükség van rád, nem egy gombot nyomsz meg.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
adamkaa777 #9035 üzenetére
Oh! Meglepetés! Vegyél flairt, az sok szempontból végállomás, ha szeretsz vele pepecselni. Hozzá egy kingrinder K6 őrlő, pl.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
adamkaa777 #9032 üzenetére
Kérdés mi az ár és mi az érték
Delonghi Dedica, mondjuk, mint alap. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Space marine #9020 üzenetére
3in1 formából én még nem láttam bármilyen szinten vállalhatót. Ott azon rugózunk, hogy a knorr, vagy a maggi instant zacskós zöldségleves jobb-e langyos csapvízzel felöntve, vagy akkor már az aldis olcsóbb 200 forinttal és az a tuti
Ha van bent szarvasi, végy bele olyan kv-t amit kedvelsz és nincs is gond...
A témához: ha filtert főzöl este, az lesz legkevésbé kecskeszaros vitriol másnapra.
De az nem presszó: át kell állni más ízélményre. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
ServerWorks #8991 üzenetére
aha, kotyogóba nagyon muszájból tavaly nyáron. Őrölt verzió volt, a savanyú ízt nem nagyon sikerült belőle eliminálni. Mást meg nem nagyon éreztem benne
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
ServerWorks #8975 üzenetére
az bepusztít baszki
Ez ráadásul garantáltan nem a fancy, felnemesített robuszta, eltartott kisujjal; hanem a bolhás tevehajcsár, mocsári szúnyogvadász edition -
RetepNyaraB
veterán
válasz
salytmasztor #8950 üzenetére
Amúgy ha az a lavazza fanyar volt az az automata hibája elég valószínűleg. Amellett persze, hogy az ember ízlelőbimbó gyűjteményét komolyan át kell hangolni a minőségi kv ízére, ami nem sok rokonságot mutat fel a random éttermi porított rozmárherekivonattal.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
salytmasztor #8940 üzenetére
Lollina POD
a párnákat sokfelé, sokfélét lehet kapni, különféle árban. Ebből legalább kv lesz, nem valami furcsaság, mint a kapszulából.
Amúgy az előfizetéseket mindig ki kell számolni, mi az igényed és azt lefedi-e. Van, hogy oké, van, hogy szimpla lehúzás és van, hogy vagy kevés, vagy sok.Kapszulás gép legyen nespresso kompatibilis és szerintem semmi extra parasztvakítást ne higgy el. Nyilván ha csinál neked tejhabot és erre szükséged van, akkor megveheted stb.. Vertuo pl. pénzkidobós kamu.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
salytmasztor #8925 üzenetére
Kapszula szerintem nagyon hamar válik végtelenül unalmassá, ha nem csak az a cél, hogy reggel egységnyi idő alatt betolj a szervezetbe némi koffeint és csá. Alig van ízválaszték, sajnos mindegyiknek van egy ugyanolyan hátsó ízmaradéka, ami elég rossz és főleg arra emlékszik a nyelved. Plusz ugye csak a nespresso (vagy valami kézműves) az iható -> retek drága. Ami még egygombos de jóval jobb minőség lehet, az a POD. A (jó) gép jelentősen drágább is hozzá és a (jó) párnák se olcsók. Aztán szóba jöhet még valami használt automata pl, de normális kávéval etetve. <- Erre van külön totyik.
Innen felfele aztán már nem egygombos a kvázi ingyen kotyogó sem, se a karos gépek.
nyalabka@nem az van, hogy összezár a kés és azért nem indul a cucc? Ha bekopott a használattól, előfordulhat. Vagy akár annyira telement dzsuvával (kv por), hogy egy pont után ettől megakad. szerk. ha kipucoltad, akkor a kosz nem opció, bocs.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
TheProb #8919 üzenetére
Mi is a gép?
Tchibo önkínzás, jelen esetben még ára is van. Illy és a többi bolti "név" a tudásához képest rettenetesen túlárazott. Írhatnék önkínzást is, de ezek igazából semmilyen mércét nem ütnek meg, még a kínzást sem. Akkor már legyen olcsó, ld. Lidli, vagy Aldi saját vackok - ha épp véletlenül frisset kapsz, talált pénz.Ha gyümölcsöset szeretnél., de savszegényet, az nagyjából kizárja egymást. Reális áron mindenképp. Egy gyümölcsös kv-t el kell tudni készíteni, nincs mese. Van az a gép, ami igazából nem fog menni, technikai korlátok miatt.
De rövidre zárva: Impresso sajnos rendesen árat emelt a bézik szegmensben is, de a fent ajánlott brazil mellett (ami nem gyümölcsös, cserébe kicsit kényes - alacsonyabb hőfokon, max 25mp alatt kell max 1:2 arányt húzni belőle, még risztretto is játszhat) a kolumbiai, vagy a kolu/brazil blend jöhet szóba. Utóbbiak már izgalmasabbak.
Esetleg Pallyotz Black LXR, vagy Indian choco. Ő eleve sötétre pörköl, nem túl kényes elkészítésre. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
tuzpenge #8913 üzenetére
Ha lassú a lefolyás, nézd a jó oldalát; legalább nem döglött a bab
Az etiópot gyakran kell durvábbra őrölni, mint gondolnád - ez egyfajta sajátossága. Illetve gyakran áll neki jól a valamivel hosszabb lefolyás és magasabb arány. Utóbbiak persze pörkölés függők is. Ha keseredik, akkor már túl van tolva. De mivel az aldison nem tudsz előáztatni és a hőstabilitása is kérdéses, ezért gondoltam a 35mp körüli időt kétésfeles aránnyal. Lehet, hogy az arány 1:2 körül is elég, ezt már próbálgatni kell. Ha mindenhogy savas marad, akkor leginkább hőhiányosságra vezethető vissza.
Ne add fel, egy etióp az viszonylag hálás tud lenni. Kenyait pl. ne vegyél ahhoz a géphez -
RetepNyaraB
veterán
válasz
tuzpenge #8908 üzenetére
Nem tudom a jelenlegi aldi gépnek milyen a szűrőkosara; a régi iparinak rendes 16-18g volt. Tehát ki kell találni a kosárméretet. Ne legyen se alul, se túltöltve. Előkészítés lehetőleg legyen oké - ha csatornásodik, azt nem fogja szeretni. A szokásos 100Ft trükk segíthet a töltésben. Ha ez megvan, melegítsd fel a gépet (nyilván termoblokkos, de ezt is lehet 15 percig melegíteni, aztán kicsi vizet kiengedni a fejen csapolás előtt. Próbálj belőni az őrlőn egy 35mp 1:2,5 arányt.
Nagyjából ennyi a lehetőség... Kapucínernek az a pörkölése is sötét, amire ő aszongya világos, tehát nem lehetetlen a meló -
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #8890 üzenetére
Pedig simán lehet.
Legfeljebb nem a polcon rohadtak eddig, hanem valami rakrárpolcon. -
RetepNyaraB
veterán
Az előzőknek sincs semmi értelme házi használatban. Elmosni a kést pláne. Rizs meg jól hazavágja, eszedbe ne jusson!
Ha muszáj piszkálni, akkor pully grind, pl.
De inkább néha ecsettel kisöpörni amit elérsz a kések között és szevasz. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Safi1988 #8875 üzenetére
57,5-ös szűrőt vegyél. Meg alá aeropress papírt is, hogy egyszerűbb legyen takarítani.
A töltéshez általánosan a 100Ft módszer működik, pár elcseszett fejforma kivételével (pl. Rancilio Silvia a kiálló csavarral). A tömörített pogira felraksz egy százast, felhúzod a fejre és ha épp látszik a nyoma, akkor jó. Ha elsüllyed sok, ha semmit se nyomódik kevés. Általában sötét pörkölés (pláne robusztás blend) kevesebb, világos több töltetet enged.A major 83mm kés, a jolly asszem 63mm Illetve a majorhoz több késprofil van. Nyilván más a motor fordulata, lóereje, ez most fejből nincs meg. Egy Jolly is nagyon jó tud lenni,a Major meg sokaknak végállomás. Onnan felfele már komoly összegeket kell leszurkolni érezhető javuláshoz (mazzer sok van használt, eredeti ára töredékéért, más komolyabb cuccból sokkal kisebb a másodkézi választék) illetve a Majorba is lehet venni gyémántrögökért spéci késeket.
A Mazzerek egy baja az igazán kényelmetlen állító tárcsa, viszont amúgy meg jól működő mechanizmus. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
TheProb #8860 üzenetére
Csatornás as hell.
A legvégére se teríti be a szűrő alját, láthatóan 4-5 pontban folyik, ahol a legkönnyebb neki. A lassítás miatt mást nem lehet mondani. Rossz felső szűrő\gép, előkészítés, szemcseméret és\vagy alapanyag is.Tokacpt@ mire vagy kíváncsi? A filter remek ital, nem presszó. Ha jóra akarod macerás és sajnos ajánlott hozzá egy drága kancsó is (fellow stagg). Másik lehetőség egy Hario switch, ami finom lesz a mindennapokra, mindegy mivel és hogyan öntöd és nehéz elrontani. Plusz a jó filter bab drága. Rendesen.
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
adamkaa777 #8845 üzenetére
Nyilván ahogy nyitod, úgy durvul :)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
adamkaa777 #8836 üzenetére
Ott a Hariok vannak többségben és el a kezekkel, hacsak nem kedveled az önsorsrontást
-
RetepNyaraB
veterán
Mi a helyzet a kv bazárral hétvégén?
Szombat délután esetleg topik tömegek?
Nincs rá kimondott külön thread. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
TheProb #8817 üzenetére
Emelj a hőn mindenképp. Nem tudom mivel mérted, de a 70 fok kifolyó nagyon karcsú, bármihez. Dedicán ami járható út még talán, az a turbo shot, ha nem zárkózol el a presszó fíling csökkenésétől a gyümis ízvilág javára (ehhez azért kell a világos pörkölés). Lényege, hogy 15-17, de max. 20 mp alatt jöjjön le 1:3 arányban az ital. Ronda lefolyás lesz, spriccelni fog és össze-vissza folyni, de ha sikerül, nagyon finom.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
TheProb #8813 üzenetére
Elég furcsa, mert a linkelt etiópból - hacsak nincs véletlenül rommá pörkölve - elvileg nehéz keserűt gyártani (főleg 30valahány mp és 70fokos
kifolyó víz mellett). Persze nem ismerem a csibósat, csak a feliratot.
Amíg @icm nem jön erre azt mondom a gombnyomàstól mérjük az időt, hisz a shotnak az is része, míg felépül a nyomás és átjut a víz a pogácsán. Etióp amúgy meghálálhatja a hosszabb (1:3) arányt és lefolyást, de a dedicával nincs nagy manuális játéktér. -
RetepNyaraB
veterán
Az IMS-t vedd meg, nem drága, sokkal jobb a gyárinál. Nem a grammtól lesz valami egy, vagy kétszemélyes; ezek elavult fogalmak. Nyilván 7g italt nem fogsz kettéönteni. A 14-16g egy "kisdupla", ha muszáj. A puck screen hasznos dolog és minimális kiadás (vegyél alá szűrőpapírt is, hogy kevésbé menjen tele kv olajjal) de nem biztos, hogy 53-as kosárba az 53.5-ös belemegy. Általában fél millivel alá szokták ajánlani (52.5 esetedben). Ráadásul az avx screen kb 1,5g-mal kevesebb őrleményt enged (kivéve koxx, aki beletuszkolja) a kosárba. Ha van screen, én 2g-mal nagyobb kosarat vennék, mint egyébként. Tehát mondjuk 18-as ims-t és akkor abba lehet screen mellett 15-16g-ot rakni közepesen sötét cuccból.
Vákumdoboz pénzkidobás, de jól mutat a pulton. Babot a saját, szelepes, simítózáras zacsijában, konyhaszekrényben ha nem borogatod, nyomkodod (főleg nem) két hétig biztos lehet tartani bontás után, baj nélkül. Kilós kiszerelést porciózd szét vagy gyári zacsiba (avx-en asszem 150-250ft egy 25 dekás profi zacs, amely sokáig működik), vagy befőttesbe. Utóbbi legyen teljesen tele. Nem bontogatott zacsi\üveg mondjuk egy hónapot bír a spejzpolcon, ha ennél több kéne, hűtheted. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
keresztg #8774 üzenetére
Sztem a hc-ben pont a kísérletezés mindig tárt karokra lel, mindegy mivel teszed
tKb.@ a gc-ben nem a foshalmaz és nehezen tisztítható (zegzugos) műanyag tartályt használtam, hanem egy hatszögletű aldis befőttes üveget. 3-4 dupla alatt kifogyott, vagyis max. egy nap. Sose volt nyákos, a tartály meg kb. mindig.
Nyilván az ember igyekszik nem pancsolni, meg feleslegesen locsolni a dizájner vizet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest