- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@vee
őstag
válasz Taltos0711 #10999 üzenetére
Weboldalon nincs fennt, meg kb. amit láttam kávé kínálatot annak a nagyobb része szintén nem található meg náluk a neten.
Ja
-
Anubris
őstag
Korábban volt akit érdekelt a HiBREW H2b 5 in 1 gép.
Vettem egyet édesanyámnak. Különböző méretű kapszulák(nespresso, dolce gusto, K-cup), POD is remekül működik rajta.
Lehet bele tenni őrölt kávét is, a kosár kb akkora lehet, mint egy 14 gramm-os amit korábban használtam a Dedicánál.
Semmi tömörítést nem csinál vele anyám miután betolta a kosárba a legalább 1 éve őrölt kávét. Csíkozással betudja állítani, hogy mennyi víz/kávé folyjon le. Ha a legkisebb méretre állítja kb egy espresso méretet produkál a gép.Amit nem értek, hogy az így készült kávé, kapszula/pod-hoz hasonló íz világot, állagot ad.
Ha én a gépemen ugyanígy tömörítés nélkül benyomnék egy régi kávét, akkor az gyorsan lefolyjna és savanykás, sztem ihatatlan végeredményt produkálna.
-
durexxx
csendes tag
Sziasztok!
Egy fordítási feladathoz kérek segítséget. A kávépörkölő gépen angolul hopper-nek hívott alkatrészt, minek hívjuk magyarul?
Köszönöm!
üdv,
D -
durexxx
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #11006 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
jamy79
tag
válasz Mr.Csizmás #10987 üzenetére
Ma megérkezett az Allegro kávé rendelésem. Kettő csomagon 05.02-i, egy csomagon pedig 04.30-i dátum szerepel, valóban nagyon frisset küldenek. Kiszállítással együtt 14.100 Ft volt a 3x1 kg, így darabja 4.700 Ft, ami elég baráti ár. Köszönöm az ajánlást!
-
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Kis hordozható, szivárgásmentes bögrét keresek, ar-ertek arányban elfogadhatot, tudtok ajanlani? február vegen lattam az ujsagban talan 2000 ft korul, de akkor meg nem tudtam hogy ilyenre lenne szuksegem, esetleg azt beszerezte valaki? Koszi a segítségetSamsung Galaxy A55 5G
-
Horvi
őstag
Ma megjött végre a K6 a német amazonról. Megkaptam rá a kupont is szóval egész jó árban volt. Van egy súlya nem mondom A ma holnap fel is avatom szerintem. Köszi szépen a javaslatot a K6-ra.
Az oldalon van ilyen ajánlat, hogy a különböző főzési eljárásokhoz milyen őrlési finomság kell. Az így iránymutatásnak megfelel teljes mértékben vagy érdemes azért még kísérletezni valami olcsóbb kávéval?
Hello darkness, my old friend...
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Apumnak bedöglött a kv gépe,oda adnám az enyémet neki (Gaggia Classic).
Napi 2 kv-t szoktam lefőzni, néha -néha csinálok 2-3-at is egymás után.
Tudnátok ajánlani pides,karos,olyan gépet,ami a Gaggia után már egy komolyabb szintet, ugrást képvisel?
Köszönöm szépen! -
RetepNyaraB
veterán
válasz Viiktor1989 #11021 üzenetére
GC után? Mondjuk Lelit Bianca, vagy hasonló db-e61 alatt minden oldalra lépegetés. Lehet kényelmesebb, vagy jobb a tejhabja, de egy modolt gc csészeminőségének àtlépéséhez vagy sokkal több pénz, vagy koncepcióváltás kell - kézi dugattyús formájában+esetleges tejhabosító megoldás.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz RetepNyaraB #11022 üzenetére
Ez már valóban más koncepció. Ahogy néztem,itt már a nyomást is lehet változtatni,olasz eszpresszónak,viszont konstans 8 bar való. Igazából így akkor érdemesebb lehet a Gaggia vonalon maradni?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Viiktor1989 #11023 üzenetére
Flair és robot reggelire megeszi a gaggiát és minden mást is a milliós kategória alatt. Olaszpresszóban is.
Másrészt a (modolt) gaggia két hibájával kell együtt élni: az alubojler és az ebből fakadó tejhab készítés problémássága.
Nem tesz jót az alumíniumnak a gőzölés hőfoka, növeli a galván korróziót jelentős mértékben. Ha ezt lenyeled, akkor szokott lenni 200k körül pre 2015 full tuning gc aprókon."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kchris78
veterán
válasz RetepNyaraB #11024 üzenetére
Én a karos gépet bevállaltam (Barista Express) automata után, de egy flair-robot az már kemény lenne - még a hőmérsékletre is figyelni, forralgatni a vizet, azt átönteni... egy PID-es vezérlés helyett. PID-je pl nincs a Classicnak amennyire tudom. (igaz próbálni nem próbáltam de végignéztem 1-2 YT teszt-videót)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kchris78 #11025 üzenetére
Én modolt gc-t írtam, nem a mezítlábast. Másrészt a kéziknél felforralod a vizet és kész; semmi egyéb hülyeség nem kell. A fém részeket kell melegíteni sajna, bár ez se nagy ügy. A flair szerkó előmelegítése kicsit több lépcsős, szerintem a robot ebben ügyesebb konstrukció.
Összességében ha valaki bejön és kvzna, akkor 5-7 perc. Bármilyen motoros gép (ha nem patronos, hanem bojler) meg alsó hangon 20 perc, hacsak nem tartod bekapcsolva. A nagy e61-eseket nem is érdemes napközben kikapcsolni, annyira lassan melegednek be."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
tuzpenge
őstag
válasz RetepNyaraB #11026 üzenetére
Az én (nem túl hosszútávú) tapasztalatom, hogy sima olasz presszóhoz (max közepesen sötét pörkölés, de a szénre még inkább igaz), a kosarat nem is szükséges előmelegíteni, max a tartót....a sötét pörköléshez meg a forrásban lévő vízzel is várni kell 0,5-1 percet, hogy ne keserítse agyon...amúgy a 7 perc az már hosszú időnek számít, vagy abban már benne van az eszköz tisztítása is.
ˣ
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz RetepNyaraB #11024 üzenetére
Köszönöm
-
tDr1v3r
veterán
válasz Viiktor1989 #11021 üzenetére
Lelit-nek van asszem olcsóbban PID-es gépe.
Az a baj hogy a GC nagyon jó szint, arról túllépni csak az E61 irányba lehet, de ha a Classic-on van mondjuk egy Gaggiuino már nincs sok értelme mozgolódni, az már közel egy Decent szintje...
Mondom ezt úgy hogy én a tejhabos dolgot elengedtem.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
-
kchris78
veterán
válasz RetepNyaraB #11026 üzenetére
"meg alsó hangon 20 perc, hacsak nem tartod bekapcsolva." azért ennyi nem kell. Barista Express fűti pl a felsőszűrőt, és lehet várni egy kicsit, majd átnyomni egy kis forró vizet őrlemény nélkül, nem "szárazon" kell bemelegednie a gépnek.. Amíg melegszik lehet nyerni pár percet az őrléssel kimeregetéssel. Koszolni meg minden koszol . Az automata az ami nem koszol (annyira ). Illetve nekem ritka az hogy azonnal kelljen kávé, 10-20 perccel előbb azért lehet már tudni, a nagy kütyü korszakban mindenki ír mindent ki hol van merre tart stb..
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz kchris78 #11031 üzenetére
A hőfok mindenképp érzékelhető, pressure profiling is. A beépített súlymérő, időzítő meg marha frankó, levágja automatán ha megvagy - ezt persze most a Gaggiuino-ról írom.
Rettentő sokat lehet kihozni egy kávéból, hidd el. A saját Gaggia New Baby-men is tervezem a Gaggiuino modot kiépíteni.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
adam0913
tag
Sziasztok!
Eddig kapszulás kávéfőzőt használtam, de a héten megvettem életem első automata kávéfőző gépét.
Milyen kávét ajánlotok, honnan érdemes venni?
Visszaolvastam egy kicsit a topikot, az Aldis/Lidl-s szemes kávékkal is érdemes kísérletezni? -
jézusom
addikt
válasz adam0913 #11034 üzenetére
El tudom mondani én mit szeretek, de úgyis kisérletezni fogsz, meg mindenkinek más a jó. Én perui arabicát szoktam venni, de kommerszebb kávé ami jó a davidoff espresso57 dark&chocolate. Szoktam venni aldisat is, de most pont megszÍvtam, alig fogy, túl van pörkölve, vagy ilyesmi.
-
Horvi
őstag
válasz kmarci25 #11017 üzenetére
Köszi, és aeropresshez is van ilyen javaslatotok? Beszereztem egy aeropresst és most azzal kísérletezek. A gyári ajánlás ha jól rémlik ilyen 60-90 között van a K6-on. Jól gondolom, hogy ha sötétebb pörkölésű kv-t használok akkor durvábbra érdemes őrölni, a világosabb pörkölésűt meg finomabbra?
Hello darkness, my old friend...
-
RetepNyaraB
veterán
Az íze érdekes, arra figyelj. Két-háromból meglesz. Mivel ez filter-szerű ital, mindenképp durvább őrlemény kell hozzá. Kifejezetten. Illetve az inverz módszer (ld. Hoffmann, jutúb) nekem szimpibb,nem csepeg az előáztatás alatt.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #11037 üzenetére
Ha egy picit visszahúzod a dugattyút, akkor az a kevés vákuum megakadályozza az intenzív csepegést. Én az inverznél mindig tartok tőle, hogy baleset történik. Vagy a másik lehetőség egy Fellow Prismo, de az megint beruházás.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Horvi
őstag
válasz RetepNyaraB #11037 üzenetére
Egész jó íze volt bár szerintem lehetne jobb is. Lehetett érezni benne a savakat illetve egy picit túl "erős" volt. Nagyon minimális keserűség jellemezte de azt csak a végén lehetett érezni nyomokban. Szóval van még mit csiszolni.
Közepes pörkölésű kávét használtam hozzá. A recept az a Hoffmann féle volt nagyjából. 15g kávé(K6 on 90 click) 230g víz(több nem is nagyon fér bele), inverz metódus, 2 perc áztatás, megforgattam kicsit aztán 30 másodperc várakozás, aztán 30 másodperc alatt lepréseltem.Gondoltam megpróbálom először azt, hogy ugyanez a recept, csak a végén a kész kávét felhúzom egy kis vízzel.
Utána amire még gondoltam kipróbálni, hogy kevesebb kávét rakok bele, vagy játszok az őrlés finomságával. Bár annyira még nem érzem a dolgot, hogy mikor mit kellene változtatni.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz RetepNyaraB #11040 üzenetére
Megpróbálom durvábbra akkor majd. Erről a kávéról lenne szó:
Ha ez segítség.Hello darkness, my old friend...
-
nagyúr
Ehhez mit szóltok?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
RetepNyaraB
veterán
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #11044 üzenetére
Igen impresso pörköl nekik, cca 5k /zacskó
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
veterán
Sziasztok!
Tól-ig mennyi az átlagos presso kv mennyiség súlyban. Apósom 8g-ot őröl egy adaghoz, egy netes videóban (James Hoffman) meg úgy tűnik, hogy 18g. Mi az igazság?
Köszönöm
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz adamssss #11046 üzenetére
8g az szimpla kosár, a 18g meg dupla. Előbbibe nem fér sokkal több, utóbbi rettenetesen rossz lesz, ha megpróbálod a névértéke felével tölteni.
Általánosan a dupla hálásabb, kevésbé érzékeny az elkészítési hibákra, egyszerűbb kihozni jóra, gazdagabbak lehetnek az ízek. Modern stílusú kávézáshoz jól illik, mert a minőségi, magasan termesztett arabica koffein tartalma csekély. Vietnámi robusztából, vagy szicíliai presszóblendből egy rendes dupla viszont fejbe üt, hát még napi 3-5.
A kapszula 5g töltete viccesen kevés (rohadt jól keresnek rajta a gyártók), de a gyártási technológia miatt "rendes" italt kapsz belőle. Én abból napi tizet úgy megiszom, hogy észre se veszem. Mármint, ha nagyon nincs más fekete színű ital a közelben."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
veterán
válasz RetepNyaraB #11049 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Akkor ez azt jelenti, hogy ha szimpla kosárban főzöm akkor daráljak bele 8g-ot ha dupla kosárban akkor 18-at? És a végén 35-40ml-t főzzek bármelyiket is választom?
Ha igen akkor viszont gazdaságosabb az egyes kosár nem? Olyant nem lehet, hogy a dupla kosárból 2x40-et főzök mert nem lesz jó?Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
Új hozzászólás Aktív témák
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Escape from Tarkov
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- Horgász topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...