- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz Polarstar #10150 üzenetére
Augusztus végén volt 21 helyett 16€ a Meinl Melange kilója akciósan egy random bécsi Billában.
Ami egy echte olasz kávé.
Sok tejjel melangenak, cappucinonak tökéletes!
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, nem kávésként eszpresszó kávéfőzőt szeretnék ajándékba vásárolni. Van valakinek tapasztalata, vásárolt mostanában DeLonghi EC 685 Dedica kávéfőzőt? Ár-érték arányban jó gépnek számít, esetleg van a kategóriájában jobb vétel, egyáltalán szabad ilyen áron kávéfőzőt venni? Ti melyik gépet ajánlanátok ebben az 50-75 ezres árkategóriában?
Azt sikerült kiderítenem, hogy csak eszpresszó gép jöhet szóba és ez a DeLonghi modell a kinézett darab.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
aradebil2
senior tag
-
-
addikt
Azt még érdemes figyelembevenni, hogy később akarsz-e feljebb menni. A dedica jó belépő (nekem is az van), de egy kicsit bánom mostmár, hogy ha Gaggia-ra akarnék feljebb menni, akkor cserélhetek mindent az 51mm-es kar miatt (naked kar, szűrő, tamper, disztributor, screen, felsőszűrő...)
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
senior tag
válasz kmarci25 #10126 üzenetére
Én is vettem ilyen Aldis mexikói kávét ( bár ne tettem volna ).
Nekem rettentően keserű , ihatatlan. Nem mellesleg döglött a frissesség ellenére is.
És az általam vásárolt csomag Polarstaréval ellentétben tele van olajos kicsapódással, nagyon sötét.
Úgyhogy én ki is dobtam a kukába, számomra fogyaszthatatlan kategória.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
-
Alusky
aktív tag
Nálunk a család a szemes lila silk Omniát issza egy 10 év körüli Delonghi géppel, kávémennyiség maxon, daráló közepesen, kazánhőfok meg a max alatt egy csíkkal, a vízmennyiség 50 mili. És akkor duplát szoktak inni egy pohárba, tehát 14g 1 deci vízzel. Két kokkacukor meg két kicsi tejszín. És akkor ebből egy nap kettőt vagy hármat.
Természetesen ha veszek egy energiaitalt akkor megjegyzik, hogy felrobban a szívem.Ez a gép nem erre a felhasználásra való , de hát mindenki azt vesz amit akar, ha egyszer telik rá neki.
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
-
senior tag
-
aradebil2
senior tag
Indul az AVX BF, most kerülnek fel a Hófehérkék, aki kapja marja.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
[hibrew.hu] kávés jóságok, dara, kapszulatartó, H10 főző, stb. #akció
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Vettem egy GC-t az ebay-en. A felülete koszos, de mivel lehet ezt hatékonyan tisztítani sérülésmentesen?
A válaszokat előre köszönöm. -
apholyon
aktív tag
Sziasztok!
Bedobtam az automatás fórumra is, de remélem nem zavar itt sem senkit, több vélemény mindig jobb...
Én ma valószínűleg rendelek egy Philips gépet, a következők közül tervezek választani. Tudom nekem kell kitalálni, hogy mit szeretnék, de minden tippet / tapasztalatot / érvet szívesen fogadok:
2300: 112k-ra jönne ki, alap gép, de már silent brew (csendes), cappucino-t tud, latte-t nem.
3300: 143k-ra jönne ki, már tud latte-t is, szintén csendes.
5400: 161k-ra jönne ki, 12 program (persze fölösennyi), szuper kijelző, elvileg ez a top, de nem írják, hogy csendes lenne - ilyen létezik?
Amik miatt vacillálok:
Latte: általában ilyet iszok, de ha jól láttam ugyanazok az arányok, mint a cappuccinonál, csak más a sorrend, talán tudnék élni nélküle...
Silent brew: nem tudom ez mennyivel csendesebb, mint a normal változat (reklámokra nem alapozok sosem), esetleg másban (minőség, tartósság) eltér-e? Ha igen, milyen irányban?
Előre is köszönöm (illetve az eddigi segítséget is).Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Alusky
aktív tag
válasz Dorian #10183 üzenetére
Van, még cikkek is vannak róla kajás oldalakon hogyan kell jól csinálni.
Ahogy a whiskey kóláról is vagy a kávés rumos/whiskeys megoldásokról. Nálunk azért nézik le a vbk-t, mert alkesz ital, de ez csak lokális. A töltött cigi is az egy prémium szivarhoz képest pedig alapvetően ugyanazok.#10184 iatti
Három kanállal belecsapom, mint a huzat, de nem mindig van mikor unalmas és megiszom feketén. Valamikor meg fel van hígítva karamellás, tejhabos, mogyoródarabos, mézes Starbucks szerű cuccá a dupla espresso.
Amit nem szeretek az a csepegtetős, félig átlátszó valami. Ha virágos, gyümölcsös, réti széna ízeket akarok, akkor iszok teát. Kávé az csak nyomás alatt készülhet.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Alusky #10186 üzenetére
Szerintem nem ittál még jó filtert. Nagyi NDK gyártású vászonszűrős csepegtetője a piros karavánnal nem az.
De szó sincs meggyőzés vágyáról, csak az ember hajlamos félismeretek alapján nyilatkozni (én is)."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kmarci25
veterán
válasz Alusky #10186 üzenetére
Azért mert valamiről van videó, hogy hogyan kell jól csinálni, még nem biztos, hogy az a valami igazán jó is. (V.ö.: bemondta a tv/megírta az újság, úgyhogy igaz.)
"Kávé az csak nyomás alatt készülhet."
Ezek szerint évszázadokon keresztül nem ivott senki kávét, ugyanis a nyomás alatt készülő eszpresszó, de akár a moka is csak a 20. század találmánya.
Egy török/arab kávé vagy filter egyáltalán nem rossz, ha elrugaszkodunk az előre megőrölt sárgacsibótól.De azzal egyetértek, hogy mindneki úgy igyon-egyen mindent, ahogy neki ízlik. Apósom is a jó keserű kávét szereti, vettem direkt ezért egy robusztás blendet, neki azt készítem. Cukrot is tesz bele. Elégedetten cuppog utána
Zaji: én rápróbálnék wd40-nel is. Amit semmi mással nem tudtam leszedni, az lehozta.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Alusky
aktív tag
válasz kmarci25 #10190 üzenetére
A török még oké olyat is ittam már, ott forrásig van többször hevítve, szinte kimossa a kávét és még benne is hagyják, a filter az egy eléggé gyengéd érintés ahhoz képest.
Túl keserűt se szeretem, inkább háromnegyedes. Úgyis telerakom valami édessel.
Nem kell ám komolyan venni amit írok, csak neten keresztül nehezebben megy át a mondat, mert nincs hozzá hanglejtés, arckifejezés, senki nem látja, hogy félig röhögve írok le egy mondatot, emotikont meg nem gyakran használok.[link]
Ez amúgy egy érdekes cucc.[ Szerkesztve ]
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
Gondoltam megosztom gyorsan a tapasztalataim az Electrolux Explore 6 E6EC1-6ST karos kávéfőzővel kapcsolatban.
Egy ideje gondolkodom azon, hogy váltsak az egyszerű kotyogós kávéfőzőről valami komolyabbra. A kapszulás kávét nem igazán szeretem ahhoz képest, hogy drága nem annyira finom és gyengének is érzem. Teljesen automata gépnek kevés a hely meg igazából arra a napi egy-két kávéra nem is lenne indokolt. Úgy voltam vele, hogy talán a karos kávéfőző az aminél különösebb macera nélkül egyszerű előre darált kávéból is lehet egy jobb eszpresszót csinálni. Így pár nap után úgy érzem jó lesz ez így. Out of the box is jó kávét lehet vele csinálni szép crema-val a tetején. Plussz vannak előre programozott mennyiségek igy nem nekem kell leállítani a főzést. Ominia Gold és Bravos Classic Espressoval próbáltam eddig.
A Delonghi Dedica-n is gondolkodtam de ilyen áron abból csak használt lett volna. Tudom, hogy ahhoz sokkal több mod és aftermarket cucc elérhető, de ilyen szinten egyelőre nem szeretnék belebonyolódni a kávé készítésbe. Darálót sem tervezek venni. Egy tampert meg egy puck screent, majd lehet veszek hozzá.
A gép most akciós emagon 39k. Ennyiért szerintem nem rossz vétel. Úgy voltam vele, ha nem jön be van 30 napom elállni, de szerintem maradni fog. Ha kérdés lenne a géppel kapcsolatban szivesen válaszolok. -
Alusky
aktív tag
válasz thefreeman #10193 üzenetére
Tampert nem adnak gyárilag? Igaz kis műanyag kanálizét, de általában szoktak adni hozzá.
Nekem sok crema szokott lenni, azt szeretem.[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok.
Első karos gépnek kinéztem magamnak egy AVX Hófehérkét. Timemore C2 őrlőm van, ez megfelelő őrleményt tudna előállítani a géphez?
Ha beruháznék rá, akkor esetleg valami kiegészítőt (vízkőtelenítés, vízlágyítás, etc) érdemes hozzá venni?
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Mclovin #10196 üzenetére
Mintha a C2 nem tudna presszó fokozatot, de utána kell nézni.
Csapvízzel ne használj semmit amúgy se. Kancsós víz (Laica, BWT - sztem a Brita a leggagyibb). Vízkő ellen citromsav, de a kancsóstól nem fog kövesedni, ha rendszeresen cseréled."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Mclovin
senior tag
válasz RetepNyaraB #10197 üzenetére
Igen, utánanéztem és a C2 kevés lesz. Laica szűrőm van amúgy itthon. Szóval maradok a Brikkánál, viszont első lépésként az espresso felé vennék egy elektromos őrlőt. Budget vonalon mozogva melyik gép lehet nekem megfelelő, ha később vennék hozzá egy Hófehérkét? AVX CG1 jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Mclovin #10198 üzenetére
Én nem nagyon olvastam konkrét tapasztalatatot azzal az őrlővel. Amúgy bizonyára jobb, mint a csibó&friends meg akármelyik random háztartási gép gyártó hasraütős, alapárú modellje (kivéve a graef cm702, de az már érezhetően drágább is ÉS inkább használtan, kevés pénzért ajánlható). Csodák nem lesznek ebben az árszegmensben. Mivel dedikált kávés cég árulja, valószínű presszóképes; ennyit mondhatunk.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
aradebil2
senior tag
válasz RetepNyaraB #10199 üzenetére
Nem drágább az, Catler néven elvileg ugyanaz +3k
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest