- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz looser #10327 üzenetére
Közben vettem ettől a Kussy Coffee-tól, de sajnos nem a timsó ízesítésűt :/ [kép] Átvételkor pont 3 hetes pörkölésű, ami tekintve, hogy lengyelből jön, nem rossz. Nem egy nagyon gourmet cucc, de ha rendeltek easyboxba, akkor érdemes bedobni egyet a kosárba. [link]
Amivel még mostanában elégedett voltam, az az AVX Indian Monsooned Malaba [kép] . Nem találom a linket, de MM-ban vettem, szintén december közepéig batchből, és kb 10 eFt/kg. Brikkával már elsőre sikerült jót "főzni" belőle.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
kmarci25
veterán
válasz mekker #10453 üzenetére
Monsooned malabar. Feleségem kedvence, semmi sav nincs benne. Nekem kicsit lapos, pont emiatt. Presszónak érdemes 1:1,5-re készíteni az 1:2 helyett. Van belőle blend is azt nem tudom milyen.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
-
nyunyu
félisten
Lidlben találtam pár novemberben pörkölt sajátmárkásat 1399/250gr-ért.
Ezek vajon milyenek?
Fémdobozos Deluxeból csak a Tanzániát, meg a Hondurast próbáltam, de azok nem ízlenek.
Aldis mexikói hulladarálék finomabb volt náluk.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Jolida
tag
válasz mekker #10453 üzenetére
Ha a Monsooned Malabar "bejön", érdemes kipróbálni ezeket is:
Impresso Brazil-India [link]
PalYotz Indian Choco [link]
Kapucziner Monsooned Malabar [link]Egyébként ha "megszorulok" (értsd, még a fagyasztóból is kifogyott a bab) és is szoktam MM-ben AVX-et venni. Ki lehet fogni frissebb pörköléseket is ... régit én is otthagyom.
-
mekker
őstag
válasz kmarci25 #10455 üzenetére
Igen, volt egy lejárt kávéjuk is (3 éves, valami nemzetközi márkák), de az AVX-est pont az ünnepek előtt töltötték fel, szóval lehetett az is vagy 3 hetes. Raknak rá egy 10-15% haszonkulcsot, de legalább nem kell rendelni.
@Jolida
Köszi, Kapucziner jó árban van!Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
válasz nyunyu #10456 üzenetére
A sima Bellaromok nagyon sz@rok, de elvileg a Mantaro is ugyanonnan van, és az nem rossz pl.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Bela56
csendes tag
Sziasztok!
Ismét tanácsot szeretnék kérni a tapasztalt kávéfogyasztóktól.
Érdeklődnék, milyen elektromos kávé őrlőt ajánlotok jelenleg kotyogós (Bialetti Mokka), de későbbiekben majd karos kávéfőzőhöz, amely ár érték arányban elfogadható minőségű, és nem kerül egy kisebb vagyonba.
A tanácsaitokat, javaslataitokat előre is köszönöm. -
tailor
őstag
Sziasztok!
Átolvastam a fórumot (egy részét ), de nem jöttem rá: Gaggia Viva Style-hoz lehet kapni / érdemes venni nyitott szűrős kart? Ahol néztem, ott csak komolyabb gépekhez árulnak. Nem szeretnék nagyon hardcore elmerülni a kávézásban - a gépet is "átvettem", és vettem mellé egy CM702-es őrlőt - de szeretném ebből a legtöbbet kihozni.
Előre is köszönöm szépen a választ! -
cSuwwi
aktív tag
válasz tailor #10461 üzenetére
Kapni biztos lehet, szabványos méretű. A portafilterek mérete jellemzően 51/54 vagy 58 (kisebb is van). A Viva Stylehoz nem tudom mekkora kell (kiguglizod/megméred ha tudod) és keresel akkora méretűt pl. az Aliexpressen vagy ha tudod a méretét a hazai boltokban is lehet, pl. AVX-en. Ha méretre keresel akkor fontos hogy a fülek száma is stimmeljen (2 vagy 3) amivel rögzül. Bottomless vagy naked portafilter a kulcsszó.
Hogy érdemes-e az más kérdés. Mindenképp más élményt fog adni, de sokkal pöcsölősebb belőni hogy jó kávét adjon a gép. Mennyi kávét teszel a karba/mekkora erővel tampereled bele, mennyi ideig tart a lefolyás, milyen nap van...
Nekem is hasonló a setup (cm702, naked kar, csak a gép más) és jó kávéval teljesen más élmény mint a gyári nyomásfokozós kosárral (amit azt se tudom már hol van, mióta megvan a naked kar elő se szedtem) -
tailor
őstag
válasz cSuwwi #10462 üzenetére
Köszönöm szépen az infót. 58 mm-es a belső átmérője, tegnap megmértem, de ahogy nézem, a külső átmérő is fontos (a fülekkel együtt)? Pl. ez jó méretű belül, de Viva Style külső átmérője 67 mm, nem 69... Gondolom 2 mm számít.
Tudom, hogy macerásabb, de cserébe finomabb a kávé - kíváncsi vagyok, mit tudok kihozni belőle, bár azért a sok pepecseléstől kicsit tartok
[ Szerkesztve ]
-
tailor
őstag
válasz cSuwwi #10462 üzenetére
Írtam az AVX-nek, sajnos ehhez a típushoz nincs más kar
Hát, akkor szelavi, használom így, aztán majd a jövőben veszek egy komolyabb gépet, ha úgy alakul. -
kmarci25
veterán
válasz tailor #10464 üzenetére
Ha kosarat tudsz benne cserélni már azzal feljebb lőheted a minőséget. Főleg ha most nyomásfokozós kosarad van. A nyitott kar főleg abban segít, hogy lásd ha az előkéstítésed hibás volt, meg persze f@sz@ képeket, videókat lehet készíteni az instára.
-
tailor
őstag
válasz kmarci25 #10465 üzenetére
Sajnos nem találtam eddig pont ilyen kart+kosarat, ami passzolna bele, illetve tartok attól, hogy a 15 barosnak mondott nyomása miatt átzubog a víz a kávén :/ Nézelődök még Alin, hátha van olcóért kar, amit kipróbálhatnék.
Amúgy a gyári karból nem lehet valahogy kiműteni a nyomásszabályzót? Az egyébként az a gumigyűrűs műanyag plakett a kosár alján? -
tailor
őstag
válasz body007 #10467 üzenetére
De már a mostaniban is van ilyen kosár Nem a kar aljában lévő tömítéses műanyag cuccot kéne "eliminálni"? (Bocs, teljesen amatőr vagyok ebben!)
-
kmarci25
veterán
válasz tailor #10468 üzenetére
Ha a kosár alján egy lyuk van, akkor az nyomásfokozós kosár. Ha több luk, akkor nem az. Azért jó, ha nem az, mert így a kávé pogácsa miatt lesz nyomás, jobb lesz a kivonatolás és az íz. Vegyél egy kosarat és jobb lesz. Az már kb mindegy mi van a kar alján.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kmarci25 #10469 üzenetére
Ne vezesd félre. Amit mutat az egy nyomifoki kar. Ha ki lehet bányászni belőle a tömítéses műanyag szart, akkor oké, bár az alján lévő lukon össze-vissza fog folyni a lé, nem szépen. Ha nem lehet kiszedni, akkor mindegy milyen kosarat vesz bele.
Tailor@ fényképezd be a kart lécci. Hány füles és merre àllnak?
Ha 58-as méretezésű, akkor talán nem lehet annyira kretén formàjú, hogy ne kapnál hozzá alin kart.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #10470 üzenetére
Sorry, teljesen igaz, a kép elkerülte a figyelmem.
Áttúrtam az oldalakat, amiket ismerek, de csak a gyári kart találtam hozzá. Ez így eléggé szívás...[ Szerkesztve ]
-
tailor
őstag
válasz RetepNyaraB #10470 üzenetére
Köszi. 2 füles, a mérésem alapján a filter belseje 53-4 mm, a tartóé meg 58-9 mm (ez még jónak is tűnik). De persze vonalzóval mértem, így nem mikro-pontos, illetve az optika is csal a látószöggel:
[kép] [kép] [kép] [kép]Az AVX emailben azt írta, hogy ez 53 mm-es szűrőjű, egyedi méret, nincs hozzá más kar, vegyek olyan gépet, amivel több minden kompatibilis...
[ Szerkesztve ]
-
Szentii
újonc
Sziasztok!
Párom szeretne egy automata darálós kávé gépet, reálisan szerintem ha napi 2 kávé elfogyasztását veszem, az egy mérvadó fogyasztás lenne részünkről. A munkahelyén 6 éve egy kis Saeco gépet használnak és nagyon szereti, napi 20-30 kávét lefőznek vele, így azt mondta, hogy egy Saeco gépet nézzek neki, ekkor bukkantam rá itt a topikban hogy megvásárolta őket a Philips.
Eddig Tchibo, Nespresso, Dolce Gusto kapszulás gépeink voltak, igazából túl adtunk mindegyiken.Automata kávéfőzővel nem volt még dolgom, kinéztem a Philips LatteGo 3200 EP3221/40 típust, videón és utána olvasásból is tetszik, ez manuális tejhabosítós, valóban annyira jó ez a gép mint amit olvasok róla, kettő amatőr számára jó választás lenne első komolyabb kávé gépnek?
Jelenleg 136 ezer forintért kínálják ezt a manuális verziót, míg a tartályos tejhabosítós jóval több. Megéri ez, vagy érdemes inkább gyűjteni a drágábbik készülékre?
Válaszotok előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Bela56
csendes tag
Sziasztok!
Erre valaki tudna infóval szolgálni ? #10460
-
RetepNyaraB
veterán
válasz tailor #10477 üzenetére
Yep, a Graef belépőre jó lesz - ha mindenképpen elektromos kell. Egy kingrinder k4 is már megeszi reggelire a graefet, miközben csendben van. Csak hát tekerni kell.
Graef 702 alá nem szabad adni motoros vonalon.Karhoz: ha avx Béla aszonta nincs kar, akkor könnyen lehet, hogy úgy van. Nála jobban kevesen vannak benne a Csájna bizniszben. Méretre ez valóban 53-asnak tűnik és az nagyon idióta szabvány.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Bela56
csendes tag
válasz RetepNyaraB #10478 üzenetére
Köszönöm szépen (tailor-nak is)
-
looser
addikt
Helló! Újra üzembe helyezném az első gépemet (Delonghi EC155), leginkább ESE pod miatt, de rendelnék hozzá különféle szűrőket is. Ezek az 1-2-4 csészés kütyük szerintetek jók lennének? Bíztató, hogy a régi típusokat is felsorolja, bár mondjuk a kínaiak híresek erről a mindent is beleírunk dologról.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
válasz tailor #10472 üzenetére
Ott a 2. képen ha kitekered a csavarokat valszeg szét tudod szedni a kart. Ha ígyvan valszeg ki tudod szedni belőle azt a ma. bigyót
Ha az kijönne belőle már sok különbséget nem éreznél egy teljes nyitott kar és az között, egy próbát megér.Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
tuzpenge
őstag
válasz looser #10481 üzenetére
Háááát szerintem ez olyan lesz mint az ára.....már a képeken is sorjás a széle...Én anno vettem az avx-től az olcsóbbik szűrőt, de rá egy 3 hónapra megvettem az ims-t és ég és föld a különbség a végeredményben (de tényleg). Sajnos igaz hogy hosszútávon az olcsóbb lesz a drága....
ˣ
-
nagyúr
A hétvégi millenáris parki kávés heppeninghez mit szóltok? Mennyi lesz a belépő? 5-10ezer?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
tailor
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, infót!
Úgy döntöttem, nem szedem szét, nem mókolom ezt, hanem hallgatva a tapasztaltakra, eladom a gépet és veszek inkább egy olyat, ami tudja, amit szeretnék AVX csoportban láttam, hogy jön egy 58 mm-es "Hófehérke", szerintem ez tudja mindazt, ami most "becsípődött" nálam
-
kmarci25
veterán
válasz scream #10489 üzenetére
Ha most vennék, akkor asszem erre neveznék be: DB1. Erről találtam külföldi tesztet és ott eléggé dicsérték. Mikor vettem a Sage Bambino plus-t, akkor nagyságrendileg az is ennyi volt, a tudása kevesebb. De ez azért árban már egy másik kávéház.
-
iatti
aktív tag
válasz scream #10493 üzenetére
felhígult a popszakma ha őrlőt akarsz, akkor mazzer mini, jolly, ha van hely a konyhában, major . veszel egy pöpec gaggia classicot, azt utána max a fingfürészelés szab határokat. negyed millából tol-ig megvan. nem megbántva senkit, de két kilóért nem db1-et vennék. a tuningolt gaggia azért már bizonyított.
-
kmarci25
veterán
Oké, és osztom is az álláspontot, de én akkor sem voltam oda a gaggia-ért, amikor a Sage-et vettem és most sem venném meg. Lehet hülyeség, de valahogy nem akartam használtat. (Elektronikai cikkből simán veszek használtat, de ez valahogy nem tetszett.) Olyan gépet akartam adni jövőbe a dobozból müködik és jól mutat a konyhában. Ezért nem lett gaggia és graef vagy használt Mazzer. Lett helyette Sage és egy Sculptor, amit kickstarteren 200$-ért megkaptam és rohadt jól mutat.
Szóval igen, de azért mégsem..."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Mardel
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Bialetti Brikkát de azthiszem holnap viszem vissza mert nekem nem jött be, rendes kávét még nem sikerült főzni vele, mindet elégeti.
Van hogy a felső tartály enyhén zaccos lesz, az alsó tartályban többnyire fekete lesz a víz a főzés után.
"Cremat" 2 különböző fajta kávéval sem produkált hiába a speciális szelep.
Elektromos tűzhely van csak itt.
Egy Moka Express 2 csészés finomabb kávét főz 2 személyre mint a 4 csészés Brikka dupla annyiért.
Próbáltam 1:10 arányban 18 g közepesen finomra frissen darált kávéval hozzá 180 ml víz.
Próbáltam reddit fórum valaki írta hogy a legjobb módszer neki a 4 csészéshez 28g kávé és 150 ml viz, stb.
Mindegyikkel egy közel ihatatlan ízében savanyúbb és égetett kávét készített ha levettem akkor a gázról ha kotyogó hangot adott elsőre ha előbb..
A 4 csészéssel valaki főzött már normális iható kávét ami cremát is termelt?
Vagy 5x próbáltam eredmény 0 crema és mosogatóba végezte mind az 5 főzet mert annyira rossz.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
nagyúr
válasz Mardel #10497 üzenetére
Brikka évek óta megvan. Nekem mindig megy szépen. Most épp a Mokka van használatban, de az örlőn állítok és máris a Brikka jön.
Nincs zacc a felső részben és alul sem lesz fekete víz. Lejön és kész.
Kérdések: Meleg vizet szoktál használni? Ugye nem tömöd meg a gépet? - Akkor mocskosul megégeti szokás szerint. A tömítés a két fél között rendben van-e?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Mardel
őstag
válasz Polarstar #10498 üzenetére
Nem tömöm meg.
Meleg vizet a sima Mokahoz ajánlják hogy lerövidítsék a főzési időt.
Mivel a Brikka hamarabb lefőzi a kávét sokan szobahőmérsékletű vagy hideg vizet ajánlanak hozzá.
Az örlő egy Hario Mill Dome, tetején próbáltam 5-7 közötti állással. [kép]
Első klikk a gorenje elektromos tűzhelyen, ennél minimálisabbra nem lehet venni.
Sima Moka nekünk bevált.
Ki akartam próbálni hogy a Brikka mennyivel jobb, de se cremat nem csinál és a ihatatlan a kávé 19 200 Ft-ért.
2 fajta szemes kávéval próbáltam Costa Cafe Crema Blend Dark Roast és Segafredo Intermezzo.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest