- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taltos0711
csendes tag
válasz RetepNyaraB #10351 üzenetére
Mit okoz az ecet a főzőben? Mit lehet tenni, ha mégis belement?
-
looser
addikt
válasz Osynho #10401 üzenetére
Nem kóstoltam még, de nagyon várom! Még kb. 8-10 nap. Az Aldiban érdemes körülnézni, elég frissek szoktak lenni a saját kávéik is. Pont ezért csodálkoztam rá a Spar ezen (utolsó) darabjára; mellette régebbi ilyen-olyan Tchibo, Eduscho kávék leárazva, közelebbi lejárattal, drágábban, míg ez a Lavazza 4400Ft körül és relatív friss. Egyszer sikerült még az alap Segafredo-t 1 hónaposan kifogni Sparban, na az rendkívül jó volt, nekem az volt még a 2000-es években az első "anemjóját!" élményem egy céges rendezvényen. Visszatérve a kérdésedre, beszámolok majd, de ha ennyiért látod, szerintem érdemes kipróbálni, máshol drágább.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
jézusom
addikt
válasz Taltos0711 #10403 üzenetére
Elvileg a gumiknak nem tesz jót. Multkor én is azt használtam, de nem ért semmit. Ha használtad, akkor utána vÍzzel főzz le pár adagot kv nélkül. NEm érdemes szarakodni, kell venni citromsavat.
-
jézusom
addikt
válasz looser #10404 üzenetére
Én is most vettem ORO-t, de volt rá még kupon valami 3500 volt egy kilo. De nekem annyira nem jött be, nagy részét levákuumoztam és fagyasztom inkább. Tartalékba jó lesz. Illata nagyon jó, de nekem kicsit savanykás, jobban szeretem a kakaós nem savanyú kávékat. A kommersz márkákból kedvencem idáig a davidoff 57 dark&chocolate
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Taltos0711 #10407 üzenetére
Feloldja a gumitömítést, ha sokáig érintkezik vele. Illetve felpuhul és megpüffed, aztán kemény lesz, mint a beton. Egy alkalomtól talán nem lett semmi baja.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Taltos0711
csendes tag
válasz RetepNyaraB #10408 üzenetére
És ha egy estére lett bennehagyva?
-
kmarci25
veterán
Kaptam ajándékba 250g ilyen babot: Domus Barista Brazil. Árban egész baráti, ízben picit gyümölcsös, inkább étcsokis íz. Gondoltam bedobom ide, hátha valakinek megtetszik.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
haten
tag
válasz Taltos0711 #10409 üzenetére
Akkor se, de ne legyen tömény! Én a 10%-ost szoktam benne hagyni egy éjjelre, de annak is háromnegyede fel van vizezve, tehát 2-3%-os, plusz egy kávéolaj tisztító tabletta is bele van oldva. Másnap addig cserélem a vizet, és öblítem, amire nem érzek a vízen semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Achar
tag
Sziasztok,
tudom, senkit se érdekel, de meguntam a kávéfőző mizériát itthon, a százezres egy éve vásárolt kávéfőzőm megadta magát -nincs már kávéfőző ami egy évnél tovább bírná nálam-, nincs kedvem szenvedni vele.
Veszek egy kotyogóst. Bialetti jó? Olasz kotyogóst szeretnék venni. -
Fross
csendes tag
Sziasztok!
Afelől érdeklődnék, hogy milyen kávéfőzőt és őrlőt tudnátok ajánlani nekem együtt max 80-90e Ft-ért?
Jelenleg a Kingrinder K6 örlővel valamint a
-Delonghi Dedica 685
-Delonghi ECP 33.21
-AVX EM TB1
kávéfőzőkkel szemezgetek.
Tudtok esetleg ezeknél jobb kezdő espresso setupot ajánlani? 3-4 éven belül fejlesztenék majd legközelebb rajta előre láthatólag -
AXisBOLD
addikt
Delonghi Dedica 685-öt használok pár éve teljes megelégedéssel. annyi, hogy nem várom meg, hogy jelezze a vízkövesedést (ezt valahogy a Delonghi gépek elég hosszúra hagyják), gyakrabban futtatom le a descaling programot. a lattissima touch-nál ugyan ez a helyzet.
Őrölt és most már szemeskávéból is jó presszót főz.
Egy Graef CM800 dolgozik mellette.ugyan itt: Delonghi Dedica 685 szűrőkosár magasítót szeretnék, ehhez az 51mm-es lesz a jó?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
danbenzin
csendes tag
válasz AXisBOLD #10416 üzenetére
a víz keménységét tudod állítani, ez alapján jelzi a vízkőtelenítés szükségességét. ugye minél keményebb a víz, annál gyakrabban jelez. nálam legkeményebb vízre állítva, napi 2 presszónál olyan 3 havonta kéri a vízkőtelenítést. én ezt a vízkőoldót használom. a tartályba szerelhető gyári vízszűrőt használom, azt a napokban fogom leváltani vízsszűrő leica kancsóra
magasítóra volt régebben a fórumon aliexpresses link, de mindenképp olyat nézz, ami a kosár peremére felül és nem lóg bele a kosárba. igen, az 51 mm-es lesz a jó
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz danbenzin #10417 üzenetére
köszi, AVX-en láttam 51mm-es mágneseset, az lesz majd.
aha én is ezt a DM-eset használom, ha nincs épp a Nespresso-s otthon.
ezt a vízkeménység állítást nem tudtam, azt hogy lehet módosítani?
a gyári vízszűrőről tudnál képet vagy cikkszámot küldeni?[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
-
AXisBOLD
addikt
válasz danbenzin #10419 üzenetére
köszi mindet!
jobb a perem nélküli igen, de megfogadtam, hogy low budget gépeket és eszközöket veszek csak, mert nem lesz megállás kicsit sok az ötezer huf érte, de még meggondolom.
ebből a szűrőből egy is elég a Dedica-ba? mert ugye ennek 2 átfolyója van... vagy csak a működési elvét nem értem.
Aurea mediocritas
-
danbenzin
csendes tag
válasz AXisBOLD #10423 üzenetére
igen, ha a költségvetés alacsonyan tartása a cél, akkor bizony résen kell lenni, mert a kávézás komoly pénztemetővê válhat. akkor mondom úgy, hogy saját tapasztalatom alapján tudom mondani, hogy megbántam, hogy ezen a pár eurón spóroltam és az olcsóbbat vettem. most van egy olcsóbbam, de vágyódok a drágábbra, a perem nélkülire, és most már azon agyalok, hogy megveszem azt is, mert tuzpenge által leírt folyamatban a legidegesítőbb számomra az a tamperelés előtti látvány, amikor valamit kell kezdenem a szélekkel, mert tudom, hogy ott fog csatornásodni. bár ne vettem volna ezt, nem lenne ilyen rutinom és akkor nem zavarna.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz Anubris #10424 üzenetére
ahha ez tök jó, csak nekem nincs meg a Graef-hoz az az U alakú tartó műanyag.
meg látom ez is külföldi rendelés, de ezt is beteszem az "elintézendők" közé#10425danbenzin: tökre igazad van, én se szeretem az olyan dealeket, ahol aztán a végén több lesz a leves mint a hús, ilyenkor szoktam azt csinálni, hogy jó lesz úgy ahogy egyelőre van, aztán majd ha ötször hiányzik az a bizonyos tárgy, majd akkor veszem meg....
Aurea mediocritas
-
Tegnap megvilágosodtam, h mire való a vakszűrő. Megtöltöttem citromsavval, beletettem a puck screen-t, feltekertem a kart a gépre adtam neki egy kis nyomást és úgy hagytam reggelig. Szépen leoldott minden nem odavaló dolgot
Ügye erre való?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
tuzpenge
őstag
Nézem a kapucziner oldalán ezt a kv zsír oldót: [link] , de nem nagyon értem ha a szűrőbe teszed a kv helyett akkor az hogyan oldja le normálisan a kv zsírt a felső szűrőről? főleg hogy csak 5 gr kell belőle és az a kosár aljában lesz csak....Vagy én értek félre valamit?
Köszi!ˣ
-
looser
addikt
válasz tuzpenge #10432 üzenetére
Ez csak a visszaöblítésre alkalmas, ún. háromutas szeleppel rendelkező gépeknél lehetséges. Itt a normál szűrő helyére teszed a vakszűrőt (lyukak nélküli, tehát nyomás megindulásakor nem engedi át a vizet), abba a zsíroldó tablettát/port és amikor leállítod a főzést, visszaindul a felsőszűrő irányába majd a csepptálcába ürül a trutyis lé. A levehető alkatrészeket (felsőszűrő + tartó és csavarok) ez esetben is érdemes külön zsíroldóba áztatni.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
TheProb
veterán
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
RetepNyaraB
veterán
válasz krono. #10439 üzenetére
Szerintem erre semmilyen kutatás nincs még.
Ahol nincs reális veszélye a szervezetbe kerülésnek, ott nem gondolnám túl. Mint pl. ez a daráló mod. Nem melegíted, nem reszeled, a pumpa rész nem tudom mennyire morzsolódik, nyilván figyelni kell rá. A fogaskerekes WDT pörgettyű érdekesebb kérdés, majd megnézem egy év múlva a kerekeket, mennyire látszik a kopás.
Amit megfog a pogácsa, abból nem sok kerül a testedbe. Tehát ami pogácsára hullhat, az talán nem túl releváns, de valóban semmi info nincs erről jelenleg."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Anubris
őstag
Bwt szűrt vizes megoldásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy miután a csapvizet a kancsóba öntöttem és beraktam a hűtőbe ,mennyi idő után használható fel a megszűrt víz a kávégépbe.
24 óra után kell kiönteni a fel nem használt vizet? -
TheProb
veterán
válasz krono. #10439 üzenetére
Ahogy RetepNyaraB is mondta, nem tartom releváns kérdésnek. Jelen esetben csak a kávészemek találkoznak fél mp-ig a garat falával, mi tud történni?
Általánosabban: papíron nem foodsafe az alapanyag, bár vannak ilyennek eladott filamentek. Mondjuk nem tudok hirtelen olyan felhasználást, amihez 3D nyomtatott cucc kéne és szerintem ténylegesen gondot okozhatna az anyag.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
krono.
tag
válasz TheProb #10443 üzenetére
Egyébként szerintem tud, az FDM nyomtató módszere miatt azt gondolnám, hogy ezekről könnyebb eséllyel "szakadnak", törnek le mikroműanyagok, vagy maga az anyag tartalmaz olyan színezékeket vagy egyebeket, amik nem annyira egészségesek.
Persze ettől nem gondolom veszélyesnek (vagy veszélyesebbnek, mint sok mást) ebben a felhasználásban, inkább off-topicként érdekelt, hogy foglalkoztál-e a témával.
Mondjuk nem tudok hirtelen olyan felhasználást, amihez 3D nyomtatott cucc kéne és szerintem ténylegesen gondot okozhatna az anyag.
Nekem az ilyen TPU-ból nyomtatott edényfedők, vagy hasonló dolgok jutnak eszembe, amivel tartósan kapcsolatba kerül étel.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Anubris #10442 üzenetére
Egy idő után azért elkezdenek benne virgonckodni a bacik, de ha az első néhány felöntést követően - mikor már beállt a szűrő - eltárolsz valamennyit szépen, tisztán, azt ihatod egy hétig szerintem biztosan. Vagy nem egészen értem a kérdést. Tehát én úgy értem szoktak a friss kancsóból tárolni, hogy mikor már a végét járja, akkor is legyen friss vized kávéhoz. Márpedig akkor itt mondjuk két hétről beszélünk, legalább.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Anubris
őstag
válasz RetepNyaraB #10445 üzenetére
A kérdésem első fele arra irányult, hogy miután a csapvizet a szűrő kancsóba öntöm, - pár per alatt leszűri az adott vízmennyiséget - azonnal felhasználható (iható, kavágépbe önthető) az a víz, vagy hagyni kell x órát állni hagyni a szűrő kancsóban?
Másik kérdés pedig, hogy a megmaradt vizet ami pl a kávégéptartályban marad az meddig áll így el? Az 1 hét amit írsz az hűtőben tárolás esetén, vagy akár szabadban, a kávégép tartályában is?
-
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani esspresso kávéfőzőt, aminek adagolós a víztartálya van, hogy ne kelljen főzésenként tölteni?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Anubris #10446 üzenetére
Ja. Azonnal Ihatod, sőt. A gép tartályban egy nap max (az ugyanis igazi baktérium tanya); nekem míg volt tartályos cumóm, fél literenként cseréltem a vizet, de legalább naponta.
Salex1@ Szarvasi, vagy Lelit Bianca.
Suzuki Swift, vagy Porsche Panamera. Pár paramétert tisztázni kén 🤷[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
válasz RetepNyaraB #10448 üzenetére
max 50e & Jó kávét főzzön
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Politika
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest