Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• this is life

Ármester

válasz lolal #32 üzenetére

Nem utálom a google-t, hanem symbian majd azt követően wp felhasználó voltam, mivel ezeket a platformokat erősen ignorálta a google, rá voltam kényszerítve az altarnatív alkalmazások használatára. Androidra váltva is azokat használom, feleslegessé téve ez által a google cuccait.
    Mivel nincs rájuk szükség, ezért törlöm őket. Nem kell többet bele látni, szó sincs utálatról.

Tény ha a banki app-on működne gms nélkül akkor bármelyik gms nélküli oprendszer alternatíva szóba jöhetne ( sailfish, harmony,lineageos without google,/e/os...stb)
    Vagy még sem, mert nem biztos, hogy tartalmazzák azokat a finom gyártói plusszokat,még ha néha logikátlanok is, ami miatt a miui-t megkedveltem, és ami pl a oneui-t is felhasználó baráttá teszi.

Nincs gond a google cuccával, személyre szabható, elég kezes,nincs négy fal közé szorítva a felhasználó,még ha a falak egyre közelebb is kerülnek, választható gui/ui.
    A másik nagy mobil oprendszer ezt pl nem képes megugrani.

ui.: Nem a tempó miatt törlök, a sebesség plusz, csak mellékhatás.

• Penguin95

senior tag

válasz lolal #32 üzenetére

Figyelj nem tudom mit ártott a magad fajta usereknek a Google de ténylegesen nem értelek titeket minek nehezíteni a saját életeteket. Androidon annyira kézenfekvő a Google szolgaltatásait használni mint bejglit mákkal készíteni. Lehet anélkül is csinálni de a végeredmény... Hát mindenki egye ahogy akarja.

Én például nem rajongok azért az ötletért (és ez nem csak a Google-re igaz), hogy az adataimból élnek. Jobb szeretem ha csak én tudom, hogy mikor mit keresek, hol vagyok, mennyit és mire használom a telefonom, kivel és milyen üzeneteket váltok, mennyit költök és mire... Nyilván ezt teljesen nem lehet megkerülni, de minél kevesebb adatot kapnak rólam, annál jobb.

Igen, másképp kell használni emiatt a telefont, de lassan 2 év MicroG után én azt gondolom, hogy számomra semmilyen érdemi hátránya nincs ennek. Mondjuk úgy, hogy én a diós bejglit választottam a mákos helyett még úgy is, hogy mák már volt itthon, míg dióért el kellett mennem a boltba.

• this is life

Ármester

válasz lolal #27 üzenetére

Saját tapasztalat szerint az egy kezes mód, a notif és kapcsoló center kezessége, megjelenése, a fekete az valóban fekete és nem csak sötét színre vált a felület, xiaominál maradva a miui féle tárcsázó,üzenetek, fájlkezelő,zenelejátszó,galéria app, régebben a "részletesebb" akksi stat, variálható vezérlő gombok, fejlettebb gesztusvezérlés, meg unblock az egész megjelenése, nem jön be a flat ikon dizájn, mint ahogy a háttérképből kinyert színnel díszített cím és alkalmazás felület se, (igaz ehhez miui-n is mókolni kell) hogy megváltozzon, sokat szerencsére nem kell vesződnöm,. mert google app szinte nulla van a telefonomon.
    Benne van a tévedés lehetősége az elgondolásomban, mert utoljára 1.5-2 éve tettem egy rövid próbát aosp/pixel rom vonalon, ha az emulátor, virtuális géptől eltekintek.

Ezeket alapból törlöm: google search,google assistant,google quick searchbox,google tts,google music,filmek ,könyvek,,gmail ,google discovery ,google chrome,youtube,google file manager,google one,google drive,google fényképek,lens, maps.

Új hozzászólás Aktív témák