Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrots
tag
válasz
pb99.5
üzenetére
"de ugye megnézhette a CV-met előtte, és ha annyira kifogásolni valónak találta az előítéletem, tényleg minek behívni"
Nem ismerem a ceget, ugyhogy csak talalgatok:1) lehet, a CV-d alapjan borderline voltal, nem derult ki, ha job hopper vagy
2) lehet, hogy aki behivott, az muszaki / technikai szempontok alapjan jonak gondolt, mikozben valaki mas, akinek szinten beleszolasa van human oldalrol, a sajat szempontjai alapjan nem hivott volna be
3) lehet amugy semmi bajuk a job hopperekkel, csak meg akartak nezni, milyen lennel stressz alatt, birod-e, mosolyogsz-e, professzionalis maradsz-e, vagy az asztalra csapsz. En peldaul nem tudnek egyutt dolgozni olyannal, akivel egy szakmai vitat asztalra csapkodassal lehet csak megoldani, de nem tudom ez hogyan deritenem ki a felveteli szakaszban. Lehet a HR-es, akibe belefutottal, tudja. -
patyil
tag
válasz
pb99.5
üzenetére
Én egyetértek veled, szerintem van az az élethelyzet (huszas éveid, próbálsz egzisztenciát összerakni a nulláról, stb...) ahol szimplán nem engedheted meg magadnak hogy túl sokat maradj egy helyen ahol nem van kellően kompenzálva/megbecsülve, és az ilyen váltásokra rá kell menni akkor is ha komfortzónán kívül van, mert akkora anyagi előnyt ad.
Szerintem 3 évente váltani nem jobhop, annyi idő alatt már jobbesetben van hozzáadott értéked is + kiderül a teljesítményértékeléseken egy releváns vélemény a munkaadó részéről is, te is tudsz dönteni.
ezt abban a scenárióban ha előre akarsz jutni, és nem ilyen quiet quitting hozzáállás ami mostanában divat.
-
Qtya123
őstag
válasz
pb99.5
üzenetére
Meg eleve ha nem idősebb munkavállaló vagy, meg nem egy inkubátorház állami terület, akkor a cégek életében főleg a fővárosban egyáltalán nem hiszem, hogy ritka dolog az, hogy 2-3 éves váltást is látnak egy önéletrajzban. Gondolom valami idős HR-es volt.
Én mikor területet váltottam, 1 évet voltam az első helyen. Utána jött egy jobb lehetőség. A kutya nem kérdezte,
hogy miért jövök el 1 év után. De nyilván ez is cég függő, meg terület függő. -
mrots
tag
válasz
pb99.5
üzenetére
"de beült a HR-es vezető is, aki legalább 3x félbeszakított azon csámcsogva, mekkora jobhopper vagyok"
Tul azon, hogy eleg udvariatlan dolog felbeszakitani - kulonosen ugyanazert, kulonosen haromszor - igazabol szive joga olyat felvenni, akit nem gondol job hoppernek. Mondjuk eleg amator modon csinalta. A job hoppereket en altalaban be sem hivom interjuzni, ha megis sikerul veletlenul (mert mondjuk nem trivialis, de menet kozben kiderul) akkor megoldom, hogy legyen szakmai okom nem ot felvenni.
-
tototos
addikt
válasz
pb99.5
üzenetére
Na egy cégről beszélünk
Látják hogy te tehetséges vagy, de ahhoz hogy ezt elismerjék vegyél részt egy kiválasztási folyamatban, majd utána végezz el egy halom képzést majd utána ha épp jól állnak a csillagok akkor bevesznek a körbe.
Jah és jöttek a 2 éves "nevelőtábort" megélt emberkék ők persze előnyt élveznek mindenben. -
válasz
pb99.5
üzenetére
Abban gondolkodom, hogy visszatekerem az igyekezetet a szükséges minimumra és megpróbálom munkaidőben képezni magam, hogy ha egyszer lesz enyhülés lendületből tudjak váltani.
Teljesen egyetértek.
Nekem az a tapasztalom így ~12 év IT után, hogy ha igyekszel és odarakod magad, akkor csak egyet érsz el: még több melót kapsz, mert úgyis megcsinálod. Vagyis azt a lovat kell ütni, amelyik húz.Fizuemelés ugyanannyi, mint aki óránként fél órára lemegy dohányozni, azon kívül pedig csak látszatmelót végez (és gyanítom HO-ban is hasonló a teljesítménye).
Szóval itt is az a terv, hogy bear-minimum (bare, tudom, de így viccesebb
), a fennmaradó időben pedig a szintlépéshez szükséges techonlógiákat meganulom (gyakorlati módon).
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- Arany János - Kapcsos könyv
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Látják hogy te tehetséges vagy, de ahhoz hogy ezt elismerjék vegyél részt egy kiválasztási folyamatban, majd utána végezz el egy halom képzést majd utána ha épp jól állnak a csillagok akkor bevesznek a körbe.
), a fennmaradó időben pedig a szintlépéshez szükséges techonlógiákat meganulom (gyakorlati módon).