Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
attiati
üzenetére
Közgáz diplomával miért nem mész könyvelés irányba? Az nem érdekel?
Én azt látom, hogy a könyvelők kimagaslóan jól keresnek, vagy extra keveset dolgoznak. Áfás KATA-s ként kerestem könyvelőt egy éve (itt nem kötelező könyvelő, de én is, és sok ismerősöm úgy van ezzel, hogy megér pár ezer forintot, hogy ha sürgősen be kell adni valami dokumentumot, akkor nem kell órákat neten keresgélni, ellentmondó fórumbeírásokból kitalálni, hogy mi a helyzet vagy több száz odal jogszabályt elolvasni gyorsan, hanem megkérdezem a könyvelőt és kész). Általában havi 5 perc feladat kitölteni az ÁFA bevallást, néhány kattintás, ezért a könyvelők úgy hogy nem vállalnak felelősséget (nem kötnemk szerződést, vagy kötnek szerződést, de nem a saját ügyfélkapujukról küldik el a hivataloknak a dokumentumokat) havi 5000 Ft ot kérnek. Ha felellősséget is vállalnak, akkor ez az összeg a duplájáról indul.
Nekem ez így is megéri, mert órákat spórolok meg, hogy nem kell jogszabályokat böngészni. Viszont a könyvelő egyszer elolvas minden szabályt, aztán utána már töb száz ügyféltől el tudja kérni érte a pénzt. 5 perc 5000 Ft nál 60.000 Ft os óradíjról beszélünk. Ez azt jelenti, hogy vagy nagyon sokat keresnek a könyvelők, vagy nagyon keveset dolgoznak.. -
Stanlee
őstag
válasz
attiati
üzenetére
Nagyjabol hasonlo cipoben jarok, igaz en 3 evet adtam magamnak a mostani helyemen, es akkor pont 40 leszek.
Gondolkoztam SAP-ben. Errol mar korabban irtam, hogy iranynak nem lehet rossz - gondoltam en. Na most van cegnel egy egyszerubb feladat (az online AFA jelentes beintegralasa a rendszerbe) SAP Business One-ban. Jott a vallalkozonk "oktatni" es rajottem hogy SAP nem erdekel.
Most meg a Salesforce ami ugy ahogy erdekel, de mar elore latom, hogy amint melyebbre kell beasni magam a rendszerbe, elverzek es nem fog erdekelni.
Szoval maradok annal amihez allitolag ertek, mellette valamit majd kiotlok, de durvan nem tudom, hogy mit.
-
Kobe
veterán
válasz
attiati
üzenetére
Az a baj, hogy a keresett resze a tudasnak hianyzik, felhasznaloi szinten is. Igy nehez. Nem fosuli meg egyeb iranyokba kell menni, hanem 2-3 ev multis kontrolleri tapasztalat fele, oracle, sap, akarmivel kezdesnek utana meg 2-3 ev hasonlo vonalon expert kent, majd a harmadik lepeste osszejohet egy szakmavaltos 'gazdinfos' melo, BA, process architect, hasonlo (agilis es jo process architect baromi keves van, inkabb a vegrehajtoi bologatos kutyakbol lehetne dunat rekeszteni, junior BA meg hasonlo elnevezesekkel, csak a jobban fizeto vegehez tokot kell noveszteni, ahhoz meg kell 5+ ev valos folyamattapasztalat pl.... Ami nem art mert fizu szorzoban siman lehet 2-2.5x elteres is)
-
Apollo17hu
őstag
válasz
attiati
üzenetére
Hozzád hasonló paraméterekkel rendelkezem (annyi különbséggel, hogy sql és makró tudás megvan).
Ha megengeded, hozzácsapnék mégegy kérdést.A Hays-féle felmérésből kiindulva, hozzávetőlegesen hány év alatt érhetnék el azonos bérszintet IT irányon, ha most kontrollerként dolgozom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- WELOCK smart lock ToucA51 okoszár
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 1000GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest