Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• H A M M E R

csendes tag

válasz attiati #12954 üzenetére

Közgáz diplomával miért nem mész könyvelés irányba? Az nem érdekel?

Én azt látom, hogy a könyvelők kimagaslóan jól keresnek, vagy extra keveset dolgoznak. Áfás KATA-s ként kerestem könyvelőt egy éve (itt nem kötelező könyvelő, de én is, és sok ismerősöm úgy van ezzel, hogy megér pár ezer forintot, hogy ha sürgősen be kell adni valami dokumentumot, akkor nem kell órákat neten keresgélni, ellentmondó fórumbeírásokból kitalálni, hogy mi a helyzet vagy több száz odal jogszabályt elolvasni gyorsan, hanem megkérdezem a könyvelőt és kész). Általában havi 5 perc feladat kitölteni az ÁFA bevallást, néhány kattintás, ezért a könyvelők úgy hogy nem vállalnak felelősséget (nem kötnemk szerződést, vagy kötnek szerződést, de nem a saját ügyfélkapujukról küldik el a hivataloknak a dokumentumokat) havi 5000 Ft ot kérnek. Ha felellősséget is vállalnak, akkor ez az összeg a duplájáról indul.
    Nekem ez így is megéri, mert órákat spórolok meg, hogy nem kell jogszabályokat böngészni. Viszont a könyvelő egyszer elolvas minden szabályt, aztán utána már töb száz ügyféltől el tudja kérni érte a pénzt. 5 perc 5000 Ft nál 60.000 Ft os óradíjról beszélünk. Ez azt jelenti, hogy vagy nagyon sokat keresnek a könyvelők, vagy nagyon keveset dolgoznak..

Új hozzászólás Aktív témák