Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
Értem, és én is így csinálom.
Csak képzeld el, hogy 50 éves vagy és évtizedes távlatban IT-s fizetésed van, ahol a tőkejövedelmed már mondjuk kétszerese a munkabérednek. ez azért ilyen távlatban még csak nem is számít feltétlenül fantasztikus eredménynek.
Nem arról van szó, hogy autóra költöd el a nyugdíjmegtakarításodat, és nyilván a spórolt pénzed reálkamata jóval elmarad a nominálistól, esetleg még mínuszos is lehet néha.De ha csak és kizárólag a munkabéredet veszed alapul mindig, akkor tulajdonképpen mire van a megtakarítás?
Szerintem semmi baj sincsen azzal, ha a munkabéredből normálisan élsz, félreteszel, és amikor a tőkejövedelmed már jelentős a fizetésedhez képest, akkor azt beszámítod ilyenbe. legalább részben.
Most keresel 1.5 milliót kb ha jól tudom, ha lenne mellé havi 2-3 millió tőkejövedelmed, akkor 9 millióban húznád meg a határt és nem vennéd meg mondjuk 15-ért az álomautódat?
Szerintem ez a másik véglet.Nem arról beszélek, hogy van 5 milliód megspórolva és költsd el autóra hitellel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Így szórna el 60 milliárdot Elon Musk egy Cursor mozdulattal
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AliExpress tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Robotporszívók
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 Ti TURBO OC 11GB GDDR6 (GV-N208TTURBO OC-11GC) Videokártya
- ThinkPad P1 Gen6 16" 4K+ OLED érintő i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjolv gar
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- PlayStation 5 Slim Digital Edition
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16 GB RAM 2256X1504 érintőkijelző Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest