Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stanlee

őstag

válasz vzozo #22117 üzenetére

Feher hetero 40-es ferfikent Nemetorszagban minimum szexista, homofob, rasszista vagy, teljesen mindegy, mit csinalsz vagy mondasz.

A munkahelyem nem tul nagy, de nalunk nagyjabol 2 eve indult be ez az egesz, amiota egyre tobb uj kollega erkezik, akik meg eppen hogy csak kijottek az egyetemrol, de engem mar elmaradott ven trottynak neznek (meg nem toltottem be a 40-et).

Megtanultam, hogy mindennapi dolgokbol, beszelgetesekbol is jobb, ha kimaradok. Nem lehet tudni, mi az a kifejezes, amit ha hasznalok, valakit megsert. Egyik Teamleadunk meleg, amilyen szexista szovegeket levag, en szegyelem magam, de megengedheti maganak, hogy a nokrol olyan lealacsonyito szinten beszeljen, mert meleg, igy nem teszi neki senki szova. Eloreengedek vagy kinyitom az ajtot egy kolleganonek, mar szalad a compliance-hez mert szexualisan zaklatom.

Volt hogy kiment egy level valami szabadidos programrol, nagyjabol 10 perc mulva mar jott a modosito level, hogy nem akartak megbantani senkit, de nem tudtak hogy az egyik kave specialitas ausztriabol egy kolonialis elnyomo tomeggyilkos nevet viseli, es ezer bocsanat. WTF? Egyik kolleganovel majdnem fel orat vitatkoztam, hogy nem vagyok szerintem rasszista, csak azert mert a negercsok kifejezest hasznalni merem, szerinte meg de.

Kimondatlanul van noi kvota, ha ugyanarra a poziciora ferfi es noi kivalasztott van, altalaban a holgyek kapjak meg az allast, mert tul sok a ferfi (most mar nem). Mondjuk a jogi osztalyon 6 no mellett van 1 ferfi, az nem baj :P

Szoval nem csak multiknal van gond, hanem a kisebb cegeknel is.

Új hozzászólás Aktív témák