Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én ezt úgy kerültem el, hogy az egyetem alatt/előtt képeztem magam programozásból (ne gondolj űrrakéta programozásra, sima PHP-vel kezdtem, középiskola alatt pedig Delphivel bohóckodtam).
Nem tetszett a suli (ELTE-IK), elkezdtem dolgozni suli mellett, hogy elmondhassam, hogy nem csak otthon hekkeltem, hanem csapatban is dolgoztam.
Fél év után úgy hozta a sors, hogy váltanom kellett. Ekkor két lehetőség volt.
Mivel a sulit nem akartam csinálni, így lehettem volna papíron diák még egy kicsit, de nem felelt meg a diákként kapott fizetés.Elmehettem volna főállásban dolgozni, de otthon sosem fizették betegre az embereket, főleg nem kezdőként, és a papírt is szeretik, ha megvan.
Régi vágyam volt lelépni külföldre, így megtettem. Itt egy korrekt kezdő fizetést kaptam, és nem görcsöltek rajta, hogy nincs papírom.
Megírtam a tesztet, megegyeztünk a pénzben, és költöztem.Ez volt 2014 elején. Azóta már Senior pozíciókban mozgok.
Ma már az a gondom, hogy amivel én foglalkozom az otthon nem annyira menő (Node.js/Kubernetes), ha használják is nevetségesen fizetnének.
Mi a tanulság? Ha van használható tudásod, ne hidd el, hogy csak kevés pénzért dolgozhatsz. Ne fogadj el egy "betanított" munkát. Ha tudod mit akarsz, akkor menj akár külföldre is.
Persze, ehhez tudni kell, mi az amit akarsz.
Ha nem tudod, akkor majd mások megmondják, hogy Analyst akarsz lenni.Értem én hogy br 300 körül kaphattál volna fejlesztőként, de analystként többet kaptál?
Megérte hagyni elfelejtődni azt a némi programozási tapasztalatot?
Ha más nincs, be kell vállalni olcsón a kezdő pozit és egy év múlva lelépni máshova.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kuponkunyeráló
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G10 16" 4K+ IPS i7-13700HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vibill gar
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest