Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz sb95 #16028 üzenetére

Én ezt úgy kerültem el, hogy az egyetem alatt/előtt képeztem magam programozásból (ne gondolj űrrakéta programozásra, sima PHP-vel kezdtem, középiskola alatt pedig Delphivel bohóckodtam).

Nem tetszett a suli (ELTE-IK), elkezdtem dolgozni suli mellett, hogy elmondhassam, hogy nem csak otthon hekkeltem, hanem csapatban is dolgoztam.

Fél év után úgy hozta a sors, hogy váltanom kellett. Ekkor két lehetőség volt.
    Mivel a sulit nem akartam csinálni, így lehettem volna papíron diák még egy kicsit, de nem felelt meg a diákként kapott fizetés.

Elmehettem volna főállásban dolgozni, de otthon sosem fizették betegre az embereket, főleg nem kezdőként, és a papírt is szeretik, ha megvan.

Régi vágyam volt lelépni külföldre, így megtettem. Itt egy korrekt kezdő fizetést kaptam, és nem görcsöltek rajta, hogy nincs papírom.
    Megírtam a tesztet, megegyeztünk a pénzben, és költöztem.

Ez volt 2014 elején. Azóta már Senior pozíciókban mozgok.

Ma már az a gondom, hogy amivel én foglalkozom az otthon nem annyira menő (Node.js/Kubernetes), ha használják is nevetségesen fizetnének.

Mi a tanulság? Ha van használható tudásod, ne hidd el, hogy csak kevés pénzért dolgozhatsz. Ne fogadj el egy "betanított" munkát. Ha tudod mit akarsz, akkor menj akár külföldre is.

Persze, ehhez tudni kell, mi az amit akarsz.
    Ha nem tudod, akkor majd mások megmondják, hogy Analyst akarsz lenni.

Értem én hogy br 300 körül kaphattál volna fejlesztőként, de analystként többet kaptál?

Megérte hagyni elfelejtődni azt a némi programozási tapasztalatot?

Ha más nincs, be kell vállalni olcsón a kezdő pozit és egy év múlva lelépni máshova.

Új hozzászólás Aktív témák