- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gixxergabi
senior tag
válasz
simonjoe #740 üzenetére
Ez most teljesen hivatalos jófogás oldalon a hirdetésnél megvenné vki. Csak az a gyanús hogy nem írt rám előtte az a vki érdeklődni, egy "drága cuccnál". És hogy most letiltottam az előző csalót nem e ő akar most túráztatni engem meg a GLS-t tök feleslegesen hasonló kamu adatokkal mint a tiéd
Vagy már túlparázom. De mi van ha tőlem elviszi futár, aztán még nekem kell fizetni, hogy visszakapjam, mint sajnos postánál ha nem vették át és visszahozta, vagy foxpost automatánál, ha nem vették át... mind2vel jártam így -
válasz
simonjoe #660 üzenetére
Azt mondod, a számla alapján egyszerű lenne...? Hát nem. Én (is?) végigjártam, felnyomtam a rendőrségen, le is zároltak a számlájáról akkora összeget, amekkorával engem megkárosított.
Aztán egy olyan dumával, hogy a csomagot nem ő adta fel, hanem a barátnője, a rendőrség megszüntette a nyomozást, hiszen akit én feljelentettem, valójában nem ő követte el a szabálysértést.
Ezek után nem csoda, hogy a rendőrség megítélése olyan, amilyen, leköpik a rendőrt, stb...megint az van, mint ebben az országban oly sokszor, annak kell csendben maradnia, akit megkárosítottak. -
Ronaldohun
tag
válasz
simonjoe #660 üzenetére
Én azért kiírnám itt a fórumban a számlaszámot és csaló adatait, hogy más ne fusson bele, vagy a kereső alapján egymásra találjon a többi károsult is és így talán több lesz a feljelentés is.
"Egyszerű lenne a tökére lépni, hisz van egy számlaszáma, arra utaltak, annak kellene lennie ellentételezésnek. "
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. A mi emberünk kezdettől fogva megvan (a hülyéje még csak nem is álnéven ügyködött), több milliót csalt ki több tucat embertől, aztán másfél éve semmi előrelépés nem történt a rendőrség részéről. De hát látjuk a tévében is, pl. a celebek kapcsán, hogy milyen sok év múlva jutnak el ügyek a vádemelésig, amiben még konkrétan nyomozni sem kell, mert nem ismeretlen elkövető.
Jó, ez most némileg ellentmond annak, hogy az első mondatban meg feljelentésre biztatlak, de ettől függetlenül mégsem szabad annyiban hagyni. -
[w]
őstag
válasz
simonjoe #657 üzenetére
csigavér, fogd vissza magad, ne rám haragudj amiért beszoptad az átverést! nincs már értékhatára a csalásnak, minden esetben nyomoznak is, ha rendelkezésre áll elég információ és több károsult esetén összevonják az ügyeket, nagyobb az esély felderíteni az elkövetőt! csak ehhez feljelentést kell tenni. a jófogás tény, hogy szarik az egészre, de hatósági megkeresésre kötelesek kiadni minden elérhető adatot, még ha az kevésnek tűnik is!
-
herion
tag
válasz
simonjoe #660 üzenetére
Nálam nincs telefonszám megjelenítve, szóval csak üzenetben tudnak kommunikálni. Illetve telefonszámot is egy eldobhatót használok, egy nyomógombos mobilon, ha valamiért meg kellene adnom. Így én viszonylag védve vagyok ezek ellen. Viszont üzenetben azonnal bombáznak, ha egy új hirdetés kikerül. És kizárólag csak frissen, pár perce megjelent hirdetésekre írtak eddig (szerintem már 60-80 üzenetet biztos, mióta van ez az őrület Jófogáson)
Fentebb láttam írta valaki, hogy "feltörték a Jófogás adatbázisát" - ez mondjuk azért elég Mission Impossible lenne.
Olyan viszont velem is előfordult már, hogy felhívtak annak ellenére, hogy a telefonszámom lassan 10 éve rejtve van, mióta a Jófogást használom.
Egy idős hölgy hívott, érdeklődött, hogy megvan e még az áru. Mondom neki persze, de úgy mellékesen tessen már elmondani honnan tudja a számom?
Hát..a hirdetésből aranyom!
És basszus tényleg ott volt a tel.szám, megnéztem inkognitóban hogy néz ki a hirdetésem, és ott fityegett a telefonszámom.
Valamiért a Jófogás úgy gondolta, hogy megjeleníti annak ellenére, hogy én erre a hirdetés feladásakor nem adtam engedélyt.Jeleztem az ügyfélszolgálaton az esetet, de azóta se írtak vissza. Mondjuk nem meglepő, mert eddig még soha semmire nem írtak vissza.
Sajnos a Jófogás olyan monopolhelyzetben van az országban (főleg miután felvásárolta a konkurenciát) hogy megtehetik, hogy leszarják ezt az egészet.
Már akkor sokkal biztonságosabb lenne az oldal, ha legalább telefonszámhoz kötnék a regisztrációt. Vagy üzeneteket/felhasználót lehessen jelenteni.
Így gyakorlatilag tonna szám gyárthatják az accokat, mert szabad kezet ad nekik a rendszer. -
Pityu.
nagyúr
válasz
simonjoe #655 üzenetére
Egyszer nekem is volt egy ilyen ügyem sajnos kb már 3 éve,hogy tudtam nem kéne csak boldogságot akartam venni egy laptopot és 45EFt-vel szaladtam bele.Szóval ment a rendőrségi feljelentés de elsőnek be akarták szüntetni mert kicsi pénz meg ilyesmi de aztán a rendszerben meg látta több sértettet is és egyből komolyabb ügy lett belőle.Viszont 3 éve megy az ügy és már vagy 1 éve hallottam utoljára az egészről.
Egyenlőre pl nálam semmit se jelent a rendőrségi feljelentés...
A csalóknak jól megy az oldal én pl alig birok becsületesen eladni rajta valamit is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest