- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
-
Mobilarena
JiaYu G4S Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
nagyúr
Neuropapa 08.15.-ei cm12.1-t visszatettem. Meglepetésemre most tartok 4%-on és 8 óra kijelzőidőnél. Nem tudom múltkor miért szenvedtem 6 órás kijelzőidőkkel. Most tesztüzemben. (előtte is csak az akkuidő miatt szedtem le, többi funkció ugyanúgy vagy jobban működött vele mint a régebbi verzióban)
-
hzx0
aktív tag
Valaki használ miband2 öt ezzel a teloval. Müködik 4.4.2 vel?
-
Szóval 4.2-ről 4.4-re frissítés adatvesztés nélkül.
Miről :
Nem gyári 4.2, hanem a Borx Gold V1-féle ROM
Több program írta erre a play-ben, hogy nem kompatibilis az eszközzel, holott a teszt-G4s-re meg mindegyik telepíthető volt.
Szóval megérett a váltásra (ja, hogy kint van már az 5.x, meg a 6.x; valahogy nem inspirál a sok korlátozás az új verziókban)Mire:
Itt sokáig tesztelgettem (míg még megvolt a teszt készülék), hogy mi is legyen, végül úgy döntöttem, hogy 4.4.2 lesz, ebből is a FT csapat által készített 4.4.2 AOSP_v2.Hogyan?
1, mentés CWM-mel
2, mentés Helium backup-pal
3, mentés Titanium backup-pal.
4, mentés MTKDT-vel – itt csak az érzékenyebb blokkeszközszakazok érintésével (preloader, nvram, ilyesmi)
Ennek tudatában folytattam, gondoltam ennyi mentés után nem lehet gondom...
5, A 4.2-hez való CWM-ből telepítettem a 4.4.2-t. Eredmény: bootloop.
Recovery van, így gondoltam recovery-ből recovery-t cserélek, mégpedig a TF csapat által készített CRT-t. Aha, ezek után már a recovery sem jött be...
6, 4.4.2 gyári ROM flashtool-os változata firmware upgrade-del.
Szépen elindul, ahogy annak lennie kell.
7, 4.4-hez készült PhilZ recovery flashtool-lal felrak.
Van recovery.
8, 4.4.2 AOSP_V2 telepítése.
Szépen felmegy, elindul.
9, Adatvisszaállítás Helium-mal
Nem igazán sikeres
10, Adatvisszaállítás TiBa segítségével
Ez sem igazán nyert...
11, Méregbe gurulás
Módosítottam az AOSP_V2 zip-et: insecure kernelt kapott, mégpedig belső SD letiltással. Ehhez persze a framework-res.apk is módosult... A data és cache partíciók formázását kivettem a telepítőszkriptből.
12, Nem telepítettem újra...
... de azért a belső sd letiltást megcsináltam, kell a fenének a belső sd... Átparticionálás után 13GB az adatpartíció, jóa’...
Aztán inkább gondoltam egy merészet, és a CWM mentés adat és cacha partícióit visszatettem a 4.4.2-re.Hö.. műxik.
Néhányány apróbb beállítás, és egyanaz a rendszer fogad, mint előtte, az adataim pedig hiánytalanul megvannak.
Legalábbis látszólag, mert a CSR racing bizony megint töltögeti a kiegészítő fájlokat. 1 év “munkája” veszendőben? Ja nem... nem is tudtam, hogy ez menti a játékállást felhőbe. Na így már nem rossz a helyzet, így már rendben vagyok.Hát így sikerült a 4.2->4.4 frissülés.
Jó ujjgyakorlat volt így egy év után, főleg úgy, hogy közben főztem, mosogattam, aztán délután grillezés (némi szekszárdi vörösbor), születésnap... -
válasz
cneref69 #5080 üzenetére
Készítettem egy olyan exe-t, ami felteszi az MG_V8-as romhoz a 4.4-hez való recovery-t.
A recovery egy CTR2-es Carliv Touch recovery, amit a TF team készített (ebből a CM12-es rom is feltehető volt).Mit csinál az exe?
újraindítja fastboot módban a telefont
fastboot módban feltesz egy insecure kernelt.
ezután átteszi az sd kártyára a módosított recovery-t
flessei a módosított recovery-t.
újraindul recovery mode-ban.Letöltés
Sajna tesztelésre nem került, mert a teszt-telefonomat eladtam, a sajátomon meg még 4.2 fut, de val'szeg hamarosan a 4.4.3 AOSP kerül fel rá...Csak saját felelősségre, de ha nem működik, akkor szólj.
-
gyfmate
csendes tag
válasz
fudi2002 #5085 üzenetére
Több kérdésem lenne:
1. A Salamander 4.4.4-es rommal a mobilnet tökéletesen működik. Olyat lehet, hogy abból a drivert kinyerni valahogy, persze csak akkor ha kompatibilis az 5-össel?
2. Neked egyébként a wifi hotspot funkció működik normálisan?
3. Szokott olyat csinálni ezzel a driverrel, hogy elmegy a mobilnet, és vissza sem jön, csak újraindítás után? (nekem az előző drivernél a repülős sem oldtotta meg mindig)
Előre is köszi! -
fudi2002
nagyúr
Huawei Honor 3X modem fájl, 5-ös droidhoz is. Jelenleg úgy érzem jobb mint amit előzőleg linkeltem.
Itt. -
cneref69
tag
válasz
cappa72 #5075 üzenetére
Előre is nagyon köszönöm!
Telefonon: USB debugging (hibakeresés) bekapcsolása
MtkDroidTools indítása, telefon csatlakoztatás
Ha Root shell nincs engedélyezve a telón (bal alsó sarokban sárga az állapotszín) rá kell nyomni a ROOT gombra
Sajnos már ez sem megy
--->>> Connect to device <<<---
ATTENTION! Requests for confirmation on the device screen are possible!
--- ERROR : file adbd not install !
ezt a hibaüzenetet kapom. -
fa4hu
őstag
válasz
cappa72 #5077 üzenetére
Én is Xiaomi Redmi 3 Pro-ban gondolkozom, és engem is a B20 hiánya tart vissza csak. Én ott megelégednék Snapdragonnal is. Pont tegnap adtam el a G3-at, amit eddig a fiam használt utánam, és még mindig jól működik, használható.
Egyelőre én is 4.4-en maradtam, a CM-eknek mindig volt valami idegesítő hibája, ami miatt visszatértem. Igazából a 4pda.ru-s fejlesztők közül a nagyágyúk továbbléptek más készülékre, így nem várható onnan sem nagyon tökéletes CM ROM.
-
Még mindig g4s.
Egyszerűen nincs megfelelő előrelépéses alternatíva.
Ha mondjuk a Xiaomi Redmi3pro-ban lenne B20, és volna MTK alapú, akkor váltanék, de alapvetően sokkal többet nem tudnak a mai telefonok. Leszámítva az LTE-t.
Szóval még csak gondolkodom, hogy feltegyem-e a saját telefonomra a 4.4-es AOSP-ot...- ezt is csak azért, mert néhány alkalmazás már 4.4-et kovetel meg minimum.
Valahogy nem vagyok egy verzióhajhász. -
Balikaa
csendes tag
Hello!
Lehetséges, hogy 100 dollár alatt sehol sem kapni új USB csatlakozós panelt manapság? Vagy tud valaki valamerre egyet sürgősen?
Köszönettel:
Balázs
-
cneref69
tag
válasz
cneref69 #5070 üzenetére
Telefonon: USB debugging (hibakeresés) bekapcsolása
MtkDroidTools indítása, telefon csatlakoztatás
Ha Root shell nincs engedélyezve a telón (bal alsó sarokban sárga az állapotszín) rá kell nyomni a ROOT gombraSajnos már ez sem megy
--->>> Connect to device <<<---
ATTENTION! Requests for confirmation on the device screen are possible!
--- ERROR : file adbd not install !ezt a hibaüzenetet kapom.
-
ekrisztian
őstag
-
gyfmate
csendes tag
válasz
fudi2002 #5067 üzenetére
Felraktam a romot, utána rögtön feltelepítettem a patcheket is ami a zip-ben volt. Utána próbáltam úgy is, hogy a modem patchet nem rakom föl, de ugyanúgy nem volt mindig mobilnet, így felraktam, de továbbra is hol van, hol nincs. Vagy a rom felrakása után kellet volna még valamit csinálnom?
-
fudi2002
nagyúr
-
gyfmate
csendes tag
válasz
fudi2002 #5050 üzenetére
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert felraktam az általad feltöltött romot és a patcheket, de a mobil net az hol van, hol nincs. Az összefoglaló alapján megvolt:
CWM recoveryben:
- wipe data/factory reset
- mounts and storage --> format system
utána telepítettem a ramot, majd a patcheket. Mit rontottam el?
Vagy tudtok esetleg ajánlani egy olyan legalább 5-ös romot, amiben a GPS-en kívül minden működik(arról már lemondtam, de ha esetleg az is működne...)?
Előre is köszönöm! -
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
Visszaraktam a régebbi 5.1.1-et. Akkuidő miatt jobb, viszont kipróbáltam ott is a gps peccset, műxik.
Úgyhogy a régebbi részemről nagyon ajánlott, viszont hangpeccs, modempeccs illetve gps peccs használatával. Leszedte a régi linket, amennyiben igény van rá, feltöltöm valahova minden peccsel együtt. -
toboz
tag
Sziasztok,
cserélt már valaki csak digitizert a telefonon, érdemes nekiállni?
Tudtok esetleg beszerzési forrást ajánlani (lcd-s is lehet) ahonnan biztos jót kapok?
Köszi: Zsolt -
fudi2002
nagyúr
Új papa rom, tesztelem... Bluetooth jó, adatkapcsolat elsőre jó, többiről majd pár nap múlva.
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Tegnap még tökéletesen működött a telefon, amikor rádugtam a PC-re. Ma megint rádugtam, és nem érzékeli. Másik kábellel is próbáltam, másik gépen is. Úgy érzékeli, ha erősen benyomva tartom és kicsit felfele nyomom. De a gép olyanokat ír ki, hogy "Teljesítményinpulzus az USB-porton". "Az ismeretlen eszköz több energiát igényel...". Úgyhogy annyira kísérletezni sem merek. Mi történhetett? Leejtve nem volt. Semmi különös sem történt vele.
-
siemensfun
tag
Ha valkit érdekel van egy eladó G4S-em javításrara.
Az alábbi alkatrészek vannak:
2 db alaplap (egyikről az antenna csatlakozo lejótt de visszaforrasztható)
1db lcd kijelző
1 hónapos USB tőltő csatlakozó az egész panel
1db 1 hónapos alsó hangszoró
1db felső hangszoró
1db új hangerő gomb
2db antenna kábel
1db hibás touch panel
1db kamera
1db teljes burkolat csavarokkalHa valkit érdekel írjon.
Egyben is eladó. -
mikkencs
csendes tag
Sziasztok!
A Fiam G4S/L 1/4gb-os telójára melyik rom való ami 4.4 legalább és recowerys mert flashtool nem látja.
Vagy van valami más megoldás?
Üdv. -
fudi2002
nagyúr
Megy, a hangpeccs is kell, alapból hangos ez is.
Szerk. Egy kicsit szarakodtam az apn beállításokkal mire elindult a mobilnet. Apnen belül csak a netet hagytam, mindent töröltem amúgy mmst is. Aztán ráböktem a maradék egy kiválasztó pöckére ami persze alapból kivàlasztott majd mobilnet bekapcs és teló reboot. Két telepítésből kettőször így elindult.
-
fa4hu
őstag
Neuropapa-tól új CM13 ROM.
-
Pubszon
veterán
Üdv.
A tegnapi nap folyamán úgy tűnik, hogy a rezgő motor meghalt.
Valaki cserélt már?
Vagy szedte szét annyira a telefont, hogy azt is könnyen ki tudta volna cserélni?
Hol található a motor a telefonba?
Köszi. -
fa4hu
őstag
válasz
LadyLorien #5001 üzenetére
A http://www.needrom.com/category/jiayu/g4s/ -ról az MG vagy a Salamander ROM-ot, mindegyik 4.4-es.
-
LadyLorien
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Milyen romot ajánlotok a telóra, ami frissebb androidos, mint a 4.2 és jól működik (kevés hiba, stb?) Előre is nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Dell OptiPlex 5080m micro/mini PC- i5-10500T Win11- Számla/garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest