-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
[pod]Diablo #2646 üzenetére
Szia!
Ha meg is lehet oldani, biztosan ezt szeretnéd? Ha jól értem, gyakorlatilag ugyanazon az oldalon maradnál, és egy nem létező url-t adnál meg. De ha ez van, akkor ha a user újratöltené az oldalt (enterrel legalábbis), hibát kap, mivel nem létezik a címsorban levő cím. A kedvencek közé rakásnál pedig megint csak ugyanez a macera van.
Ha nem jól értettem a kérdést, akkor elnézést -
Balázs1986
őstag
válasz
Sk8erPeter #2622 üzenetére
A useragent nem konkrétan ott és azért volt, hanem egy attachEvent / addEventListener miatt, még a kód első sorában, az init()-hez. Lehet, hogy ahhoz sem kellett volna, de méd nagyon kezdő vagyok
De ha már ott volt, gondoltam azt használom...nem jött be
De a lényeg:
Megoldódott a probléma
document.onkeydown=mozgat;
function mozgat(e) {
var nyomott;
e = e || window.event;
nyomott = e.keyCode || e.which;
...
}
Ez a mocsok IE8 x-féle megoldás közül csak ezzel volt hajlandó mozgatni a kurzort...de lényeg, hogy most már megy.
Köszönöm a segítséget, azt meg főleg, hogy éjjel isBocsánat a dupláért!
-
Balázs1986
őstag
válasz
Sk8erPeter #2622 üzenetére
Akkor már csak IE8 alatt tesztelem
Kipróbáltam az általad másolt kódot még akkor, amikor láttam a JSBint-ben...egész pontosan így nézett ki:
document.onkeydown=mozgat;
function mozgat(e)
{
var nyomott = (e.which) ? e.which : e.keyCode;
...
}Így is jön a "which értéke NULL, vagy nem objektum" üzenet. Ami érdekes, mivel neki a which-el nem kellene foglalkozni, ha csak nem mindjárt a vizsgálandó értékkel van a baj.
Ezért próbaként változtattam így:
var nyomott = (e.keyCode) ? e.keyCode: e.which;
Ekkor pedig "keyCode értéke NULL, vagy nem objektum" jött...tehát arra gondolnék nem az ellenőrzésnél van a baj, hanem eleve nem is ad át az esemény karakterkódot
Ez létezhet? És mint írtam, a JSBint-nél is ezt csinálja. Most már komolyan nem tudom, hogy az IE8 a bugos, vagy a kódom. Még arra tudok gondolni, hogy valamiért nem jó helyen van a fókusz...de akkor meg miért csak IE8 alatt?
(Elnézést a sok szenvedésért, de tényleg nem tudom felfogni...) -
Balázs1986
őstag
válasz
Sk8erPeter #2620 üzenetére
De, olvastam, és nálam, IE9 alatt mennek is. Leírom, pontosan mi a helyzet
A szitu a következő:
Nálam megy a JSBin és a saját kód is, IE9, Chrome, Fox alatt egyaránt, nincs gond.
Közben ftp-zem fel egy tárhelyre, saját gép alatt virtuális gépen ellenőrzöm Xp alatti IE6-tal, és nem megy. Nem estem kétségbe, gondoltam biztos nálam a baj, ezért TeamViewerrel meglestem egy távoli gépen is, IE8 alatt. Ott nem megy sem a JSBin, sem a saját oldal (ami egyébként itt van) Más böngészőn virtuális és TW gép alatt jók.
Valamint, csak hogy biztos legyen a dolog, saját gépen megy a VirtualBox, benne egy XP, 6-os Explorerrel, és ott sem mennek.
Jelenleg ez a helyzet (ezúttal nem egy épp félig megírt kódrészt másolok):
var ua = navigator.userAgent; /*global*/
var explorer = (ua.indexOf("MSIE")> -1) ? 1 : 0; /*global*/
document.onkeydown = function (e)
{
if(explorer)
{ alert("explorer");
nyomott=e.keyCode;
}
else
{ alert("nem explorer");
nyomott=e.which;
/*billentyűvizsgálat*/
}Addig eljutok, hogy mind nálam, az IE9 alatt, mind a másik két gépen IE8 és IE6 alatt kiírja az adott böngésző, hogy "explorer", ellenben azonnal mögévágja, hogy "keyCode is NULL. Nem értem
-
Balázs1986
őstag
válasz
Sk8erPeter #2618 üzenetére
Sajnos nem működik a JS Bin kód sem, a which-el van baja, akárcsak az enyémnél (közben rájöttem, hogy amit fentebb másoltam, eleve nem lehetne jó
)
"which értéke NULL vagy nem objektum" -ezt kapom, ha gombnyomás történik. -
Balázs1986
őstag
Sziasztok!
Adott egy javascript program, amiben egy táblázat elemei között a billentyűzet nyilaival kellene közlekedni.
Chrome, Fox, IE9 alatt működik, de IE8 és az alatt sehogyan sem bírom életre keleni.
(Google találatok sem igazán segítettek ki)
window.onkeydown = function (e)
{
if(window.e)
{
nyomott=e.keyCode;
}
else
{
nyomott=e.which;
}
if (nyomott==39)
...Próbáltam window helyett document-tel, de nem lett jobb a helyzet. Van ötletetek a helyes megoldásra?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory:Nikke
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Spórolós topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen széket vegyek?
- Vízpart, vakáció és hardverek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest