Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

megvan!!!!

<script>

var $origForm;
    var $newForm;
    $(document).ready(function () {
    $origForm = $("#rsvpForm").serialize();
    });

$('#rsvpForm :input').on("change input", function () {
    $newForm = $("#rsvpForm").serialize();

if ($newForm === $origForm) {
    $("#rsvpSubmit").prop('disabled', true);
    }
    else {
    $("#rsvpSubmit").prop('disabled', false);
    }
    });
    });
    </script>

Na még nem teszteltem rendesen ki, de úgy tűnik azt csinálja ami nekem kell:
    betöltés után eltárolja a form állapotát szerializálva, ezután minden változás után automatikusan újraszerializála és ellenőrzi hogy megegyezik-e az új állapot a kezdőállapottal. Ha igen akkor a gombot letíltja, ha nem, akkor a gombot engedélyezi...

• joysefke

veterán

válasz cattus #7100 üzenetére

Köszi a választ!

Ja és a pastebin-es kódban a jquery-t meg hasonlókat korábban húzd be, mint a saját kódod.

Persze, próbáltam úgyis (sőt most már úgy van), de úgy sem ment.

Nem kell semmit szerializálni, nem is tudom ezt honnan vetted.

A te megoldásodban -amennyire ezt olvasni tudom- ha a user megváltoztja a form-ot, majd visszaváltoztja az eredeti állapotára, a disabled attribútum már nem fog visszakerülni ugye?

Pont erre lenne a szerializálás, hogy elments a form eredeti, oldalbetöltés utáni állapotát és azzal tudd összehasonlítani az aktuális állapotot.

Ma este még kipróbálom amit küldtél...

• joysefke

veterán

Sziasztok! Kéne egy kis help, mert semennyire sem értek a javascripthez.

A feladat egyszerű. Van egy user facing oldal, ahol van egy darab HTML-form. Szeretném a html form input mezőinek változását detektálni és csak abban az esetben láthatóvá/kattinthatóvá tenni a Submit gomot, ha változás történt.

Bootstrap és jQuery is van, ezért jQuery-ben szeretném a megoldást. Egyébként az oldalt ASP .NET Core platformra fejlesztem VS-sel.

Utánaolvastam és a megoldásnak úgy kéne működnie, hogy oldalbetöltés után szerializálom a formot és elmentem. Ezután a form minden input mezőjéhez hozzárendelésre kerül egy "change input" event handler ami a beviteli mező változásakor újra szerializálja a formot és az elmentett értékkel való egyezőség esetén eltünteti/deaktivála egyébként meg engedélyezi a Submit gombot.

Ezt sikerült összekendácsolnom, de nem működik:

<form id="rsvpForm">
    <button id="rsvpSubmit" class="btn btn-primary btn-submit" type="submit">
    Send
    </button>
    </form>

<script>
    var $origForm;
    var $form
    $form = $("#rsvpForm");
    $origForm = $form.serialize();