-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
megvan!!!!
<script>
var $origForm;
var $newForm;
$(document).ready(function () {
$origForm = $("#rsvpForm").serialize();
});
$('#rsvpForm :input').on("change input", function () {
$newForm = $("#rsvpForm").serialize();
if ($newForm === $origForm) {
$("#rsvpSubmit").prop('disabled', true);
}
else {
$("#rsvpSubmit").prop('disabled', false);
}
});
});
</script>Na még nem teszteltem rendesen ki, de úgy tűnik azt csinálja ami nekem kell:
betöltés után eltárolja a form állapotát szerializálva, ezután minden változás után automatikusan újraszerializála és ellenőrzi hogy megegyezik-e az új állapot a kezdőállapottal. Ha igen akkor a gombot letíltja, ha nem, akkor a gombot engedélyezi... -
joysefke
veterán
Köszi a választ!
Ja és a pastebin-es kódban a jquery-t meg hasonlókat korábban húzd be, mint a saját kódod.
Persze, próbáltam úgyis (sőt most már úgy van), de úgy sem ment.
Nem kell semmit szerializálni, nem is tudom ezt honnan vetted.
A te megoldásodban -amennyire ezt olvasni tudom- ha a user megváltoztja a form-ot, majd visszaváltoztja az eredeti állapotára, a disabled attribútum már nem fog visszakerülni ugye?
Pont erre lenne a szerializálás, hogy elments a form eredeti, oldalbetöltés utáni állapotát és azzal tudd összehasonlítani az aktuális állapotot.
Ma este még kipróbálom amit küldtél...
-
joysefke
veterán
Sziasztok! Kéne egy kis help, mert semennyire sem értek a javascripthez.
A feladat egyszerű. Van egy user facing oldal, ahol van egy darab HTML-form. Szeretném a html form input mezőinek változását detektálni és csak abban az esetben láthatóvá/kattinthatóvá tenni a Submit gomot, ha változás történt.
Bootstrap és jQuery is van, ezért jQuery-ben szeretném a megoldást. Egyébként az oldalt ASP .NET Core platformra fejlesztem VS-sel.
Utánaolvastam és a megoldásnak úgy kéne működnie, hogy oldalbetöltés után szerializálom a formot és elmentem. Ezután a form minden input mezőjéhez hozzárendelésre kerül egy "change input" event handler ami a beviteli mező változásakor újra szerializálja a formot és az elmentett értékkel való egyezőség esetén eltünteti/deaktivála egyébként meg engedélyezi a Submit gombot.
Ezt sikerült összekendácsolnom, de nem működik:
<form id="rsvpForm">
<button id="rsvpSubmit" class="btn btn-primary btn-submit" type="submit">
Send
</button>
</form><script>
var $origForm;
var $form
$form = $("#rsvpForm");
$origForm = $form.serialize();
});
$(document).ready("#rsvpForm:input").on("change input", function () {
$("#rsvpSubmit").toggle($form.serialize() !== $origForm);
});
</script>
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hardcore café
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Google Pixel topik
- Mesterséges intelligencia topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged