- Fotók, videók mobillal
- Újabb renderek mutatják meg az Xperia 1 VIII változásait
- iPhone topik
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
XSS elleni védelemben kérnék segítséget/tanácsot.
Egyelőre csak 1 user inputos rész van az oldalon, a keresőmező. Ezt jelenleg így kezelem:
- Kliens oldalon:
strSearch = strSearch.replace(/&|!|\?|%|\*|\+|-|=|<|>|\(|\)|\[|\]|{|}|"|'|\||\/|\\|\^/g,"");
Tehát kiszedek belőle minden speciális karaktert. (Aztán még pár feldolgozó művelet, mielőtt szerver oldalra át lenne küldve.)- Szerver oldalon:
$strSearch=htmlspecialchars($_GET["searchString"], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
Aztán SQL-nek paraméterként vannak átadva a keresőszavak.Tehetek még ennél többet? Kell egyáltalán? Én úgy látom, ezekkel a lépésekkel a keresőmezőre vonatkozólag le van védve XSS (és SQL Injection) ellen is.
Viszont ha rosszul látom, kérlek, javítsatok ki.
----------
Illetve később majd lesz:
- felhasználókezelés (tehát mezők felhasználónévnek, jelszónak, email címnek stb.)
- kommentelésOda ez a megoldás viszont már egészen biztosan kevés lesz.
Nem akarok előre szaladni, előbb az legyen kész, amivel indulni akarok, de mivel egy téma (XSS, Cross Site Scripting), így azért ez is szem elé került.És hogy ezek a funkcióim is le legyenek majd védve, úgy láttam, kelleni fog egy "user input sanitizer". Utána olvasva nem egy egyszerű téma - vagy csak rossz/régi/bonyolult találatokat néztem.
Furcsáltam, hogy nincs rá beépített megoldás, amikor is ezt találtam:
Sanitizer.sanitize()
Viszont ez még valami nagyon új feature lesz, egyelőre csak teszt változatban.Talán majd az encodeURI() / decodeURI() (Component) lehet majd hasznos.
Na de majd ha odaértem.Az első részre ha tudnátok tanácsot/véleményt adni, azt megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megszaladt az AMD új csúcsprocesszorának árazása
- NVIDIA® driverek topikja
- Gitáros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Peugeot, Citroën topik
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC, Ryzen 5 5500, RTX 3060 Ti, 16gb RAM
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- Sony Playstation 5 Pro 2TB/ 36 hónap garancia
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- ASUS Vivobook Pro 3K OLED 120Hz Notebook! Intel Ultra 7 155H / RTX 4050 / 16GB DDR5! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest