- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
XSS elleni védelemben kérnék segítséget/tanácsot.
Egyelőre csak 1 user inputos rész van az oldalon, a keresőmező. Ezt jelenleg így kezelem:
- Kliens oldalon:
strSearch = strSearch.replace(/&|!|\?|%|\*|\+|-|=|<|>|\(|\)|\[|\]|{|}|"|'|\||\/|\\|\^/g,"");
Tehát kiszedek belőle minden speciális karaktert. (Aztán még pár feldolgozó művelet, mielőtt szerver oldalra át lenne küldve.)- Szerver oldalon:
$strSearch=htmlspecialchars($_GET["searchString"], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
Aztán SQL-nek paraméterként vannak átadva a keresőszavak.Tehetek még ennél többet? Kell egyáltalán? Én úgy látom, ezekkel a lépésekkel a keresőmezőre vonatkozólag le van védve XSS (és SQL Injection) ellen is.
Viszont ha rosszul látom, kérlek, javítsatok ki.
----------
Illetve később majd lesz:
- felhasználókezelés (tehát mezők felhasználónévnek, jelszónak, email címnek stb.)
- kommentelésOda ez a megoldás viszont már egészen biztosan kevés lesz.
Nem akarok előre szaladni, előbb az legyen kész, amivel indulni akarok, de mivel egy téma (XSS, Cross Site Scripting), így azért ez is szem elé került.És hogy ezek a funkcióim is le legyenek majd védve, úgy láttam, kelleni fog egy "user input sanitizer". Utána olvasva nem egy egyszerű téma - vagy csak rossz/régi/bonyolult találatokat néztem.
Furcsáltam, hogy nincs rá beépített megoldás, amikor is ezt találtam:
Sanitizer.sanitize()
Viszont ez még valami nagyon új feature lesz, egyelőre csak teszt változatban.Talán majd az encodeURI() / decodeURI() (Component) lehet majd hasznos.
Na de majd ha odaértem.Az első részre ha tudnátok tanácsot/véleményt adni, azt megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jövedelem
- NVIDIA® driverek topikja
- BestBuy topik
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Mobil flották
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest