Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx
    veterán

hát igen, itt akad el, a sulyhavonta.entries még jó

for (let [monthKey, monthVal] of yearVal.entries()) {
    debugger;
    console.log(yearVal.entries());

a felette lévő sor rendben van, jó arrayt ad vissza:

Ember, csinálj már egy js fiddle példát, ha már annyira megrekedtel.

• Doink
    aktív tag

Nagyon köszönöm, hogy megnézted, így már érthetőbb, valamiért viszont azt kapom, hogy:
    ERROR TypeError: Cannot read property 'entries' of undefined
    at SafeSubscriber._next (file:///android_asset/www/build/main.js:2649:46)
    at SafeSubscriber.__tryOrUnsub

A sulyhavontát logoltam és megjelennek az adatok, szóval nem értem, hol akad el. Rá tudnál pillantani kérlek :D ? Beleírtam a beolvasás módját, valamint a d3 nestinget is. (lefutni nem fog jsfiddlen, mert adatbázisból olvas)

[link]

Ha kicseréled a firebase részt egy JSON.parse()-ra akkor viszont lefutna az is. Az hogy hol akad el az meg oda van írva: 2649:49 és az a baja hogy egy undefined-on hívódik meg az entities() fgv.
    Itt azért olyan kérdés is felmerül hogy nem-e egyszerűbb a d3.nest előtt összedobni ezt a struktúrát egy ciklussal mint utána 4-el.

• Doink
    aktív tag

köszi, ez megvan, csak az a baj, hogy az adatokat egy firebase adatbázisból olvasom be majd mappelem, a képen látható eredményt kapva. Szóval nem tudom így manuálisan beírogatni a számadatokat, hanem ezen az objektumon kéne végigmenni és úgy felépíteni a barchartot.

Egyébként erről van szó:[link]

Akkor igazából mindent tudsz, mi a kérdés? :D
    [link]

• Doink
    aktív tag

Sziasztok!

Régóta leragadtam egy egyszerűnek tűnő feladatnál és stackoverflowon sem tudok választ kicsikarni senkiből, hátha van itt valaki, aki jártas a Chartokban.

van nekem egy ilyen év-hónap-napra bontott objektumom, azon belül a példában az szerepel, hogy az adott napon hány kg halfajta lett kifogva. Ezt az adatot szeretném barcharton megjeleníteni, napi bontásban. Úgy képzelem el, hogy egy napra mutatja a teljes fogást az oszlop, azon belül pedig színekkel halfajtára bontva.

Így néz ki a logból:

Valahogy ebbe kéne megcsináljam. Van ötlete valakinek, hogy hogyan kellene? Egyszerűen sehol nem találok normális tutorialt, csak statikus adatokkal. Ha ezt meg tudnám oldani, akkor valószínűleg ráéreznék a többire is, mert több dologról szeretnék kimutatást. :R

this.barChart = new Chart(this.barCanvas.nativeElement, {

type: 'bar',
    data: {
    labels: ???,
    datasets: [{
    label: '# of catches',
    data: ???,
    backgroundColor: [
    'rgba(255, 99, 132, 0.2)',
    'rgba(54, 162, 235, 0.2)',
    'rgba(255, 206, 86, 0.2)',
    'rgba(75, 192, 192, 0.2)',
    'rgba(153, 102, 255, 0.2)',
    'rgba(255, 159, 64, 0.2)'
    ],
    borderColor: [
    'rgba(255,99,132,1)',
    'rgba(54, 162, 235, 1)',
    'rgba(255, 206, 86, 1)',
    'rgba(75, 192, 192, 1)',
    'rgba(153, 102, 255, 1)',
    'rgba(255, 159, 64, 1)'
    ],
    borderWidth: 1
    }]
    },
    options: {
    scales: {
    yAxes: [{
    ticks: {
    beginAtZero:true
    }
    }]
    }
    }

});

Mert nem jól adtad meg a dataset-et.
    labels: ['1. nap', '2. nap', '3. nap'],
    datasets: [
    { label: "ponty", data: [5,8,12] }, // 5 ponty az első napon, 8 ponty a 2. napon, 12 ponty a 3.-on
    { label: "keszeg", data: [1,2,3] },
    { label: "kárász", data: [4,5,6] }
    ]

jsfiddle

• martonx
    veterán

Sziasztok!

Régóta leragadtam egy egyszerűnek tűnő feladatnál és stackoverflowon sem tudok választ kicsikarni senkiből, hátha van itt valaki, aki jártas a Chartokban.

van nekem egy ilyen év-hónap-napra bontott objektumom, azon belül a példában az szerepel, hogy az adott napon hány kg halfajta lett kifogva. Ezt az adatot szeretném barcharton megjeleníteni, napi bontásban. Úgy képzelem el, hogy egy napra mutatja a teljes fogást az oszlop, azon belül pedig színekkel halfajtára bontva.

Így néz ki a logból:

Valahogy ebbe kéne megcsináljam. Van ötlete valakinek, hogy hogyan kellene? Egyszerűen sehol nem találok normális tutorialt, csak statikus adatokkal. Ha ezt meg tudnám oldani, akkor valószínűleg ráéreznék a többire is, mert több dologról szeretnék kimutatást. :R

this.barChart = new Chart(this.barCanvas.nativeElement, {

type: 'bar',
    data: {
    labels: ???,
    datasets: [{
    label: '# of catches',
    data: ???,
    backgroundColor: [
    'rgba(255, 99, 132, 0.2)',
    'rgba(54, 162, 235, 0.2)',
    'rgba(255, 206, 86, 0.2)',
    'rgba(75, 192, 192, 0.2)',
    'rgba(153, 102, 255, 0.2)',
    'rgba(255, 159, 64, 0.2)'
    ],
    borderColor: [
    'rgba(255,99,132,1)',
    'rgba(54, 162, 235, 1)',
    'rgba(255, 206, 86, 1)',
    'rgba(75, 192, 192, 1)',
    'rgba(153, 102, 255, 1)',
    'rgba(255, 159, 64, 1)'
    ],
    borderWidth: 1
    }]
    },
    options: {
    scales: {
    yAxes: [{
    ticks: {
    beginAtZero:true
    }
    }]
    }
    }

});

Egy dokumentációt linkelhetnél, hogy mi ez a chart lib, illetve egy jsfiddle-t is, hogy jobb esélyekkel indulhass a segítségekért :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés