- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
az semmit sem ér ma már, sajnos azok már lejártak.
azóta igen sok változott 2004-es a könyv, Windows7, és internet explorer dicsőítése az első jó pár oldal.
Azóta nem hogy win7, de ie sincs, sőt flash sincs már és sorolhatnám.
Illetve írtam, hogy amit olvasni kell az nekem nem jó.
Pont azért tanulok abból amiket írtam.
Minegyik rátért a példákra, de azt egyik se mondja, hogy a terv honnan jön.
Ilyen projekt, olyan projekt, néztem vagy 30 teljes projektet, de egyik se mondja az egész honnan indul.
Mikor szakmát tanultam anno, azzal kezdtük: előkészítés
Hogyan kell előkészülni. Na ez sehol sincs. Pedig ez az alap után azonnal az első tégla. -
lanszelot
addikt
Elször is köszönöm a válaszokat.
Igen js, fentebb irtam és igen azért ide irtam
W3 az alap, akár a stackoverflow
Nem elakadtam, mert ezt senki se mondja el.
Vettem udemy-t, magán órát, youtube, grashopper, edabit..stb
De mindenütt az van, hogy ott ülök, és ezt hogy kellene program nyelven kivitelezni.példánál maradva:
Nincsenek lépések, csak az hogy szomjas vagy.
Ez csak akkor lehetséges, ha már tudod a lépéseket /nem azt hogyan kell lépni, az ok, a terv nincs meg/ , de azokat honnan tudom meg?
Mert, ha elmondja valaki akkor: "jaaaa, tényleg"Tehát nem az elkésztés a tervezés nem esik le. Valami tervet tuti csináltok , de mivel én az elején vagyok, nekem az apró dolgokhoz is meg kellene csinálni, hogy később nagyobb tervet készthessek.
Az elakadtam, utána nézek, sem működik, mert fogalmam sincs minek nézzek utána, hisz nincs terv, nincs lépés, csak üres képernyő van.
pl edabit: very easy ment, uncsi volt, rengeteget megcsináltam, borzasztó egyszerű volt. Viszont az easy meg borzasztó nehéz, az nem ment, ott ültem, fehér képernyő, mert nincs lépés, nincs terv. Azokat tudom, hogy ha ez a lépés, akkor hogy irom le, de mi a lépés arra nem jövök rá.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Hogy kell megtervezni egy programot?
Ez nagyon nem világos számomra.
Megvan az ötlet mit szeretnék.
Honnan tudom, hogy kell majd 7 változó, 3 konstans, 4 függvény...stb
Ez ez ehhez úgy viszonyul, hogy akkor majd ez, ezzel, és ez nem, közben....
Ezek honnan jönnek?
Hogy kezdődik?
Nem tudom érthető-e mit nem értek.Egy pohár viz pl úgy kezdődik: keresek egy poharat, oda viszem a csaphoz, megengedem a csapot, hagyom folyni kicsit, elöbltem a poharat, megtöltöm.
Persze értem, hogy ez később már jön magától, de először mindenki megtervezi, ez érdekelne, hogy hogyan kell. -
lanszelot
addikt
válasz
Silεncε #8239 üzenetére
Először is köszönöm szépen mindenkinek.
Végre tudom mit keressek, találtam is, és így legalább tudom merre tovább :)
A weboldalt is elkezdtem, és tetszik. Van nagyon könnyű, és ad egy kis pozitív visszacsatolást, hogy azokat legalább meg tudom csinálni. Ez nagyon kellett.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Kérlek segítsetek már. Nagyon szeretném megtanulni js programozást.
HTML, CSS, JS nagyon alapok meg vannak.
JS: adattipusok, operátorok, tömb, objektum, ciklus, elágazás, függvény...ezek meg vannak
értem is mind.
De mikor van egy feladat nem tudom alkalmazni.
Főleg ott bukok el, hogy mi az "action" , ott épp melyiket kell használnom, vagy hogy magát az "action"-t hogy érem el.
pl csinálok egy gombot, és a besz urt youtube video play/pause hozzá rendelem
Nem megoldani akarom ezt, ez csak példa.
Itt pl nem tudom, hogy a play/pause "action" az honnan lesz, vagy hol találok rá.
Rengeteg videót néztem, magán órát is vettem, de nem értem ezek honnan jönnek, hogy találom meg.
Ok, értem, hogy gyakorlás gyakorlás és még több gyakorlás, de valami nincs meg valami hiányzik, egy egyeszerű kis programot se tudok készíteni /nem a youtube, sokkal sokkal egyszerőbbet se, pl egy gomb dob egy random számot ami nem lehet ugyanaz mint az előző/ és nulla a pozitív élményem, nem tudom hol, vagy mit keressek, nem tudom merre, azt se tudom mit kellene keresnem.
Mivel semmi pozitív élményem ezért csak felidegesít az egész, hogy toporgok, semerre se jutok, falak mindenhol.
Könyvből nem tudok tanulni.
Angolommal nincs gond.
Volna valami js oktató videó teljesen idiótáknak?
Szerintem az egész elképzelésem hibás lehet, ezt tudom elképzelni, hogy ezért ütközöm falba folyamatosan. Vagy nem tudom.
Teljesen tanácstalan vagyok. -
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #8201 üzenetére
Hello,
Pontosan ugyanazt beÍrtam amit a srác 3:12-nél neki át vált pirosra a szöveg, nekem nem.
Miért?
Karakterről karakterre megnéztem, pont ugyanaz a html és a js is. /css üres neki is, később látszik majd/
Chrome alatt és Edge alatt is néztem, nekem fekete marad.
console fül alatt nincs hiba Chrome alatt
Edge alatt hibakód - nem tudja betölteni a favicont - de nincs is rá hivatkozva, tehát nem értem miért dobja ezt a hibát.
/nem tudom hogy tudok ide kódot beszúrni ezért csak írni tudom, hogy tuti minden ugyanaz mint neki/ -
lanszelot
addikt
válasz
instantwater #8143 üzenetére
Hát nekem nem adták vissza.
Pedig 1 héten belül voltunk.Zedz: 130$ kicsit erős. Nekem egyenlőre az alapok kellenek, a mély még odébb van.
Jelenleg egyszerre 2-t tolok, eddig kiegészítik egymást.
Meg van adva mire tanít, és gyere rá magadtól, a másik pedig magyarázza. De mindkettő csak az alapokat öleli át.
Pár hétig el vagyok még azokkal
Utána még nem.tudom. -
lanszelot
addikt
Udemy-vrl az s gond, hogy megveszed, és ha rossz akkor vehetsz újat, és ha rossz.... Vásároltam már udemy-n lutri az egész. Pl páromnak vettem rajz oktatást kezdőknek, a srác azzsl kezdte, hogy rajzoljunk fotorealisztikus szemet, címe alapok volt, tehát phfff. Írtam neki, hogy nem tetszik, adja vissza a pénzt, azóta is válaszol.
De nem ez az egy volt ilyen. -
lanszelot
addikt
Ezt a srácot kezdtem el, de nagyon rossz a videói.
Kapkod, nem lehet átlátni mit csinál.
Beír egy rakat kódot, vágással, hogy ne is legyen idő elmonani mit ír, gyere rá magadtól mit akar. Kapott érték is katyvasz....mintha gépikód lenne, abból se lehet rájönni.
Ezért abba hagytam.Mielőtt vki el kezdené vakon védeni, nézze mag az első 3 videóját, csak utána
-
lanszelot
addikt
Miért baj az, hogy nem értem, és kérdezek?
Addig kell kérdeznem , míg meg nem értem, különben mi értelme?Én kértem segítséget tanulás téren, de senki se válaszolt. #8101
Tanulok, amit gondoltam. Nem várhatok, hátha majd valaki. Elkezdtem amit találtam.
Az amit ajánlottál nekem nem jó. #8101 legutolsó mondat -
lanszelot
addikt
nem úgy olvasom ki, hanme így
/2(8)
ennek a matematikában semmi értelme, nem is matematikában néztem
semmit írtam nem nullát, a kettő nem ugyanaz
program nyelven a /2(8) fogalmam sincs miért 4
(8)/2 ennek mind a program nyelven, mind a matematikában lenne értelme, és mindkét esetben 4 lenne
Ezért kérdeztem, hogy az miért 4? -
lanszelot
addikt
Ebben segítene vki?
(/2(8))
Semmit elosztom 2vel, majd szorzom 8al, az miért 4? -
lanszelot
addikt
Hello,
GChrome megszüntette a Flash-t.
A gondom az hogy a honlapom egy része arra épül.
Egy családfa weboldsl édesanyámnak /70 éves/
Szó szerint egy fa rendszer, amire lehet közelíteni, távolítani, mozgatni. Mintha egy hatalmasképet nézegetnél, rá közelítesz hogy láthasd a neveket, és ki hogy az egészet, vagy mozgatva haladni az ágon.
Ennyit tud. És ez neki fontos azért készítettem.
Nem tud programokat kezelni..stb. ezt látja és ezért könnyű neki.
Egy programmal generáltam le /greatfamilyviewer/, és ha változás van, pl születik vki ismét azzal generálom le.
De ez a progit rég nem fejlesztették tovább, azaz csak Flash be tud ki exportálni.
/Nincs sehol olyan progi ami ilyet tudna./
Ezért egy megoldás maradt meg kell tanulnom JS-t, és elkészíteni.
A kérdésem az lenne, hogy ebbe az irányba szeretnék tanulni, mivel ez a célom.
Az adatot ged, csv, txt file-ban tudom generálni. Valamelyikből kellene beolvastatnom a családfához. Ami a videón is látszik annyit kell tudnia, nincs kép, nincs kereső, ha rá klikkelek az se fontos, hogy mutassa a nevet.
FFi vonala kék, Nő piros, Házasság lila. Esetleg ha a box színe is mutatná, hogy rózsaszín nő, világos kék ffi......
Könyvből nem tudok tanulni, vagy amit olvasni kell, csak video érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged