- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- iPhone topik
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Meg tudnátok mondani, kérlek, hogy JS-ben mi a helyes hivatkozási "forma" a szerveren lévő fájlokra?
Jelenleg így használom (példának most még csak az Axios-t tudom felhozni, de ettől még jó példa):
axios.get("../html/feed_item.html")
HTML-ben pedig így:
<script src="../js/script.js?v=1.0.0"></script>
Tehát nem a teljes elérési út van megadva, csak a jelenlegi mappára viszonyítva, és ahhoz képest itt pl. ugye egy mappával visszább :
../
Nem hiszem, hogy saját kútfőből csináltam volna így, és most randomra megnéztem pár weboldalt, és ott sem egységes. Ezeket láttam még:
- teljes elérési útvonal (https://pelda.hu/js/script.js)
- egy db /-jellel kezdve (/media/product/.....)
- két db /-jellel kezdve (//stat.pelda.hu/script.js)Melyik a "helyes" (vagyis inkább ajánlott) módszer?
Azzal amit jelenleg használok, most egy kis probléma adódott, ahogy új aloldalakat hoznék létre, mert mivel új almappákba kerültek, a szükséges fájlok már más útvonalon vannak az előzőhöz képest. Ezért szeretném kikérni a véleményeteket, melyik irányba változtassak.
Nem tudom, van-e előnye/hátránya bármelyiknek is, de ti hátha tudjátok.
Nekem a teljes elérési út lenne a leglogikusabb, mégis, találtam jó pár nevesebb weboldalt, ahol nem így van - és nem tudom az okát.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Autós topik
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest