- Mire lesz elég a Z Fold8 extra akkumulátora?
- iPhone topik
- AirDrop támogatást kap a Galaxy S26 széria
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Garmin Forerunner 965 - csúcs
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Honor profi iPhone másolásban
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Elakadtam és nem tudom, hogy a "problémára" milyen buzzworddel tudnék keresni a neten :/
Rate limitinget szeretnék csinálni nodejs alatt. Például authentikáció -> a user próbálkozik, meghívja az API endpointot de nem sikerült az authentikáció (pl login) ezért újrapróbálkozik. Amit szeretnék hogy pl 3 próba után kelljen várni 5 másodpercet, 5 sikertelen próba után 15mp-et stb..
Magyarán az egy user által kiadott lehetséges requestek számát szeretném limitálni. Vagy backenden csak minden x-ediket feldolgozni, vagy.. hát pont ezaz, hogy nem tudom, hogy ezt hogy szokták csinálni, vagy hogy merre induljak el. Egyáltalán hogy tudnék erre rákeresni?
Próbáltam:
nodejs rate limiting
nodejs request limitation
nodejs limit the number of http request callsNem igazán jártam sikerrel :/
megj: koca módszerrel valami olyasmit csinálnék hogy írok egy middleware-t amiben van egy hashtable, valahogy azonosítom a requesteket, és ha ugyanazon usertől jön threshold + 1 request X mp-n belül (vagy más logika alapján, pl sikertelen login) akkor utána eldobom a többi requestet X mp-ig.
megj2: mintha a throttling lenne a jó buzzword erre, rákeresek...
megj3: most hogy így gondolkozom, lehet ez két külön probléma.
ad1: throttle - limitálni az adott időn belül kiadható requestek számát (jó lehet nekem valamire
)
ad2: login esetén számon kéne tartani a próbálkozások számát, ehhez jó lehet egy middleware, de valahogy azonosítani kéne a user-t. Namost kérdés, hogy a requestet kell-e azonosítani vagy a user-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jófogás tapasztalatok
- Mire lesz elég a Z Fold8 extra akkumulátora?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Androidos fejegységek
- Diablo IV
- AirDrop támogatást kap a Galaxy S26 széria
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Logitech MX Keys for Mac
- ÚJ Bontatlan Apple iPad Air (2025) 11" M3 Wi-Fi 128GB & 256GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy Watch 8 BT
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill IR kam gar
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Samsung Galaxy Z Flip5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Újszerű iPhone 13 128GB Fekete (midnight) független, 100% aksi, 1 ÉV GARANCIA, 14 Napos elállás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)