- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Szonárral ad ultimátumot a Huawei az órapiacnak
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- iPhone topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- 8849 Tank 4 Pro - interpol-álom
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Elakadtam és nem tudom, hogy a "problémára" milyen buzzworddel tudnék keresni a neten :/
Rate limitinget szeretnék csinálni nodejs alatt. Például authentikáció -> a user próbálkozik, meghívja az API endpointot de nem sikerült az authentikáció (pl login) ezért újrapróbálkozik. Amit szeretnék hogy pl 3 próba után kelljen várni 5 másodpercet, 5 sikertelen próba után 15mp-et stb..
Magyarán az egy user által kiadott lehetséges requestek számát szeretném limitálni. Vagy backenden csak minden x-ediket feldolgozni, vagy.. hát pont ezaz, hogy nem tudom, hogy ezt hogy szokták csinálni, vagy hogy merre induljak el. Egyáltalán hogy tudnék erre rákeresni?
Próbáltam:
nodejs rate limiting
nodejs request limitation
nodejs limit the number of http request callsNem igazán jártam sikerrel :/
megj: koca módszerrel valami olyasmit csinálnék hogy írok egy middleware-t amiben van egy hashtable, valahogy azonosítom a requesteket, és ha ugyanazon usertől jön threshold + 1 request X mp-n belül (vagy más logika alapján, pl sikertelen login) akkor utána eldobom a többi requestet X mp-ig.
megj2: mintha a throttling lenne a jó buzzword erre, rákeresek...
megj3: most hogy így gondolkozom, lehet ez két külön probléma.
ad1: throttle - limitálni az adott időn belül kiadható requestek számát (jó lehet nekem valamire
)
ad2: login esetén számon kéne tartani a próbálkozások számát, ehhez jó lehet egy middleware, de valahogy azonosítani kéne a user-t. Namost kérdés, hogy a requestet kell-e azonosítani vagy a user-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest