- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hello,
Valakinek van ötlete?
Leraktam tavaly nyáron egy textureview-et egy Android kódban. Minden mérete wrap content, meg match parent, 0-s kényszerek minden oldalon. Így teljes képernyősként jön létre, majd megfelelő arányban leméreteződik (scale-el). Kamera előnézet van rajta, szépen megy.
Mostanában leraktam ugyanabba a kódba egy imageview-et, mert akarnék rajzolni a kameraképre. Gondoltam a méretek, stb. megvannak, leskálázom ugyanúgy, mint a texture-t.
És nem.
Az az alapvető baj, hogy ugyanazokkal a méretekkel, constraint-ekkel, nem ugyanúgy teszi le az imageview-t. Ez elszáll valamelyik sarokba már a layout tervezőben. Kódban nagy nehezen lehet skálázni, már a méretét is belőttem ugyanakkorára, mint a textureview, és
nem lesz ugyanakkora.
Ugyanakkora a mérete, ugyanúgy skálázom le, és mindig eltér.Szerintem már a layoutban rossz (de mi? hát ugyanazok a paraméterek...), de alapvetően mit lehet ezzel kezdeni, hogy a két view ugyanakkora legyen?
Köszi minden öltet...
-
-
Hello,
Androidon valaki tudja, hogy Storage Access Framework esetén hogyan lehet megkapni a sdcard (azaz a belső flash tároló) adat partíció gyökerét? Oda pakoltam le a program előző verziójában azt az egy szerencsétlen txt file-t, amibe ment, és úgy kéne megoldani, hogy ha frissít a user, akkor ugyanazt a tartalmat kapja meg.
(Vagy azt el kéne mozgatnom valahova, de előbb kéne tudni olvasni, lekérni az útvonalat stb.)
-
Hello,
Hazsnált már valaki CameraX -et?
Ilyent kellene alkotnom, hogy CameraX -et használó alkalmazásban a kamera paraméterit állítgatni.Alsó hangon ott akad el a dolog, hogy nem tudom ezeket importálni :
import androidx.camera.camera2.interop.Camera2Interop;
import androidx.camera.camera2.interop.ExperimentalCamera2Interop;
Hogy lehet megmagyarázni a fordítónak (AndroidStudio alatt), hogy ezeket húzza be...?Köszi minden segítséget
-
válasz
bandi0000 #11059 üzenetére
Nem az a baja, hanem hogy nem lenne szabad hívni, csak ugyanabból a library contextből, azaz a CameraX library-ból. Ehhez képest működik.
A forgatás a képernyőt még érteném, hogy nullázza, de egy tök független thread miért döglik el tőle... A kamerás thread meghívja a BT-t jelenleg másodpercenként egyszer.
A forgatást meglátom, hogyan tiltom, mert az UI szempontjából jó lenne, de szerintem a Textureview-t nem kéne forgatni. Fekvő telónál fekvő kép lenne rajta...
-
válasz
bandi0000 #11057 üzenetére
??? Nem, panaszkodik az IDE, hogy az úgy nem jó. Viszont most lefordul, meg is jelennek az üzenetek.
static Handler handler = new Handler() {
@Override
public void handleMessage(Message msg) {
String message = (String) msg.obj; //Extract the string from the Message
Log.d("FCKK:","Handler called w/ " + message);
Toast.makeText(getContext(),message, Toast.LENGTH_SHORT).show();
} };public static void showToast(String text) {
Message msg = Message.obtain(); // Creates an new Message instance
Object message;
msg.obj = text; // Put the string into Message, into "obj" field.
msg.setTarget(handler); // Set the Handler
msg.sendToTarget(); //Send the message
Log.d("FCKK:",text);
}Ami még fura : külön szálon fut a kamera és a BT. Elforgatom a telefont, a kameraképet mire elforgatja, az egy kis idő, egyből eldobja a BT-t... Semmi közük egymáshoz, logban sincs semmi. Visszafordítom, és megy tovább.
Mondjuk a forgatásra nem nagyon van szükség, ki kéne vakarni. -
OK, csináltam egy handlert, amit szépen meg tudok hívni a statikus thread-ekből, megkapja a message-t is. Merthogy a handler is static kell legyen, különben nem lehet meghívni.
De mivel static, még mindig nem lehet belőle meghívni egy toast-ot......amint leírtam, elkezdett működni. A getcontext() hiába nem tetszik az IDE-nek, működik :S
-
-
Két külön probléma volt.
Van egy Activity-m (Android), ami indít 2 szálat (kamerához, Bluetooth-hoz, és ezek külön classban is vannak). Egy bajom az volt, hogy nem tudtam, hogyan kell meghivatkozni a másik szálban levő metódust (azaz hogy a kamera szál által feldolgozott kép alapján adatot küldjek BT-n). Ez már megy.
Ehhez a BT szálat (is) statikussá kellett tenni. Viszont így meg nem tudom, hogyan lehetne toast-ot küldeni az UI-ra, mert az Activity nem statikus, (nem is lehet az) így aztán a RunOnUIThread nem igazán működik. De akkor hogyan lehet? :S -
Ez már megy, de köszi
Egyszerűbb volt : két static class között szépen lehet hívni (simán meg kellett hivatkozni class.metódus formában, és megy). Ott akadtam el, hogy az összes RunOnUIThread-os toast-ot ez kiüti, mert static classból a nem static MainActivity-t kéne elérni. Ezt hogy lehet áthidalni? -
Hello,
Csinált vár valaki olyat Androidon, hogy egy thread-ként fuó class -ból hívott egy másik thread-ban (ami szintén külön class) levő metódot? Nem jövök rá, hogyan... A hívott class public, és a metódus is. A MainActivity - ből szépen működik a hívás, csak a másik szálból nem tudom.
Köszi
-
Hello,
Küzdök egy ideje a dologgal. Valaki tudja, hogyan lehet azt, hogy
- van egy CameraX-es preview-wm egy SurfaceView-n
- ezen teljesen jó kép van, ebből veszek ki adatot
- ezt szeretném feldolgozni (akár egy Analyzer is tökéletes, az kb. működik is), és a feldolgozott képet kitenni valami más view-re, valamint az adatokkal még egyebeket csinálni (elküldeni pl.).Ott akadok el, hogy a képet még csak-csak tudom elemezni az Analyzer-ben, de nem tudom a feldolgozott képet bitmap-é alakítani, hogy pl. egy imageview-re kitegyem. Másik Surfaceview-el is próbáltam, azzal sem ment.
Tud erre valaki tuti eljárást? Köszi minden ötletet
-
-
-
-
Nem.
Nem igazán van rá szükség, az elkészült képeket kell feldolgozni.
Valószínű amúgy azzal van gond, hogy mintha nem várna a CountdownTimer-en kívül semmi, csak pörögne a while, vagy ilyesmi, a kamera meg nem tudna mit kezdeni a kérésekkel (nem tudom jobban megfogalmazni).Amúgy kb. ennyit kéne helyettesíteni while (feltétel); -lel. Kb. tutorialokból vadásztam össze
new CountDownTimer(96000, 6000) {
public void onTick(long millisUntilFinished) {
Log.d("Iterate", "seconds remaining: " + millisUntilFinished / 1000);
camera.takePicture(shutterCallback, null, null, jpegCallback);
}
public void onFinish() {
Camera.Parameters param;
param = camera.getParameters();
param.setAutoWhiteBalanceLock(false);
camera.setParameters(param);
thefirstiteration = true;
}
}.start();
-
Hello,
Az mitől lehet, hogy ha egy eljárást Countdowntimer-ből hívok (Android...) akkor lefut, ha while ciklusból, akkor nem (mi az hogy nem? megáll az egész UI tőle, mint a szög)?
Illetve, van ezen az izén értelmesebb várakozás, mint a Countdowntimer? (Bár arra is jöhet tipp, hogy a kamera foglaltságát hogyan lehet lekérdezni, azaz kérek egy képet, és mikor kérhetem a következőt...)
-
Hello,
Hülye kérdések Androidra...
Írogatok egy alkalmazást, ami kamerát és Bluetooth használ, és van némi gondom.
Camera2 API használatával 7.x teszteszközön szépen megy a kamera. 9-esen nincs képe... Az engedélyt megkéri, de max. az Imageview jelenik meg feketén, néha még az sem.
Hogyan lehet megoldani, hogy a Bluetooth eszköz, amit használok, ha nincs kapcsolódva, vagy nem található, ne dőljön össze azonnal a progi? Nyilván a BT műveletek try-catch blokkban vannak, de semmilyen értelmes módszert nem találtam, hogy a catch esetén ne lépjen ki (azaz, ne hibával szálljon el).
Köszi minden ötletet
-
-
Hello,
Hülye kérdés.
Adott egy xSeries szerver, amiben van management modul. Ezen távolról elérhető a szerver és egy Java Web Start alkalmazással a képernyő is nézegethető, távirányítható.
Az a bajom, hogy egy rakás karaktert nem tudok ezen írni, pl. : , / . Valószínű a Java nem viszi át ezeket a karaktereket, ugyanis pl. Linuxról nem megy, Windózról megy. Billentyűzetkiosztás sem zavarja, angollal is rossz.Esetleg valami megoldás ismert erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Harmadszorra is haladékot adott a TikToknak Trump
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ashes of Creation (MMO)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest