Új hozzászólás Aktív témák
-
Pimpő
tag
válasz
jetarko #6819 üzenetére
A Linuxban jóval több lehetőség van mint a Windowsokban. Az alap dolgokban, mint process ütemezés, memória management, I/O is jól odaver a Windowsnak. Tisztességesen scriptelhető, parancssorból is jól használható. A szoftverek installálása, törlése, kultúráltan, csomagkezelővel történik.
Csak akkor vágj bele, ha van türelmed hozzá. A kezdeti lépések nehezek lehetnek, mert a Windows-os gányolás linuxon általában nem működik. Más szemlélet kell hozzá. Sokat kell kezdetekben guglizni, kérdezni, kisérletezni.
Nekem a kedvenc disztróm a Fedora, szerintem annak a legjobb a csomagkezelője (rpm, yum). Az Ubuntu viszont jobban támogatot (két gépemen is az van), több mindenen elfut.
Linuxnál még az is szívás lehet, hogy gyakran újjítanak, cserélgetnek komponenseket, technológiákat, amikkel ugyanazokat a dolgokat lehet megcsinálni, csak másképp. Ez további tanulást és utánnajárást igényel és sokszor akkor amikor az embernek marhára nincs kedve és ideje foglalkozni vele.
Linuxon nagyobb a szabadság. Pl. az ablakezelőt is megválaszthatod. A fő disztrók alapból vmi trendi ablakkezelővel érkeznek (Unity, gnome-3). Azonban ezeknek más a filozófiájuk, mint a megszokott Windows-os GUI-nak, és nem is annyira produktívak (hiába hazudják azt róluk). Ezért érdemes lehet vmi hagyományos ablakkezelővel installálni a rendszert, mint pl. XFace, gnome-mate. A könnyítés kedvéért vannak olyan install médiumok, amik default-ból ezekkel teszik fel a rendszet, pl: Fedora XFCE spin, xUbuntu.
-
Pimpő
tag
válasz
Aethelstone #6421 üzenetére
Túllihegitek.
Highly advanced single user remote repository with local accelerator cache. Oszt pazony
-
Pimpő
tag
válasz
WonderCSabo #6419 üzenetére
"A lokális repó nem arra van kitalálva, hogy másolják (szinkronizálják) egyik gépről a másikra, a struktúrája nem ilyen."
Tök mind1, hogy mire van kitalálva és milyen a struktúrája, file-okból áll az is, amiket nyugodtan lehet szinkronizálni ha nem használják párhuzamosan a példányokat. Akkor az volt e legegyszerűbb megoldás a legkisebb ráfordítással és nekem az volt a lényeg. Hiba nélkül működött, többre nem volt szükség.
"akkor miért nem vetted a fáradtságot hogy a távoli kezelést is megnézd."
Egyrészt ehhez kell egy távolról elérhető szerver, másrészt plusz munka a repo remote belövése, amire akkor nem volt szükség. Amikor szükségét éreztem távoli repónak, akkor átálltam arra.
"Bitbucket"
Ma hallottam először erről a cuccról.
-
Pimpő
tag
válasz
WonderCSabo #6414 üzenetére
Csak én használtam a repo-t. Egyik gépről a másikra a Dropbox sync-elte át. Mind2 gépen le volt clone-ozva a repo normális lokális folderbe, azokból pusholtam a Dropbox-os folderbe.
Persze több repo használó esetén ez nem működik. -
Pimpő
tag
válasz
WonderCSabo #6410 üzenetére
Egy darabig használtam, nálam működött.
Konkurenciával nem volt gond. Tettem rá mercuriál repo-t és 1x-re csak 1 kliensről módosítottam.
Semmi gond nem volt vele. Később váltottam virtualizált bérelt szerverre, mert ARM-es gépről is akartam dolgozni és arra nincs Dropbox.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest