- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tottu
senior tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a JSF-el kapcsolatban: azt akarom megoldani, hogy egy adott oldalhoz csak a bejelentkezett felhasználók tudjanak hozzáférni. Tehát ha valaki szimplán beírja az oldal elérését, akkor dobja vissza a szerver a bejelentkező oldalra a felhasználót.
Egyenlőre ott tartok, hogy egy Filterrel ellenőrzöm, hogy a felhasználó Session-e, létezik-e és bejelentkezett-e.
Az ellenőrzőzést sikerült megcsinálni, azonban az oldal átirányítást nem, amit így szeretnék megoldani:FacesContext context = this.getFacesContext(request, response);
Application app = context.getApplication();
NavigationHandler nav = app.getNavigationHandler();
nav.handleNavigation(context, "userSessionBean.notLoggedIn", "notLoggedIn");A faces-config.xml file-om:
<navigation-rule>
<navigation-case>
<from-outcome>notLoggedIn</from-outcome>
<to-view-id>/login.jsp</to-view-id>
</navigation-case>
</navigation-rule>Azonban ennél a megoldásnál nem irányítja át a felhasználót a kezdőoldalra. A FacesContext-et "kézzel" hozom létre, mivel a felhasználó a semmiből jön és nem létezik. ([link])
-
-
Tottu
senior tag
Találtam pár megoldást igaz egyik sem 100%-os:
- request.getRequestDispatcher("login.jsp").forward(request, response);
- request.getRequestDispatcher("login.jsp").include(request, response);Ezzel a megoldással az a baj, hogy sehogy nem tudok új paramétert hozzáadni. Egyik fórumban írták, hogy .forward("login.jsp?param1=value") meghívással működik, azonban nálam nem működik.
Másik megoldás:
- response.sendRedirect("login.jsp?loginerror=true");
Ezt már egész jól lehet használni azonban ez sem elég "elegáns" szerintem. Az egyik gond azaz, hogy elvesznek az eredeti paraméterek (igaz ezt újból hozzá lehet fűzni) a másik pedig az, hogy nem lehet módosítani az oldal tartalmán. (erre most nincs is szükségem, de később még lehet szükség lenne rá) -
Tottu
senior tag
Üdv!
Még kezdő vagyok a JSP-vel és Servletekkel kapcsolatban ezért lenne egy olyan kérdésem, hogy a servleteknél a respons-ba kézzel építik fel az oldalt vagy van olyan lehetőség, hogy már egy meglévő JSP file-al egészítsem ki a responst.
Példa: lenne egy bejelentkező oldal amin a form meghív egy HttpServlet osztályt elküldésnél. Ez az osztály kapcsolódik az adatbázishoz majd megnézi, hogy van-e olyan felhasználó amit megadtak. Ha igen akkor lépjen a főoldalra, ha nem akkor lépjen vissza a bejelentkező oldalra.
Akkor a főoldalt és a bejelentkező oldalt bele kell égetni a java kódba vagy van valami más megoldás is?Azt már kipróbáltam, hogy a response-ba beírtam egy JSTL importot amivel a bejelentkező oldalt próbáltam újból felhasználni de nem jártam sikerrel.
-
Tottu
senior tag
Üdv!
Egy generikus típusú tömböt szeretnék létrehozni azonban egyszerűen nem tudom, hogyan lehet létrehozni egy ilyen tömböt.
Megnéztem a google-ban és ott ezt írták:T[] pile = (T[]) new Object[255];
Ennek alapján én is megcsináltam:
LinkedList<Pont<E>>[] szintLista = (LinkedList<Pont<E>>[]) (new Object[MAX + 1]);
Azonban futtatásnál az alábbi kivételt dobja:
Exception in thread "main" java.lang.ClassCastException: [Ljava.lang.Object; cannot be cast to [Ljava.util.LinkedList;Várom a tippeket, hogy mi lehet vele a gond.
-
Tottu
senior tag
válasz
sanzi89 #1513 üzenetére
Üdv!
Itt találsz pár fejlesztői környezetet:
[link]
[link]Véleményt nem tudok mondani egyik környezetről sem, mivel eddig csak az Eclipse-t használtam (és a NetBeans próbáltam).
De ha komolyabban akarsz foglalkozni majd a JAVA-val, akkor úgy is kifogod használni az Eclipse különböző perspektíváit, funkcióit. Pl.: sokat segít az adatbázis kezelésben, webalkalmazások készítésében, GUI stb... (Habár lehet a többi környezet is támogatja ezeket, de jelenlegi tapasztalatom szerint a két legnépszerűbb fejlesztői környezet az Eclipse és a NetBeans) -
Tottu
senior tag
JAVA-ban az adatbázis kezelést a JDBC (Java Database Connectivity) API biztosítja, tehát ez foglalja magában a adatbázisok lekérdezéséhez és módosításához szükséges osztályokat és metódusokat.
Azonban, hogy ez működjön az aktuális adatbázissal ahhoz kell egy driver is, ami java program kéréseit átalakítja az adatbázisszerver által értelmezhető formára.Erről itt találsz egy részletesebb leírást: JDBC Architecture
-
Tottu
senior tag
Közben csak sikerült megtalálni az API-ban: setComponentAt a megoldás. (vhogy elkerülte a figyelmem
)
-
Tottu
senior tag
Nekem is lenne egy kérdés: hogyan lehet frissíteni a JTabbedPane-ek egyes füleit? Egy fül hozzáadása, törlése sikerült már, azonban egy meglévő fül módosítása már nem.
Cél: van egy form amin bekérem az adatokat és egy gomb, amivel elküldöm az adatbázisnak a lekérdezést, majd az eredményt egy táblázatban jeleníti meg. Ennek a táblázatnak kellene megjelennie a form helyett ua.-on a TaddedPane-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest