- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Google: minden androidos telefonra jön az AirDrop-kompatibilis Quick Share
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz
javamonk
üzenetére
Attól függ az "alakzat" az micsoda és hogyan kerül oda. Ha megoldható, akkor CSS animációkkal/átmenettel oldd meg szerintem, amit egy class-al és css változóval (sebesség) irányítasz. A sebességet meg átadod mint globális js változó (generálod jsp-vel a lap betöltésekor). Vagy lekéred http-n keresztül egy végponton.
Egy minta css transition-re.
-
disy68
aktív tag
válasz
javamonk
üzenetére
Nem feltétlen ez lenne az első, amit javasolnék bárkinek is. Vannak hasznos részei, amikre alapulnak implementációk, amikkel szinte biztos találkozik az ember, ha ezekre a funkcionalitásokra lesz szükségük (xml/json feldolgozás, persistence, servlet). Annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy mi ez és milyen ajánlásai vannak mely témakörökben.
Ennek ellenére én inkább javasolnám a Spring keretrendszert kezdésnek, ami egy elég naprakész és sokak által használt megoldás, akár csak web backend (és frontend), middleware vagy akár service és cli alkalmazásokhoz. Rengeteg elérhető anyaggal és nagy közösséggel mögötte.
Előtte - ha még nem foglalkoztál volna vele - a git használatát érdemes elsajátítani és alkalmazni. Valamint a java ökoszisztémához valamilyen dependency manegement eszköz használatát (maven/gradle) se árt ismerni. Utóbbiakkal a Spring kapcsán fogsz találkozni mindenképpen.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
javamonk
üzenetére
Spring/Spring boot erzesre joval fenyesebb jelen/jovo elott all. Meg weboldalakat kesziteni azert nagyon sokfele modon lehet, de szerintem erdemes a weboldalt es a serveroldalt teljesen fuggetlenul fejleszteni. De attol is fugg, hogy mit akarsz az egeszbol kihozni. Nagyon elterjedt a single-page webapp valamelyik js frameworkben + Spring boot server alkalmazas.
Java ee-ben szerintem a legnagyobb baj az uzemeltetesevel, meg a java EE app serverekkel van. Bar letezik oda is uber/fat jar megoldas.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Téli Olimpiai játékok Milano - Cortina 2026
- 3D nyomtatás
- Gumi és felni topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Gamer táblával tér vissza a Black Shark a globális versenybe
- További aktív témák...
- Gamer PC i5-8400 RTX3060 12GB 16GB RAM Windows 11 Pro
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 256GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával!
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ Gigabyte Windforce OC RTX 5090 / Asus TUF RTX 5090 3 év 27%
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- MacBook Pro 14 2024 M4, 32 GB RAM, 1 TB SSD 27% Áfás
- iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4346, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs