- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett Magyarországra a Huawei Mate X7
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz
javamonk
üzenetére
Attól függ az "alakzat" az micsoda és hogyan kerül oda. Ha megoldható, akkor CSS animációkkal/átmenettel oldd meg szerintem, amit egy class-al és css változóval (sebesség) irányítasz. A sebességet meg átadod mint globális js változó (generálod jsp-vel a lap betöltésekor). Vagy lekéred http-n keresztül egy végponton.
Egy minta css transition-re.
-
disy68
aktív tag
válasz
javamonk
üzenetére
Nem feltétlen ez lenne az első, amit javasolnék bárkinek is. Vannak hasznos részei, amikre alapulnak implementációk, amikkel szinte biztos találkozik az ember, ha ezekre a funkcionalitásokra lesz szükségük (xml/json feldolgozás, persistence, servlet). Annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy mi ez és milyen ajánlásai vannak mely témakörökben.
Ennek ellenére én inkább javasolnám a Spring keretrendszert kezdésnek, ami egy elég naprakész és sokak által használt megoldás, akár csak web backend (és frontend), middleware vagy akár service és cli alkalmazásokhoz. Rengeteg elérhető anyaggal és nagy közösséggel mögötte.
Előtte - ha még nem foglalkoztál volna vele - a git használatát érdemes elsajátítani és alkalmazni. Valamint a java ökoszisztémához valamilyen dependency manegement eszköz használatát (maven/gradle) se árt ismerni. Utóbbiakkal a Spring kapcsán fogsz találkozni mindenképpen.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
javamonk
üzenetére
Spring/Spring boot erzesre joval fenyesebb jelen/jovo elott all. Meg weboldalakat kesziteni azert nagyon sokfele modon lehet, de szerintem erdemes a weboldalt es a serveroldalt teljesen fuggetlenul fejleszteni. De attol is fugg, hogy mit akarsz az egeszbol kihozni. Nagyon elterjedt a single-page webapp valamelyik js frameworkben + Spring boot server alkalmazas.
Java ee-ben szerintem a legnagyobb baj az uzemeltetesevel, meg a java EE app serverekkel van. Bar letezik oda is uber/fat jar megoldas.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Dobozos ÚJ! Lenovo IdeaPad Slim 3 15IRH8 INTEL I7-13620H, 16GB RAM, 1TB SSD, garancia 2028.06
- BESZÁMÍTÁS! Palint Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4510
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs