Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
walgud6 #10893 üzenetére
- Nem olyan nehéz a gép, a 15-ös (most már 16-os) modell is teljesen vállalható
- Plusz gari szerintem mindenképpen megéri, azért többet kibírnak mint két év
- Akksi jól bírja, ha dolgozom rajta 4 - 5 óra, sima "office" használat van 8 is
- Java fejlesztésre használom én is13-as és 15, 16-os modell is vállalható szerintem. Ez egyéni preferenciának gondolom, ha sokat használod monitorról akkor a 13 is bőven elég lehet. Memóriából minél több, annál jobb! 16 legalább.
Nekem egy IDEA + Docker (általában 3 image, SonarQube, MongoDB és RabbitMQ) szokott enni olyan 4 - 5 giga körül. Én az i7-et annyira nem tartom fontosnak, mióta van 8. generációs i5 ami 4 mag + 4 szál.
Air szerintem kevés, Pro mindenképpen.
-
disy68
aktív tag
válasz
walgud6 #10893 üzenetére
Én a részemről 13"-on megőrülnék, az szerintem nagyon kicsi. A többi kb. attól függ mit fejlesztesz, mekkora az alkalmazás és a kódbázis. Valamint lokál környezetben mennyi adattal szaladgál az alkalmazás.
A kód az mindenképpen ssd-n férjen el, hogy az ide tudja a fájlokat gyorsan indexelni, én ajánlanám a 256GB-ost. Proci az a build-nél fontos, core i7 alá nem mennék. Egy giga monolith-nél persze sose lesz túl gyors a build, de nem mindegy, hogy 15 perc vagy 45 perc. A memória is attól függ kategória, 1-2 kis microservice-nek elég lehet 8 giga ide-vel egyebekkel, de én is inkább a 16-ot lőném be iránynak.
Amúgy meg ha munkaeszköz, akkor vedd meg a legjobbat a büdzséd szerint. Meg ha nem akkor is
-
Aethelstone
addikt
válasz
walgud6 #10602 üzenetére
A 20000+ nem sok. Persze kérdés, hogy pár skalár vagy több kilóbájtos json-ok. Első körben funkcionálisan írd meg és teljesítmény teszteld. Ha jó, akkor jó. Ha nem, akkor lehet tuningolni. Első körben legyen állapotmentes az api és ha gyenge, fusson 2-3 lábon, előtte load balancer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 11
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest