- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mobil flották
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
Nem vagyok jártas ezen a téren, de elképzelhetőnek tartom, hogy a nem pc alapú szerverek piacán más JVM-ek is döntő szerephez jutnak.
Abban biztos vagyok, hogy pc-ken a Win XP és (M$ JVM vagy SUN JVM) felállás a tipikus.Ha pedig tesztelni akarsz, akkor a legtipikusabb felállásokat kell megnézned, esetleg érdekességképpen egy-egy különlegességet megmutatni.
(Pl. ilyenre gondolok: a userek 99%-a Win XP-t használ M$ JVM-mel, a tesztprogramod 10 egység alatt fut le. De ha Brutál OS-t használnának akkor Grgth cég JVM-jével 2 egység alá is mehetnek...)Gondolom, ide már eljutottál:
[link] -
loszerafin
senior tag
Gondolom, az M$ és a SUN a legelterjedtebb.
Ha csak procit akarsz tesztelni és csak "asztali" gépekbe valót, szerintem mindegy, melyik JVM-et használod, csak az összes tesztedben legyen ugyanaz az oprendszer, ugyanaz a jvm és vagy csak appleteket nézz, vagy csak futtatható alkalmazásokat.
Ha appletekkel tesztelsz, maradj egyetlen böngésző egyetlen változatánál. -
loszerafin
senior tag
"Adott proci jó-e java-ban", szerintem ez a kérdés maga megér egy kis boncolgatást.
Minden nagyon szvsz, amit írni fogok:
Egy java programmal nem a processzort próbálod ki, hanem elsősorban a JVM-et, hiszen a JVM-en/ben/on fut a program.
Ha ez igaz, akkor a kérdés így hangzana: "Mennyire jól fut egy adott JVM egy adott processzoron?"
Na most ha ezt továbbgondolom, akkor egy JVM akkor passzolna egy processzorhoz a legjobban, ha arra az adott processzorra lenne lefordítva, így a JVM ki tudná használni az adott processzor specialitásait.
Ha ez egyáltalán lehetséges, akkor a következménye az lenne, hogy JVM-et nem "x86"-os processzorhoz töltenénk le, hanem pl. AMD Athlon XY-hoz vagy Intel Core 2 duo XY-hoz vagy VIA akarmi ZW-hez.
Viszont erre utaló jeleket nem találok. Persze lehet, hogy a java parancs megvizsgálja a gépet, és a processzorhoz legjobban passzoló JVM-et indítja el...
Ellenben léteznek különböző JVM-ek (MIcrosoft, SUN, de még van pár másik is) amiken lefogadom, hogy egy adott java program különböző sebességgel fut le. Tehát azt mérhetnénk, hogy egy adott java program melyik JVM-en fut le a leggyorsabban.
Felhívnám a figyelmed, hogy mindaz amit írtam, merő spekuláció...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest