Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elkalapálta a snapdragonos Galaxy S26 az exynososat
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Yettel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
S0m30n3
üzenetére
Akkor fogadj el pár tanácsot. Ha bármiféle szoftvert készítesz, kell lennie egy tervnek, hogy hogyan akarod használni. Ebből lesznek funkciók, azt összeírod bárhová, az alapján ki tudod találni -- ha nem adott -- hogy milyen technológiát érdemes használni. Ezekből már ki tudod sakkozni, hogy milyen részletei lesznek az egésznek, adatmodellel együtt. Aztán egyből összerakod az alapokat: projekt egy IDE-ben, adatbázis szigorúan TCP alapon projekthez beállított júzerrel. Ez utóbbi persze nem triviális, mert minden adatbáziskezelő máshogy települ. Az SQL Server domain alapon szeret beléptetni, az Oracle TNS listener-je alapból nem indult, amikor én használtam, a MySQL és PostgreSQL telepítéskor beállítható, a derby/javadb csomagjait sokáig meg sem találtam... ezeket mind tudni kell kezelni.
Ha ezekkel megvagy, akkor lehet folytatni minden mást, mert ezek nélkül még teszteket sem igazán lehet faragni, nemhogy komolyabb dolgokat. Ha nem megy a beállítás, akkor addig kell a google-t faggani, amíg meg nem lesz. Érdemes ezekre a dolgokra kifejezetten rágyúrni, és összeírni egy kis doksiba, blogba, mert el fogod felejteni. Érdemes lehet biankó projekteket készíteni, ahol ezek a dolgok már eleve benne vannak, és később elég csak kopipésztelni. Már ha komolyabban érdekel az egész...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- E-roller topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vírusirtó topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PSti: Total Commander - Memória duplázás!
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- Elkalapálta a snapdragonos Galaxy S26 az exynososat
- Revolut
- További aktív témák...
- Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Garmin Epix Sapphire White Titanium (Gen2) - Bontatlan
- Gigabyte A16 CVH 15.6" FHD+ IPS i7-13620H RTX 5060 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo T15 G2 i7-1185G7 16Gb ram, 512Gb NVMe, 15,6", számla, 1 év garancia
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest