Hirdetés
- Google Pixel topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Garmin Fenix 8 Pro - nézz az ég felé!
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
alapz@j
tag
Sziasztok! A múltkor belefutottam egy Java problémába, gondoltam megkérdezem.
Van egy programunk, ahol a GUI elemek szövegei (a label-ek és a gombok feliratai, a combobox-ok elemei, stb.) nem a programba vannak hardcode-olva, hanem futásidőben kerülnek beolvasásra egy szövegfájlból. A program egy magyar (nem tudom, fontos-e) Win7-en készült, a szövegfájl sima ANSI kódolású és minden tökéletesen működött, még a kritikus ő és ű karakterek is ékezethelyesek voltak. Amikor azokban kipróbáltuk egy Ubuntu Linuxon, az ékezetes karakterek (nem csak ő és ű, hanem az összes) hibásan jelentek meg. Hirtelen ötlettől vezérelve átkonvertáltuk a szövegfájlt UTF8 kódolásúra (BOM nélkül), amitől a dolgok szépen megjavultak és a szoftver rendesen működött.
Egészen addig, amíg ezt a változatot vissza nem hoztuk Win7-re: az ékezetes karakterek helyett itt annak a két byte-nak az ANSI megfelelője jelent meg, ami az UTF8-ben őket leírja.
Gondoltam a Look&Feel-re, de nehezen tudom elképzelni, hogy az NT óta unicode-ra épülő windows-os L&F ANSI alapú lenne, míg a linuxos unicode-os...
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ÚJ+Hiányos Trust Gaming GXT 980 Redex Bolti ár:15k INGYEN FOXPOST
- DJI OSMO MOBILE 7p gimbal kiváló állapotban eladó
- ÚJ Lenovo Go Wireless Multi-Device Mouse (Storm Grey) Bolti ár:15k INGYEN FOXPOST
- PlayStation 4 Pro 1TB SW:12.00 + JB lemez, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- ÚJ HP 430 Multi-Device Wireless Mouse Bolti ár:10k INGYEN FOXPOST
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest