Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mire a levelek lehullanak, jön a Nothing OS 4.0
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Nyolc év után a Spotify eljutott a veszteségmentességig
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kempinglámpa helyett kürt
Új hozzászólás Aktív témák
-
alapz@j
tag
Sziasztok! A múltkor belefutottam egy Java problémába, gondoltam megkérdezem.
Van egy programunk, ahol a GUI elemek szövegei (a label-ek és a gombok feliratai, a combobox-ok elemei, stb.) nem a programba vannak hardcode-olva, hanem futásidőben kerülnek beolvasásra egy szövegfájlból. A program egy magyar (nem tudom, fontos-e) Win7-en készült, a szövegfájl sima ANSI kódolású és minden tökéletesen működött, még a kritikus ő és ű karakterek is ékezethelyesek voltak. Amikor azokban kipróbáltuk egy Ubuntu Linuxon, az ékezetes karakterek (nem csak ő és ű, hanem az összes) hibásan jelentek meg. Hirtelen ötlettől vezérelve átkonvertáltuk a szövegfájlt UTF8 kódolásúra (BOM nélkül), amitől a dolgok szépen megjavultak és a szoftver rendesen működött.
Egészen addig, amíg ezt a változatot vissza nem hoztuk Win7-re: az ékezetes karakterek helyett itt annak a két byte-nak az ANSI megfelelője jelent meg, ami az UTF8-ben őket leírja.
Gondoltam a Look&Feel-re, de nehezen tudom elképzelni, hogy az NT óta unicode-ra épülő windows-os L&F ANSI alapú lenne, míg a linuxos unicode-os...
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest