Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
Ezt meg tudja nekem valaki magyarázni?
JSF frontend, springboot-mvc-data backend. Júzer módosító felületen, egy @PostConstruct init metódus van, ami betölti a júzer listát, egy @Autowired @Service metódust hívva, ami Crudrepositoryt hív.
Ez rendben is megy. Módosítok a felületen (jelszó változtatás), ami hasonlóképpen történik, de hogy a változások rögtön látszódjanak, a JSF managedbean (ami a spring miatt inkább @Component) metódusa ami a servicet meghívja, az újra meghívja az initet, ami szintén, csak a lekérdezést.
Ez megint oké. De ha 2. alkalommal is módosítok valamit, akkor hibernate lazyinitialization exceptionnal elszáll, és mindig ugyan ez lesz ezen túl, ha reloadolom az oldalt, akkor is.
Ha nem megyek el eddig a 2. módosításig, vagy előtte reloadolom az oldalt, nincs ilyen probléma. Akárhányszor nyomogathatom az újratöltést, annyiszor lekérdez, nincs lazy probléma.Mindegyik service metódus javax.transaction. @Transactional
A furcsaság amit itt észrevettem, hogy az első módosítás utáni frissítésnél, ha a managedbean metódus hívja meg az initet, akkor csak a fő tábla selectje megy le, az ahhoz kapcsolódó entityké nem. De ha böngészőben reloadot nyomok, akkor kapcsolódókat is selecteli.
Ugyan az a metódus 2 féle képpen működik?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kicsibe van ennél jobb ár-ér arány? Phanteks - Enthoo Evolv ITX - PH-ES215P BK INGYEN Szállítva!
- A kis CUKISÁG! IWIN A1 ITX 600W PSU Ingyen MPL-el Érdekelhet?
- Eladó Sennheiser Momentum 3 bluetooth fejhallgató aktív zajszűréssel
- Terminátor ITX CASE Streacom DA2 Mini-ITX - Silver FULL FÉM! INGYEN SZÁLLÍTVA!
- Patriot Viper 16 GB DDR3-1600 MHz Asztali PC RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A7 Lite 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 32GB DDR4 so-dimm laptop RAM 3200MHz 2666MHz
- AKCIÓ! Asus H310M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 Super 8GB Corsair Crystal 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest