Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kiszivárogtak a Dreame első telefonjának egyes specifikációi
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
Azt hittem, már valami alter irányzat kezdett kibontakozni clean code-nak csúfolva magát.

Valószínűleg az én angol tudásom kopott meg, de ebben sem látom a tiltást. Persze kiemelhetném a "not to write" kifejezést az egészből, és ignorálhatnám az ezt körbevevő bekezdések tartalmát, de miért is tennék ilyet!Szerintem érdemes elolvasni a teljes fejezetet, ha még nem tetted meg. Különösen azokat a részeket, ahol azt ecseteli például, hogy totálisan felesleges leírni a kód mellé/alá/fölé, hogy mit csinál, mert az olvasó ezt amúgy is látja, viszont például azon ritka esetekben, amikor a miért kérdésre adandó választ kívánja megörökíteni a fejlesztő, a mögöttes szándékot, amit semmilyen más nyelvi eszközzel nem lehetne egyszerűen megmutatni, akkor érdemes ezt megtenni, hogy megkönnyítsük az olvasó dolgát. Persze a gányolást is lehet kommentben magyarázgatni, de a könyv többi része azt szajkózza, hogy ne gányolj, szóval...
Az általad idézett "not to write" arról beszél, hogy ha szépen írod meg a kódot, akkor a kommentek elhelyezése is szükségtelenné fog válni, mivel feltételezzük, az olvasó tud alapszinten jávául és minden szükséges információt megkap a konstansok, változók, metódusok és osztályok elnevezéseiből, struktúrájából.Semmi sem fekete vagy fehér, így tudathasadásról sem lehet beszélni, hiszen értjük az ajánlás mögötti szándékot és aszerint cselekszünk. A clean code szerintem meg amúgy sem szabály, hanem ajánlás.
A public api javadoc meg más tészta, az a feladata, hogy röviden összefoglalja a mögöttes funkció lényegét és tájékoztasson a használat módjáról, megspórolva az olvasónak a forráskód böngészését... de erről a többiek is sokat írtak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kiszivárogtak a Dreame első telefonjának egyes specifikációi
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung C27F396FHR 27 VA FHD 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) +szűrők +gyorstöltő
- BESZÁMÍTÁS! HP ZR2440w 24 60Hz IPS FHD 6ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer Vero V277 27 75Hz IPS FHD 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) megkímélt állapotban
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest