Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Programozás vizsgára készülök, az egyik feladatnál megakadtam.
Csv file-ból kellett adatokat beolvasni ArrayListbe, aztán mindenféle metódusokat gyártani rá. A csv file-ban gyümölcsök nevei (pl. alma, körte, stb) és hozzájuk tartozó adatok vannak, többek között a kalória.
A feladat az, hogy a metódus kérje be a felhasználótól a gyümölcs nevét és a mennyiséget, és ez alapján mondja meg, hogy az adott mennyiségű gyümölcs hány kalóriát tartalmaz.
Megcsináltam a metódust, azt szeretném elérni, hogy ha a felhasználó rossz nevet ír be (ami nem szerepel az ArrayListben), akkor addig kérje, amíg jót nem ad (jelen állás szerint ha rossz nevet ír be a felhasználó, leáll a program).
Itt a kód:
public static void kaloriaKiir(ArrayList<Gyumolcs> ertekek, File f) {Scanner scan = new Scanner(System.in, "ISO-8859-2");System.out.println("Kérem a gyümölcs nevét: ");String nev = scan.nextLine();if (gyum.toString().contains(nev)) {System.out.println("Kérem a mennyiséget grammban: ");int menny = scan.nextInt();for (Gyumolcs gyum : ertekek) {if (nev.equals(gyum.Megnevezes)) {System.out.println(menny + " gramm " + gyum.Megnevezes + " " + gyum.kcal / 100 * menny + " gramm kalóriát tartalmaz.");}}} else {System.out.println("Nem megfelelő név!");}}Van valami ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Ettől lesz más a tévézés? Teszten a OneTV SoundBox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Parkside szerszám kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Lg Ultragear 32' 180hz nano ips
- Ryzen5 3600/ RTX2060/ 16GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő