Új hozzászólás Aktív témák
-
_thomas_
tag
válasz
VladimirR #35 üzenetére
de igen
viszont én is jól írtam ha azt vesszük mert akkor a 0 sor 0 eleme micsoda? 1? akkor az 1 meg a kettő? kicsit szokatlan lehet ez a nullával kezdés de meg lehet szokni.
és hát mert nekünk könnyebb 1esekkel számolni attól még a 0sor 0oszlop eleme létezikés első elemnek mondjuk de valójában az a nulladik elem...
na jól van abbahagyom mert kezdek belehülyülnilehet így sem volt érthető...ma nem vagyok formában.
-
_thomas_
tag
válasz
VladimirR #32 üzenetére
pl: int[][] array = new int[5][10];
a tömb(array) elemeire pedig így hivatkozunk: array[0][0] > ez a legelso sor legelso oszlopának eleme. merthogy java-ban nem 1ről hanem 0ról indul a számozás.
érdemes két változót deklarálni amiket aztán szabadon állíthatsz attól függően hogy melyik elemre akarsz hivatkozni a tömbben.
pl.: int sor,oszlop;
sor=1;
oszlop=5;
system.out.println(array[sor][oszlop]); //>az elso sor 5.eleme lesz kiírva
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Óvodások homokozója
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vivaldi (böngésző)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest