Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- OnePlus 13T: kis méret, nagy telep
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
Szóval MIÉRT KELL ÚJ GENERÁCIÓS VGA HOGY MEGAKADÁLYOZZUK A WINDOWST A DRIVER AUTOMATIKUS FELÜLIRÁSÁBAN?
-
brabbitz
aktív tag
Nekem mindig, mikor friss Windows 10 Pro-t rakok egy AMD VGA-s rendszerre, az Windows Update bekavar mert a háttérben már telepít vmi. Vezérlőpult nélküli drivert. Addig nem tudom a rendes Radeon Software-t felrakni, amíg az nem megy le. De egyébként nálam a Windows Update ezen kívűl sose vitte el a drivert, sőt, csak akkor frissül ha Radeon Software-ből elindítom. Vagy letöltöm.
-
camper
tag
Rájöttem, felesleges köröket nem futok és csak a javasolt drivert teszem fel, kivéve ha csak nem vagyok konkrétan éríntett valamelyik javításban és ha a stabilnak titulált driverrel nincs valami konkrét hasfájásom.
Egyébként így járok jobban, sok fejfájástól megkímélem magam és nem kell órákon át önjelölt youtuberek tanácsait követnem akik jobban tudják mit kell ki és bekapcsolni mint maguk a fejlesztők. Állításuk szerint.Vsync be, vsync ki, +3 fps, nem mínusz 4 fps, nem nem freesync az sz@r kapcsold ki, antilag mindenképp be, nem nem antilag mindenképp ki , driver frissítés csak ddu-val, itt korlátozd az fps-t, ne, ott korlátozd az fps-t, és így tovább végeláthatatlan sorban.
Hogy honnan szerzik ezeknek a közléséhez az információkat az sosem derült ki. Mindenesetre annál mindenképp többet kell mondani mint maga a szoftver fejlesztője, hisz ha nem mondana többet akkor mi a fenéért nézné tömeg a youtube csatornáját.A lényeg: két problémám volt a 25.3.1-el, látványos screen tearing a játékban és az hogy mikor a képernyő zárolásból visszatértem a windowsba a háttérben hagyott teljes képernyős böngészőt feltette kisablakba a képernyő bal felső sarkába.
25.3.2 telepít a megszokott módon mindenféle külső programok nélkül és mindkét probléma megszűnt. Mi a válasz a problémákra? A driver.
-
makkmarce
őstag
még mindig ipari hulladék sajnos.. fagy 9070XT-n ugyanaz az UE editorban, ami eddig vígan ment 6700XT-n...
-
slmSIG
tag
Minden AMD driver hír alá folyamatosan jönnek a troll nVídiások sírni, nyafogni...ami már azon felül, hogy óvodás-gyerekes, még nevetséges is.
- persze, ha szólva van, rögtön váltig állítják, hogy nekik amúgy AMD -jük van, ami szörnyen szar és szenvednek, meg persze AMD -jük lesz ezután is, hogy önkínozzák magukat, pedig mekkora istenkirály az nVídia és az Intel IS! 😇
Eközben, a valós AMD userek, miután elolvasták a cikket, maximum vállat vonva, meglepően gondok nélkül, elégedetten nevetnek egyet az önkínzó egyéneken, majd elégedetten tovább is lépnek. -
prolad
addikt
Kíváncsi vagyok ez működik-e majd, a március elején kiadott driver mellett nem volt kép, aztán reset után már a gép se bootolt. Szerencsére csökkentett módban le lehetett szedni és ment vissza a februári.
-
fejesprf
csendes tag
"A windowst hibáztattam hogy felülírja a drájvert, és ebből az derül ki hogy a driverben van a hiba."
Most is a Windows-t kell hibáztatni, mert sajnos ott a hiba, de az ÁJEMDÉ próbálja javítani amit az MS nem tud vagy nem akar, mint ahogy amd proceszorok-nál évek óta rosszul kezeli a CCD-t őssze vissza ossza ki a feladatokat a magoknak "érdekes Linux alatt nem találkoztam a problémával" nekem is le van tiltva a "driver update" még is megtörténik! -
Csorbi
addikt
Opcionális driver, csak Abu szereti ezt kihagyni a hírből.
-
PuMbA
titán
válasz
Woodcutt3R #8 üzenetére
Nálam sem, csak kiírta az AMD Software a megnyitáskor, hogy van frissírtés, de a mostani 25.3.1-es driverhez már jött egy eddig nem létező AMD Install Manager alkalmazás, ami a tálcán figyel és van benne egy "AMD szoftverek automatikus frissítése" jelölőnégyzet
Bár most visszagondolva az AMD Software-ben is volt automatikus frissítés beállítás.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Woodcutt3R #8 üzenetére
Nem mindegyik verziót dobja fel, a gép konfigodtól függ.
-
Woodcutt3R
tag
Nálam automatikusan nem dobja fel az új drivert az adrenalin. Miért kell ezt manuálisan telepíteni? Mitől függ? Thx.
-
PuMbA
titán
Nekem szerencsére egyszer se írta felül még a Win 11 az AMD drivert
Minden gyári, tehát nincs letiltva az illesztőprogramok letöltése a Windows Update-ben. Amit viszont csinálok, hogy egy új AMD driver kijövetele után általában felrakom hamar, illetve fél évente csinálok beállítások alaphelyzetbe állítását telepítéskor.
-
bobalazs
nagyúr
Nekem a sok év alatt egyszer fordult ez az eset elő, hogy a win update felülirta a drivert.
Pedig három helyen is be volt állítva a felülirás tiltása, illetve a lehető összes módon, mégis felülírta.
Gpedit.msc -ben, vezérlőpultban, regeditben.
Csak egyszer és meg tudott akkor is lepni. -
Tyrel
őstag
Hát jó lenne ha az összes GPU-ra kiterjesztenék, mert baromi idegesítő hogy a Windows Update 2-3 havonta menetrendszerűen tönkrevágja a rendszert, ill. felülírja a videokártya drivert valami hulladékkal... Ráadásul az se érdekli, hogy kikapcsoltam a Windows Update-ben a driverek frissítését, akkor is el tudja cseszni.
Jó persze egy negyed óra alatt rendbe lehet tenni, letöltöm a legújabb AMD drivert és mondom neki hogy telepítse factory resettel, töröljön minden szemetet amit a Windows csinált... De nem mindig van negyed órám erre, pl. reggel amikor bekapcsolom a gépet és meeting előtt 2 perccel derül ki hogy megdöglött a videokártya driver, az marhára nem poén.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Cyberboy42 #3 üzenetére
Új sorozaton javitották persze...
nem windowson belül jött a javitás hanem driverből
Nekem vicces.
Hogy miért?
A windowst hibáztattam hogy felülírja a drájvert, és ebből az derül ki hogy a driverben van a hiba. -
ace05
senior tag
Nekem 6750xt alatt voltak problémáim a a március eleji driverrel, ment a ddu. fel ez és az új chipset driver.
-
bobalazs
nagyúr
A Windows Update a jövőben nem írhatja felül egy régebbi AMD Software csomag telepítésével a már telepített újabbat a Radeon RX 9000-es sorozatú VGA-kon.
Ez azért poénos - sokan szívnak a Windows update hülyeségeivel, és akkor jön ez. Kíváncsi vagyok ez mennyire életképes. Hány gép telepítője fog mégis átcsúszni rajta
Továbbá azt sem értem miért nem lehet ezt ráerőltetni korábbi generációs kártyákra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 25.3.2-es szoftvercsomag számos hibát is orvosol.
- Annyira nem drága a TSMC arizonai gyára
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Úgy tűnik, hogy nem bünteti meg az EU az Apple-t a böngészők miatt
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Windows 11
- Apex Legends (PC, PS4, Xbox One)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest