Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
monosz
őstag
válasz
Mika1227
üzenetére
Ez nekem stabil volt,bár nem egy combos hűtővel.
A gyerekem a mai napig így használja. -
=HG=
addikt
Nem, nem művészet, csak egy pár proci már volt a kezeim között..Az elsőnél nálam is volt para...Igaz akkor még grafittal tuningoltunk...
[link]
Azért köszi!
(#29397) Janusz001 A képeken látszott. hogy negatív offszet volt beállítva, tehát kevesebb feszt kap a proci, mint a gyári... és a CPU PLL is alacsonyabbra volt állítva...
-
Mika1227
őstag
Mennyi az a max hőfok ami még elfogadható? i5 3570K 4,3-ra húzva.
-
Raggie
őstag
válasz
Janusz001
üzenetére
Szerintem a 100% LLC az ami terhelésnél rátol kakaót pluszban, de nem biztos.
Nekem Giga lapom van, ott máshogyan van, mert elnevezéseket lehet állítani az LLc-nél és nem százalékokat. De nálam pl a középtől magasabb elnevezéseknél terhelésnél már plusz feszt kap a proci a beállítotthoz képest. -
Janusz001
őstag
Alulfeszelve nem hinném, hogy lenne, terhelés alatt emlékeim szerint hwinfo64 1.245V -ot ír a jelenlegi beállításokkal maximumra, lehet az asrock több kakaót adna neki? A gyári fesz mintha 1.1V lenne ennél a cpu típusnál, de ebben sem vagyok egészen biztos.
Mindenesetre ha hazaérek pontosan megnézem, valamint kipróbálom az általad ajánlott beállításokat.
Gyors stabilitásra elég a linx 10 körre? -
EVL2
aktív tag
Na ez művészet! Szeretnék egyszer így belelátni a procituning világba. Tudom ez sok gyakorlás és tapasztalaton múlik, de ha lenne egy k-s procim akkor is félnék belefogni.
A múltkori delidelős videó alatt 3x ájultam el pedig nem is én fizettem a prociért!
Le a kalappal nem vagytok szívbajosak!
-
=HG=
addikt
válasz
Janusz001
üzenetére
Biztosan van benne tartalék.. Ahogy nézem, alulfeszelve használod...Mentsd el ezt a profilt a Boot menüben, hogy esetlegesen vissza tudd állítani...
A Cpu PLL voltage-t állítsd vissza autora, vagy alap értékre..
Szorzót tedd mondjuk 45-re, és offset voltage legyen +0,01 (ha nem indul, akkor 0,015/0,02 )
Ha bootol a rendszer, akkor ellenőrizd, hogy mennyi feszt kap terhelve (cpu-z).. Ne legyen több 1,3V-nál, mert úgysem tudod lehűteni...Hőfokot ellenőrizd,80-85 C fölött nem egészséges...
Ha minden ok, akkor indulhat a finomhangolás..addig csökkenteni a feszt, amíg stabil marad.. -
Janusz001
őstag
Sziasztok, jelenleg egy i7 3770k ketyeg 4ghz -en évek óta stabilan egy asrock z77 pro4 ben (leújabb bios), tetején ALPENFOEHN Matterhorn Pure Edition -val.
Anno ment órákon keresztül linx, prime, cinebench, burn test ,semmi hiba nem volt és azóta is vígan szalad játékok, cad és egyéb programok alatt zero hibával.
Hőfokok rendben vannak, szokványos alkalmazásokkal terhelve 65 fok alatt van.
Tuning beállításokkal nem sokat foglalkoztam, de ha van még benne pár száz mhz, azt szeretném kihasználni.
Jelenleg ezek a beállítások:Mit lenne érdemes állítani?
-
Raggie
őstag
válasz
F e Z o
üzenetére
Ha bírja akkor miért vegyem vissza?
Amíg 85-90 fok alatt van stressz-teszten addig szerintem nincs gond.
Játékok és egyéb CPU igényes programok alatt amúgy sem megy 60-70 fok fölé sosem.Még azt olvastam, hogy a PLL feszültséget lehet kicsit csökkenteni, és az hozhat némi javulást hőfokban. Ezt fogom este próbálgatni a kevés plusz Vcore fesszel.
-
ot93
senior tag
Üdv, egy i3 3220 elromolhat?
csak érdekel? -
bobalazs
nagyúr
Whea hibával én nem hagynám futni.
-
Raggie
őstag
válasz
Pubszon
üzenetére
Igen-igen, de az előző még éhesebb volt.
Cserébe ez is és az előző is relatíve hűvös marad a sok fesszel is.
Ez most agy 1,32 V-al OCCT alatt max 85 fokig ment. Jövőre lehet hogy a 212 EVO-mat is lecserélem valami combosabb léghűtésre, hátha nyerek vele pár fokot.Kérdéseim:
1.) Fullos stressz-teszt alatt öt-tíz percenként egy WHEA hiba mennyire kényes dolog?
A gép nem fagy le, a teszt sem jelez hibát, csak az event logger. Ez még bírható, vagy inkább kapjon még feszt amíg a hőmérséklettel bírja?
2.) BIOS-ban a C3/C6-ot és a turbo-boost-ot letiltottam, de a többi beépített funkciót meghagytam. Ez jó így? Van egyáltalán jelentősége? -
Raggie
őstag
Nos elő-karácsonyi apropóval megtörtént a váltás!

i5 3570K@4,3GHz-ről váltottam erre a kis kedvesre.

Egy szűk másfél órás szöszöléssel egyelőre ezek a végleges értékeim, de még lehet később finomítok rajta...
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Szerinted..normális kencével vs. pucéran minimális a difi, cserébe több a rizikó. Ezeket már nem vésővel gyártják
Kis karc/repedés és reszeltek a technikának :S -
=HG=
addikt
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Bolondbiztosra csinálják...ennyi..
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Laptopokra nem kerülnek kilós hűtések user által billegtetve..egyébként a mechanikai védelmen felül a hő elosztásáért is felel az IHS, ahonnan aztán nagyobb felületen veheti át a hűtés..ez is egy szempont mellette.
Pubszon
Saját motyó, saját felelősség. Nálam a 3570K delid után ~1 hónappal megdöglött, mikor véglegesre ragasztottam az IHSt. Pedig ritka sz4r darab volt, 25°C csökkenés sem segített az OCn, csak a feszigénye csökkent valamelyest..de megelégedtem volna ezzel is, hisz utána már passzívan elvolt..Murphy közbeszólt. -
holozis_HUN
addikt
válasz
Pubszon
üzenetére
Azt sem értem, hogy minek az a felső rész a procira? Laptop procikon sincs az a fedő, és egyből rámegy a hűtő, itt miért nem lehet alapból így?? Sokkal jobban hűlne, maga a gyártó is magasabb órajelen tudná járatni --> több pénzt el tudnak kérni + kevesebb alapanyag. Laptokon megy itt miért nem?
-
Pubszon
veterán
Ki milyen módszerrel csinálta a delidelést?
-
matyee
őstag
Nekem Ricsi8800Gt csinálta delidet, minden remekül ment, 3570k-án nehezebb hibázni, mivel "üres" fent a nyák. Nálam 15-18 fok csökkenést jelentett!
ui: annyi érdekesség volt, hogy delid után win10 megzavarodott kicsit, újra kellett vmiért raknom, de azóta stabilan üzemel
-
bobalazs
nagyúr
Cinebench R15 ami mérvadó, sem adott rossz eredményt tulajdonképpen.
kép -
bobalazs
nagyúr
csináltam tesztet, és összehasonlítottam a többi 4.2n futó 3770k eredményt és kb hozza ugyanazt a szintet mindenhol. kep
-
mokuci_74
csendes tag
Rossz helyen jarok... bocsi akkor.
-
mokuci_74
csendes tag
Sziasztok,
Most ruhaztam be egy 6600k-ra, egy Asus B150 Plus kisereteben. Az a gondom, hogy egy centit sem tudom meghajtani....

[Ez] alapjan probaltam allitgatni a biosban de nalam a core ratio limit-nek barmit irok be, mindig visszaugrik 39-re....
-
vd1992
tag
Sziasztok!
Van egy 3570K-m, amit egy Alpenföhn K2-vel hűtök és terhelés hatására 1-2 mp alatt felugrik 40-ről 80 fokra, miközben a hűtő talpánál tapogatva kézmeleg mindössze és a lehűlés is ilyen "gyors". A hűtő pedig alig ad le hőt.
(A 8320-asnál régebben ha 50 fok volt a cpu, már kézmeleg volt a hűtő talpa)Elképzelhető, hogy rosszul méri a hőmérséklet adatokat, vagy inkább ráférne egy delid?
Köszi
-
Trade88
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek tapasztalata arról, hogy egy jól megrántott 3570k mennyire elég egy Gtx 1070 alá?
Ha egy kicsi tartalèk maradna is a kártyában az nem zavarna.
Max 4.9 Ghz-en tudom járatni a procit. -
Raggie
őstag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Hát masterelés effektelés itt is van bőven. Sok modult használnak, sok sávon.
SSD van a gépben, nem az adattároló a szűk keresztmetszet.Stúdió gépekben nem ritkák a csúcs i7-5960X procik sem, csak nem tudom, hogy az rongyrázás vagy valóban kihasználják-e a sok(8-12) szálat az ilyen progik.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Raggie
üzenetére
Zeneszerkesztés megeszik egy I5-öt?
A videóvágás még okés, sok effekt, felbontás, stb, oké megeszi. De a zeneszerkesztés? Azért ott akkora adat nem folyik szerintem... 8gb ram tuti kell, lehet ez a kevés, először ezt kellene fejleszteni. SSD van? Az is jót tehet az ilyen programoknak, amikor be kell másolni, áthelyezni stb. -
Raggie
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
Ja igen még valami:
stúdiózásban, zene felvételben, szerkesztésben, keverésben van-e itt valakinek tapasztalata?
Öcsém gépében i5-3470 van most és CUBASE meg hasonló profi stúdiós cuccok néha feszegetik a gép határait.
Asrock B75 pro3 lapja van, 4Gb 1600-as memóriával. Fejleszteni szeretné. Én mondtam neki, hogy a 4 Giga memóriát mindenképp toldja meg minimum 8 Gigára.
A kérdésem: ezek a stúdiós hangmérnök programok kihasználják a sok magot? Volna értelme neki mondjuk egy i7-3770-re váltani?@(#29338) Mika1227 : miért volna gond a processzornak a "csak" 1333-as RAM? Azt, hogy megy-e feljebb, a RAM chip-ektől függ, mennyire húzhatóak.
@(#29339) AXisBOLD : semmi extra a B75, nem lehet vele egyáltalán tuningolni. Ha ez szempont, akkor inkább Z-s vagy H-s lapot vegyél!
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Asus P8B75-m LX -el volt valakinek dolga?
i5 3470 alá menne.
Milyen a B75-ös lapkakészlet?
-
Mika1227
őstag
Van egy ilyen lapom ASUS P8Z77-V LX2 ilyen RAM-al Kingmax DDR3 1333 Mhz 2*4 GB. Ha váltanék i5 3570K-ra nem lenne gond, hogy a RAM-ok csak 1333 Mhz-esek? Azoknak is megy fentebb az órajele igaz, bírnák vajon? RAM cserét nem tervezek!
-
Raggie
őstag
Most karácsonykor váltok 3570k-ról 3770k-ra.

Kíváncsi leszek miben érzem majd az előrelépést és mennyire.Játék mellett videóvágásra is használom a gépet, abban azért remélem lesz látható különbség.

-
holozis_HUN
addikt
Én is gondolkozok windows újrarakáson (bár most raktam újra, mikor lett az új VGA) eléggé laggos valamiért a gép, nem azt kaptam, amit vártam. Legfurcsább, hogy a gép minden alkatrésze 50%-on megy, de beesik az fps 45-re is akár. Nem értem, hogy miért. Proci is néha 100%-on megy pár game alatt, amikor elvileg bírnia kellene. Semmi vírus nincs a gépen. Lehet. Leszedek valami full friss, tiszta windowst, aztán felteszem, szépen beállítok mindent, és majd akkor kiderül, hogy mi a szitu. Mert valami nem oké, az tuti. Szerintem nem kellene olyan nagy akadásoknak lennie egy húzott GTX 960 4gb-tal, 8 gb ddr3 1600MHz rammal és egy i5-3330-cal. BIOS-t resetelném, kártyát is visszaállítanám alapra, új windows, lehet megoldódna... Na majd elgondolkozok rajta...
MSI B75MA-E31, ramot lehet ebben húzni? Érdemes?
-
matyee
őstag
Sajnos a 2 óra p95-öt nem fényképeztem ki amikor teszteltem és belőttem offset-et, csak inkább érdekességből akartam mutatni a cput a vidje miatt, milyen alacson fesszel tudja 5Ghz-et. Nem hz húszárkodás, nagyzolás volt a cél, inkább érdekesség, hogy egy jópár generációval előtti jobb chip is tud jókat produkálni mai napig.
Amúgy 4,8Ghz-et 1,245V-on tudja, ami bőven elég nekem állandó használatra, így 72-73 fok volt maximum, az azért elég kellemes.
A hűtéshez hozzá tartozik, hogy egy custom loop - léggel azért melegebb lenne - viszont ott is csak egy 12-es 6 cm vastag EK radi, DDC és egy t56 blokk, ergo semmi extra, viszont itx a gép. FPS alatt van különbsége 4Ghz-hez képest, BF1 alatt úgy tűnik számít valamelyest. -
GAbre
veterán
válasz
matyee
üzenetére
Kicsit kötekedő leszek:A képen csak 2 perce kezdted el hajtani.

Amúgy 5Ghz,ha birja igy hűteni az nagyon jó.
Bár én kiváncsi vagyok,hogy mennyi fps többletet jelent ez 4 vagy 4,5 Ghzhez képest.
Amúgy nekem tök fura fx 8120-as után,hogy mennyi alulfeszelt tuningpotenciál van i5-ben és i7ben.
Illetve,hogy a fennt emlitett proci is,annyi feszt kap,mint 4,5ön járó intel,és mégis ~90%ban mennyivel több erő van benne.
Illetve fogyasztás mennyivel jobb.Gondolom még ilyen fesszel is. -
m4rk.89
aktív tag
Még 1 kérdés: CPU Offset Voltage-nél ha minuszt használok akkor "akármennyit" adhatok így mert csak a VCoreből vonja le, nem? Azért kérdezem, mert Asus Z77-A alaplapom van és 0,065 után bepirosodik.
-
EVL2
aktív tag
Hála az égnek rendbe van a 3470-em! A megoldáshoz csak egy frissen újratelepített op-rendszer kellet!

Simán hozza a referencia értékeket és még felette is! Így már tuti nem fogom most azonnal cserélni.
Remélem a tesztek eredményét tudni fogja hozni játékok alatt is és viszlát microlag.Köszi mindenkinek aki hozzászólt anno a problémáimhoz! Sokat segítettetek! Legalább megtanultam rendesen Benchelni

-
m4rk.89
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek tuning beállításban.
Cél: 4000MHz és 4500 MHz elérése stabilan.
Konfig:
ASUS Z77-A -> Legfrissebb bios
2500k -> Corsair H50 - VID-et nem tudom meghatározni, nem tudom hogyan kell. 1,28V-ot kap load kb.
1x8GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10
2 db SSD
jelenleg HD5870 de jön a GTX960 OC 4GB (2x6pin)
Corsair TX850Elkezdtem olvasgatni a témában, de nem merek nekikezdeni a segítségetek nékül....

AI Tweakerben a következőket látom:
CPU Voltage - 1.104V - Offset Mode
CPU Offset Mode Sign - + (plusz jel a beállított)
CPU Offset Voltage - Auto
DRAM Voltage - 1.5V - Auto
VCCSA Voltage - 1.050V - Auto
PCH Voltage - 1.050V - Auto
CPU PLL Voltage - Auto
CPU Spread Spectrum - AutoTudnátok segíteni mit kell állítani a 4000Hz-hez például? LLC normal, extreme stb. ilyenek vannak.
-
bobalazs
nagyúr
Átállitottam a fix 1.21V vcore-ról, az volt beállítva neki, normal (1.165)+0.03 offsetre, így más értékek vannak. Tulajdonképpen így nincs drop hisz stabilan 1.2V a terheléses érték, és a minimum értékek is le tudnak menni 0.86V értékre. Nem tudom melyikkel jobb használni.
Egy biztos a "normal -offset" beállítással csonttá fagy a bios processzortól függetlenül, de ez a hiba kitehető a gigabyte Z68 kezdetleges kvázi uefi bios megoldásának.Mindegy már látom nem jó ez így neki, felment a max érték 1.23ra, így meg 90 fokra ugrott a mag hőmérséklet is, még játszom egy darabig vele, de ha fagy kevesebb offszet eltolással, akkor rakom vissza aztán megy úgy ahogy volt, terhelésen 1.12 körüli értékkel.
-
bardati
tag
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Ilyenem volt, nagyon meg voltam vele elégedve, és hó a tuning potenciálja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Iqos cigaretta
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- E-roller topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Amíg 85-90 fok alatt van stressz-teszten addig szerintem nincs gond.

Feszültség és órajel kérdése az egész, no meg mennyire gyatra a mag és a kupak között a paszta.