Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Íme az új Android Auto!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mika1227
őstag
Hol lehet azt a BIOS-ban állítani, hogy ne mindig full óra jelen menjen a proci? Most végül is 1600 és 4200 között váltogat (3770). Vagy ennél a procinál ez így van? Mintha a 3470 több lépcsőben vette vissza az órajelet! Mennyi a max hőfok ami még jó értéknek számít és nem lesz gond belőle?
-
Baryka007
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Voltak érdekességek a gép működése közben amúgy. De a Turbo Clockot nekem engedte a P8Z68 VLX deszka 40 re állítani. 106,8 volt a BCLK erre emlékszem tisztán.
Valamint kinyírta a CD olvasót valahogy, fogalmam sincs hogyan. A tuning után 2 héttel olyan hiba jelentkezett a gépemben, hogy 5-10 mp-enként kiadott 1 milisecre egy olyan hangot amikor két walkietalkiet össze gerjesztünk. És az egér is addig teljesen megakadt.
3 napig szedtem szét meg raktam össze a gépet, mire rájöttem mi a baja. Legnagyobb szerencsémre a CD olvasóval lett valami. Ha rá van dugva a gépre ezt csinálja...
-
Baryka007
addikt
válasz
snake1977
üzenetére
Üdv, én BCLK tuninggal felhúztam 4,3 ig a Turbo Clockját, az alapórajel pedig 3,5 lett ebből következtetve.
Turbo clockot 40 es szorzóig feltudod húzni, onnantól van BCLK tuning, ramnak adtam +50 mv.-t mivel az is megy ilyenkor felfelé. A CPU nak pedig +0,85 v -ot. Így stabilan ment egy jó hűtővel. Sajnos azóta már 3770 em van. Így nem tudom megnézni a beállításait ezt fejből mondtam emlékezetből.
-
Speed®
titán
válasz
Werkly
üzenetére
Delid nélkül reális érték kb., 90 fölé nem engedném tartósan. Alkalmazott fesztől függően lehet hűvösebb..menj le 4.5Gre pl., ott valszeg nyerhetsz feszültségben is teret. Ha ott is elmelegszik, delid-relid..
BCLKt minek emelsz egyébként? Csak szorzót variálj, kisebb feszültség is elég lehet azonos frekin ezáltal, nomeg a hibamentes üzemre is nagyobb az esély. -
Werkly
addikt
Mennyi az egészséges hőfok még egy 3770K-nál? Kíváncsiságból kapott 46X és 103-at ACO alatt 84C-be is belevert valamelyik mag! Vissza is vettem alapra! Kösz a választ!
-
snake1977
őstag
Sziasztok, átirányítottak ide, hogy i5 3470 tuning tekintetében kérdezzek, mit lehet kezdeni vele? A lap alá egy asus p8z77-v, hogyan tudnám felpöckölni kicsit?

-
Mika1227
őstag
Az alaplapom support listájában ez a két Xeon proci szerepel: Intel Xeon E3-1230 v2, Intel Xeon E3-1245 v2. Akkor kizárólag ez a kettő tehető bele?
-
Stormrider
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Köszi.Akkor azt is megnézem.
-
válasz
Stormrider
üzenetére
1,8V a gyárija, 1,6V-on az összes proci ment eddig, amit próbáltam, akár Ivy, akár Sandy, neten 1,45-1,50V-okról is láttam beszámolót Ivy procikkal.
Hűvösebb lesz tőle a proci és gyárilag indokolatlanul túl van lőve. -
Stormrider
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Az mit állit?
Meddig lehet csökkenteni ? 
-
válasz
Stormrider
üzenetére
Ha tudja a lap, én lejjebb venném a PLL-t is, gyári alá.
-
Stormrider
tag
válasz
Stormrider
üzenetére
Bocsi 1.280 V az alap nálam.
-
Pubszon
veterán
válasz
Stormrider
üzenetére
4.1-hez 1.2V kell?
Szerintem az sok vagy a világ legrosszabb CPU-ja. -
Pubszon
veterán
válasz
Stormrider
üzenetére
1.2V milyen órajelen?
-
F e Z o
veterán
válasz
Stormrider
üzenetére
Procija válogatja, az ex 3770-em stabil volt 1V-on 4,1GHz-en.
-
F e Z o
veterán
válasz
Stormrider
üzenetére
Elég a feszültséget csökkenteni akár fix-szen, akár offset-tel.
-
Stormrider
tag
Sziasztok!
Szakikhoz egy kérdés!
I7-3770 alulfeszelésnél elég a feszt csökkenteni amig stabil marad vagy mást is kell itt is állitani a biosba? -
Jocy
aktív tag
válasz
Mika1227
üzenetére
Szia!
Én ugyanilyen prociról váltottam nonK3770-re. 45k ért vettem, 23 ba vitték el a 3470-et.
Ennyi ráfordítást megért nekem, mivel ha platformot váltok, az iszonyú drága lett volna. Főleg a ramok árai szálltak el brutálisan.... A gépem az adat lapomon, ezzel el leszek még jó darabig, úgy érzem.
Amit észre vettem a proci csere után: Mivel én BF1-BF4 multit játszok többnyire, feltűnő a különbség!
Főleg BF1-ben, az i5 már szenvedett, sokszor beesett az fps, droppolt, most az i7- nél ilyen nincs!
Folyamatos, megy mint a vízfolyás. A minimum fps is jóval több lett. Ahol kell (kihasználja) a 4+ szálat, ott mindenképp észrevehető. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
Fagyi55
üzenetére
Milyen tanácsot szeretnél?
Amúgy itt a Sandy topikja. -
Fagyi55
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy ehez a processzorhoz i5-2500 a sima nem a "K", tudtok adni valami tanácsot alaplap ügyben?

-
F e Z o
veterán
válasz
A.C.E.
üzenetére
A Battlefield elég érzékeny a tuningra. A szintetikus tesztek után játékban derül ki adott beállítás stabil-e. Offset-nél ugye nem mindegy milyen LLC-t használsz, lehet ezért lő kicsit fölé terhelés alatt.
(#30546) Hauptmann : Ha nincs értelme a gyorsabb memóknak, miért vettél 2400-as ramokat?

-
-
Hauptmann
veterán
Visszas lett véve az offset -0,05-re, mert a PUBG memóriaolvasási hibával elszállt nagyobb értékeknél. Most egyelőre úgy néz ki, jó. A RAM 2133 MHz-en van, de majd megnézem 2400-on is, mondjuk értelme nem sok van.
-
Pubszon
veterán
-
-
Hauptmann
veterán
Az előbb kicsit játszottam a beállításokkal. Feldobtam a 3770k órajelét 4,2 GHz-ről 4,4-re, úgy néz ki viszi, feszültségemelés nélkül.
A memóriáét is felvettem 1866 MHz-ről 2133-ra, a feszültséget felvittem 1,5 V-ról 1,6-ra. A RAM még bírná, 2400 MHz-es. De ennek a memória frekvencia emelésnek van értelme egyáltalán? Mintha azt olvastam volna valahol, hogy Intel esetében teljesen felesleges.
-
Baryka007
addikt
Üdvözletem mindenkinek, nem szoktam efféle kérdésekkel fordulni fórumon társaimhoz. De most tanácstalan vagyok haza pályámon mégis...
Adott egy Asus P8Z68-V LX deszka 2x4gb Corsair Vengeance 1600 CL9 ramokkal, és egy I5 3470 essel.
Namost ! Egy hétig magabiztosan ment a kis I5 104,2 BCLK tuningon offset +0625 overvoltaggeal... Ramok meg ebből kiszámolva 1667 en 1,6 volton. A proci gyönyörűen szerepel ezekkel a beállításokkal 4790 single core performanceját letolja szóval örültem mint majom a farkának... Erre ma indítok egy játékot a gépemen ( szinte mindegy WoWtól Pubg-ig Crysison át mindent indítottam mindbe ez volt a probléma ) Elindul a játék normál fps-el a menübe tegyük fel 100 fps el... majd 1 perc múlva vissza droppol 5 !!! Igen jól olvassátok 5 FPS re... Majd amikor ingamebe töltök be. Ugyan ez, betöltés után rendeltetés szerű fps számok... 1 perc múva 2-5 FPS maximum... Eközben a VGA és a CPU is 80-100% között használódnak. Szóval tanácstalan voltam.
Majd rájöttem tegnap este, hogy a ramok nem bírják a strapát... Amint visszavettem a ramokat abban a pillanatban nem volt fps drop....
Azonban ! Mivel szorzózáras a CPU én meg mindenhogyan megtuningolom már csak azért is ! Ezért a ramok XMP profilját 1333 ra kellett visszavennem, hogy ne legyenek 1667 en.
És most jön a kérdés !
Hogyan tuningoljam a kis i5 3470 et vissza 4,2 ghz-ra úgy, hogy a ramom 1600 on maradhasson ? Vagy van -e ennek a csoda deszkának a biosában valami beállítás szerintetek ami elkerülhette a figyelmemet. És segíthet abban, hogy ramok 1600 on mehessenek újra vagy még feljebb ?!Előre is köszönöm, és Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek !

-
Speed®
titán
válasz
yodee_
üzenetére
A furattáv stimmel, csak kisebb átmérőjűek a likak..? Az fura. Ellenben nem lehet akadály, a push-pin kb. ritka is LP hűtőknél, szinte mind csavaros.
Szoszo94
Nem néztem mobilról. Felejtsd el kb. az erős OCt Sandy i7Kval abban a lapban..csirke a VRM. Én maradnék egy 3770nél, azzal is megvan a jó tempó, ill. víz sem kell rá igazából. -
Sziasztok!
Lépek én is feljebb

i5 3570 helyett i7-eseket nézegetem, a 2600k 30körül mozog most. Mindenképp K-t akarok most már, az i5-öt vinné is ismerős, a kérdés az, hogy a 2600k-nál ár/érték arányban van-e jobb lépés, vagy maradhat?
-
yodee_
őstag
Üdv Mindenki!
Szeretnék információkat gyűjteni. Egy ideje meg van már az i7 3770-em, viszont eddig nem játszottam vele. Most kapott maga mellé egy GTX 1050 Ti kártyát. A kérdésem az lenne, hogy ennek a procinak mi a normális hőmérséklete játék közben? Tuning nélkül. Kicsit sokallom amit látok, nem ritka a 80 fok.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Autós topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Íme az új Android Auto!
- AliExpress tapasztalatok
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- RYZEN 7 5800X +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez jó. Teljesen meghülyült a géped tőle de azért ajánlgatod a tuning beállításodat!

i5 3570 + p8h77-v

Pedig van itthon vizem is.