- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfwood
csendes tag
Hello. Véletlen elírás történt.
Már megtaláltam az ideális házat.
Jó nagy és jó a szellőzése. Ilyet használok máshol is. Gondoltam egyet ide miért ne lenne jó?
Szóval röviden egy Codegen 9011 típusú házra esett a választásom, amit a kedves kollegánál már meg is találtam. De itt merült fel bennem a következő probléma, ami megoldásán most töröm a fejem. Mivel az itx es alapon csak 1 db pci csatlakozási lehetőség van én teszek bele egy 3-as elosztót 2db a raid kártyáknak és 1 et a + hálónak. Eddig ilyen megoldáson gondolkodom, hogy alul az itx es alaplapnak kifúrom az alap lyukait és vágok bele menetet(csavar), vagy műanyag pattintó szögeccsel rögzítem. A vízszintesen fekvő PCI elosztó foglalatba a kártyák függőlegesen álnak, felöl és alul kapnak egy lefogató részt, így nem tudnak majd elmozdulni. Vélemény?
Egyéb megoldás,vélemény javaslat? Minden jöhet. üdv wolfwood
-
JóGéza
aktív tag
Szia!
Ezt az oldalt nézd meg: Szacsee mini pc-je.
A cikkben linkeli az általa használt lap fórumát. Azt is érdemes lenne átolvasnod. -
wolfwood
csendes tag
Hello. Házzal kapcsolatban én a nagy mellet döntöttem. Megspórolok vele egy kisseb vagyont-nagyobb.
Par ezer Ft ért kapok nagy házat táppal, amiben minden kényelmesen elfér, a többiből vehetek egyebet. Ez a garázsötleted tetszik. Nálunk ott télen-nyáron 15 fok van. Ha telepakolom ventilátorral garantált szelőzése lesz, kap egy szünetmentest és feszvédelemmel. Ha esetleg van még valami jó ötlet szívesen várom.
Üdv wolfwood
-
beencee
őstag
Persze, világos, de egy a feladathoz képest eleve extrém módon túlméretezett lapnál fölöslegesnek érzek egy annál többe kerülő, többet fogyasztó, jobban melegedő másikat.
Amennyiben ezen szempontok bármelyike nem érdekes, vagy csekély mértékű, akkor a különbség inkább csak elméleti, ebben igazad van. -
beencee
őstag
Nem a 3k miatt mondtam, hanem a nagyobb fogyasztás miatt...
Ház ügyben én inkább a barkács, vagy a brand házak helyi beszerzése, vagy valami régi különlegességbe (pl. Sony VAIO Desktop) való építkezésre esküszöm...
Az én home-serverem ilyen. -
nyunyu
félisten
Regebben linkeltem egy Zooty miniITX hazat a D201GLY topikba, amibe vagy 2x3.5" vagy 3x2.5" vinyo fer el. (mas kerdes, hogy a hatuljaban levo 2x4 centi venti neha egy 3.5" vinyohoz sem eleg)
60W tappal ~20+afa.DiamondMax 21 vinyo??? Miert pont az????
Kinezett alaplapot meg pont nem lehet kapni, mert kozben kijott a ketmagos tesoja 5k-val dragabban. (D945GCLF2)
Ja, alaplap gyarilag nem tud RAID-et, ugyhogy max. szoftveresen tudod megoldani.
-
beencee
őstag
Természetesen ki tudna szolgálni, kb. úgy 2-3%-os terheléssel... Két dolog:
(1) Amit nem értek, az a RAID0, egy home-severnél inkább az adatbiztonság a lényeges (dokumentumok, fényképek, zenék, filmek tárolása), tehát inkább RAID1, nem kell ezt az ehhez a feladathoz amúgy is túl gyors gépet tovább gyorsítani RAID0-val...
(2) Illetve ODD sem kell bele sztem, legfeljebb az elején kell az installáláshoz, utána mire használnád? -
wolfwood
csendes tag
Hello. Én szeretnék összerakni egy ITX alapú kis kiszolgálót itthonra a családi hálozat számára(4gép). Jelenleg egy Intel Atom alapú rendszeren gondolkodom. A jelenlegi elképzelt konfig alaplap, memória, hdd (2db raid0), ház. Házzal még gondban vagyok mert ezt a tipust amit szeretnék magyarországon sehol nem találtam vagy hasonlót sem sajnos. Ezen a masinán ubuntu server futna DHCP, ftp, levelezőszerver tűzfal stb. 10/512 KB/s es netkapcsolattal. Itt érdekelne, a véleményetek szerintetek ez a gépezet ki tudná szolgálni az itthoni rendszert? Másik, ha valakinek van valami jó háza ilyesmi, amit keresek, kérem írjon. Itt most fontos szempont az energiafogyasztás. Üdv wolfwood
Még ezt a házat nézegettem. de ezbbe se dvd meghajto sem 2db 3,5" hdd nem fér. Várom a javaslatokat, ajánlatokat, ötleteket. ház1
Küszönöm előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged