- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #378 üzenetére
Hagyjuk, két malomban őrlünk.
A cikk témája érdekes felvetés, kíváncsi leszek az eredményre, még társadalmi-szociológiai témakörben is érdekes lehet. Részemről úgy érzem ez a frissítősdi kicsit túl lett tolva. Mikor sima home userek kétségbe vannak esve, hogy 6 perce kijött frissítés még nem települt, és mi lesz szegény gépével, ezen keresztül már törik is az FBI szerverit, meg a jegesmedvék is fogynak...A valóban érzékeny rendszereknél meg túl sok hír szól adatszivárgásokról, meg egy jól sikerült modul kinyírta fél Európa légi közlekedését egy időre. Úgy érzem, mindenki a saját szemszögéből elemez: a power user úgy érzi, mindenki rufus meg mókoló guru, aki eddig beleszart a naprakészségbe ezután is azt teszi, Gizi néni meg megveszi a mirelit rántotthús mellől az új gépet, mert azt hallotta különben baj lesz. És jönnek a Linuxos hittérítők. A céges, de nem IT világban nem tudom mit tesznek. Van olyan multi, ahol minden egyes szoftvert, frissítést, bármit hónapokig tesztelnek, mire kiadják felhasználásra.
-
Szirtimorc
senior tag
Szar itt a net, kicsúsztam az időből.
Csak annyi, hogy ha valamiért (soroltam föl már példát) ilyet szeretnék, és becsületes polgárként szeretném hivatalosan megvenni, akkor nem tehetem, és az erre adott magyarázat egy szar szöveg (nem állítás, vélemény). Az meg hogy ez nekem miért baj, jó kérdés, röviden passz. Csak.
Ez egy elméleti probléma, nem arról van szó, hogy ha ilyet szeretnék futtatni, ne tudnám megoldani. A Win helyetti Linux megint egy feneketlen dosszié, ne nyissuk ki, ráadásul az eredeti felvetésre nem megoldás. A nyitott kapuk mind a probléma gyakorlati megkerülése, de ismétlem, nem az volt a gondom. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #374 üzenetére
Melyik állításom az, amit nem tudok alátámasztani? Egy konkrét állításom volt, hogy ami az MS magyarázata, az bullshit. Ez meg vélemény. Ja, volt még egy, hogy hivatalosan ezeket az "extra' verziókat az MS-nél nem vehetem meg. Valóban nem támasztottam alá "hivatalos leírással és ajánlással", de mintha te is ezt mondtad volna.
Ilyet se állítottam egyszer sem: " LTSC frissítési csatorna mindenhova a SAC ellenében". Miből gondolod, hogy nem értem? Az a röhejes, hogy ha nincsenek érvek, akkor jön a személyeskedés, meg a le nem írt szövegekre és el nem hangzott mondatokra való hivatkozás, és lám már kezdődik is. -
Szirtimorc
senior tag
Sejtem én, hogy ezért van, csak már fölment a vérnyomásom a "nem nekik van szánva, meg mókolj át egy hagyományos veziót" 255 ezredik ismétléstől, megtámogatva a cég semmitmondó mellébeszélésével.
Ámbár ha úgy lennének a verziók az árlistákban, hogy van a hagyományos, minden szarral teli, de állandóan frissülő meg új funkciókkal bíró verzió, meg az "egyszer föltelepíted és úgy marad" csak biztonságilag frissülő, pár alapprogram kivételével sallangmentes másik, akkor szerintem az otthoni userek szabad szemmel látható része venné a másodikat. Így pusztán eladási számok alapján abból is lenne bevétel. De valamiért vagy a túlképzett piackutatók miatt (akik jobban tudják mit szeretnék mint én), vagy amit írtál (reklám+promó), vagy mindkettő, de ragaszkodik az MS a bloatware pakkhoz. Mert azt szánták nekem#370 Rowon
Persze, tökéletesen igaza van, hogy az MS ezt mondja, még az is lehet, hogy ott van aki komolyan is gondolja, csak azt meg kérlek fogadd el, hogy nekem ez nem magyarázat arra, hogy ha akarom se vehetem meg. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #366 üzenetére
Ez egy véget nem érő beszélgetés jó kis kezdete
Sokadszorra írod, hogy nem oda tervezték. Én meg sokadszorra, hogy ez mellébeszéd. A szakácskést is profiknak tervezik több százezer forintért, de ha V. István barátunk a tűzifát faragja vele, az ő baja.
Van aki azt képtelen fölfogni, hogy van olyan otthoni fölhasználás, hogy valamiért ez a verzió lenne jó, de az MS rejtegeti magánfelhasználók elől. (és nem, nem érdekel, hogy nem nekik szánják). Pl virtuálgépben menne valami home-automatizálási rendszer. Az ilyen user messziről tojik a play áruház frissítésére, viszont örül egy stabil, nem változó rendszernek. Vagy ugyan ilyen mikor valaki hobby-cnc-zik. vagy a saját kocsija diagolja vele. (határeset példák, ezeknél XP-7 a vége, amit használnak legtöbbször, nem véletlenül. De az MS szerit nekik is a legfontosabb, hogy napra kész a Cortana meg az Edge. -
Szirtimorc
senior tag
Pont ezt mondom, hogy Veér István hadd vehesse meg az Iot (Enterprise, verziót ha azt szeretné. Olyan lehet az EULA-ban, hogy magánemberként lemond a supportról és tudomásul veszi, hogy az Iot mivel jár, ne neki kelljen valami home verziót fél napig reszelni.
Jelen estben pont ez van. Vagy mókol és hívogatja a supportot, vagy fölteszi az Iot/Enterprise/LTSC-t, és nem telefonál, viszont nem is fizette ki egyáltalán. Főleg az Iot vezrió, ami sok embernek szimpatikus. Fölrakod, beállítod, megy és úgy is marad, csak biztonsági frissítés jön rá. Aztán, ha kijön az új Emoji pakk ami nélkül nem lehet kibírni, akkor meg fölteszed az aktuálisat. Ezen az MS nem sokat keres... -
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #341 üzenetére
Nem is az Enterprise, hanem az Iot/LTSC verziókat firtattam. Azt, hogy hova van szánva, kb. egymilliószor olvasható, ha az ember kicsit visszapörget, mint ahogy az is, hogy power user szinten fél napos melóval hogy lehet átalakítani egy verziót. (amit aztán vagy keresztbe ver egy nagyobb frissítés, vagy nem,) Ráadásul nem értem, hogy miért kéne tökölnöm az átalakítással, ha már létezik ilyen készen.
De arra továbbra sincs válasz, hogy ha valakinek duzzad a zsebe a pénztől, és arra merevedik, hogy Enterprise (ha már behoztad) verzión nézze a YT-t, miért nem teheti meg hivatalosan. Ez a mit-hova szánnak, ez továbbra is bullshit. Igen, olvastam, hogy mennyi hátránya van (LTSC), a teljesség igénye nélkül:
A Windows Analytics frissítési felkészültsége nem támogatja az LTSC-t
Nincs támogatás a modern Edge böngészőhöz
Nincs támogatás a Cortanához
Nincs támogatás a Windows Áruházhoz
Nincs támogatás a Surface hardverekhez
Az LTSC nem támogatja a ConfigMgr Express frissítéseit.
A Windows 7-ről Windows 10-re történő helybeni frissítés nem támogatott LTSC esetén.Tudomásul veszem, majd megtanulok velük együtt élni (tudom, nagyon keserves lesz, de hát a Gulágot is élték túl), de akkor sem vehetem meg. Búgócsiga legyek, ha értem.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #338 üzenetére
Attól, hogy mindig is így volt, még lehet terelés. Nem értem, hogy az Iot/LTSC verziókat miért rejtegetik az otthoni felhasználók elől. Ilyenkor jön a "nem nekik szánták", meg hogy egy csomó rettentő fontos dolog nincs benne (pl. Cortana), de ezt mindannyian tudjuk, hogy bullshit. A S-Klasse mercit se a Bamako rallyra szánják, de ha valaki bemegy a szalonba és megveszi, hidd el, megkapja. A Winnek meg tök mindegy, hogy egy iroda- vagy családi házban fut, ha egyébként a kedves vevőnek az a verzió megfelel. Elolvastam azt a Greg Nottage irományt, egy normális érve sincs. Nem frissül az Edge. Iszonyú tragédia egy megrögzött FF felhasználónak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest