- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
HUTCHDB #151072 üzenetére
2-re: igazából igazad van, nem fogadtuk el. vagyis én nem, de nem is bizonygatom az ellenkezőjét. szerintem az ios 10 és az i7 és plus egy álom gördülékenység és gyorsaság szempontjából. az ios 10 valóban bugosabb, de ez meg készülékfüggetlen. btw itt is azt mondom, hogy egy ios 8 is volt azért ennyire problémás... ios 7 kataszrófa, ios 8 használható, ios 9 baromi jó, ios 10 használható. én ezt tapasztaltam. ha te mást, hát legyen úgy.
3-ra: de itt úgy jön le, hogy csinálod a hisztit és úgy állítod be, hogy ezekkel nem lehet együtt élni. nekem is hiányzik az értesítési led, de ha vért szarok se fog rá Ive tervezni egyet. leírtam, hogy roppant idegesítő a hotspot funkció "spórolása", de nem minden nap sírom tele vele a fórumot. a bemutatónál leírtam, hogy én sem vagyok a jack elhagyása mellett, de számomra ez nem deal breaker. amúgy is bt fejest használok, plusz jelenleg csak ipadem van, a telefonom droidos. Na látod ott lehetne mit telesírni a topikjában, hogy bezzeg ios-en ez és ez mennyivel jobb, de nem teszem. vagy az új macbook pro. az szánalom amit a portokkal műveltek... a hír topikjában meg az egyik iphone topikban ahol feljött beszéltünk róla, de nem írom le 100x a maces topikban, hogy mekkora kibaszás és köcsögség ez az apple részéről.
-
joey04
titán
válasz
HUTCHDB #151065 üzenetére
leírtad a véleményed, elfogadtuk, ha nem felel meg miért használod? szimplán nem értem, ha ennyire zavaró és rossz használni, és a többi topikban kifejtetted, hogy van számodra jobb és használhatóbb telefon és a birtokodban is van, akkor minek szenvedsz egy másikkal? vagy a munkádhoz kötelező egy ios rendszerű készülék? mert ez lehet az egyetlen ésszerű magyarázat, vagy ha a céges készülékedről beszélünk.
-
-
joey04
titán
válasz
Csabee. #150379 üzenetére
Időnként ahogy visszaolvastam előjön ez a probléma a topikban, de érdemi válasz sosem jön rá, szóval ez úgy néz ki ilyen. Kéne valami app ami mesterségesen ébren tudja tartani a wifit, nem rendszerszinten nyúl bele, mert azt nem engedi ugye az Apple, de ami mondjuk kamuból percenként megnéz valamit a háttérben amihez kell wifi, de kb-os méretben. Azzal nem fogyna a keret sem, meg az akksi sem halna bele.
-
joey04
titán
Arra még most sincs megoldás, hogy ha személyes hotspotként használom az iPadet és egy iPhone-ra osztom meg a netet, akkor X perc tétlenség után ne kapcsolódjanak szét? Baromi idegesítő, az meg ciki, hogy most egy droidos telefont használva nincs ilyen gond, az nem bontja a kapcsolatot és ha egy óra múlva előveszem, akkor is csatlakozva marad az ipad-hez. Tudom a technikai hátterét, hogy az iPhone lekapcsolja a wifit takarékossági okokból ha lezárom és elteszem és így elveszti a kapcsolatot a tablettel, valamint, hogy ennek hatására az iPaden kikapcsolódik a tétlenség miatt a hotspot funkció, a kérdés az lenne, hogy van-e erre megoldás?
-
joey04
titán
válasz
petertoth10 #149996 üzenetére
Én iPaden érzem, hogy jóval kevesebbet bír az akksi, még nem kapcsol ki, meg fel lehet tölteni, nincs semmi hiba, "csak" jóval kevesebbet bír. Ez a program nekem össze-vissza mutat, ha éppen fel van töltve az ipad, akkor a health sorban jobb adatokat és kondíciókat mutat. De ez mindképpen szar
nálam average és bad között ugrál, de néha azt írja good. igaz ritkán. -
joey04
titán
ismerősnek van egy macbookja, amin 10.7.5-ös rendszer a plafon, amihez 12.2.x iTunes "jár". viszont az iPhone SE-hez meg 12.3.3 és 10.8.5 kellene. Ezt a problémát melyik oldalról lehetne megoldani? Fel lehet hákolni valahogy frissebb osx-et vagy csak frissebb itunes-t nem hivatalosan a laptopra? Vagy muszáj win alól szinkronizálnia?
-
joey04
titán
válasz
Ragnar95 #148967 üzenetére
Ha lezárod a telefont, kikapcsolja a wifit és csak x időnként kapcsolja vissza, hogy ellenőrizze, jöttek-e push értesítések
Én is így tudom, viszont nagyon érdekes, hogy gmail-es email címem van és ha jön egy levél, akkor hamarabb jelez az outlook iPhone-on és iPad-en, mint a gyári gmail alkalmazás egy androidos telefonomon...
Az iPad és az iPhone totál egyszerre jeleznek, az androidos telefon meg általában picit késik. Ott is push jön pedig, mert van, amikor a 3 készülék egyszerre jelez, mint amikor a Vissza a jövőbe első részében megszólal az összes óra.
-
joey04
titán
válasz
hitman77 #147641 üzenetére
nekem az ipad 1.5 év alatt csökkent 14%-ot a program szerint.
btw nekem megbízhatóan mér, mindig ezt az eredményt adja, régebben 10% volt az elhasználódás. Szóval nem dobál össze-vissza értékeket. Vagyis vagy pontos, vagy stabilan szar értéket mutat.
de szerintem kb. hiteles lehet, azért érezni, hogy nem bír annyit a tablet mint az elején, de még bőven nem tropa.
-
joey04
titán
válasz
nederlanden #145520 üzenetére
dehogynem. volt is róla részletes cikk amikor ez volt az újdonság az aktuális ios-ben. Google a barátod.
-
joey04
titán
válasz
nederlanden #145514 üzenetére
akkor tudnod kéne miért van ott és hogy néha miért nincs.
-
joey04
titán
válasz
nederlanden #145498 üzenetére
hány éve használsz iPhone-t?
-
joey04
titán
válasz
zuioch #145368 üzenetére
A hardverről beszéltek. Ezt a plusz erőt ki is kell használni szoftveres oldalról. Ezért kell S modellt venni. Mert az elején még az Apple sem tudja igazán kihozni a maximumot az új technológiákból, nem még a külsős fejlesztők...
-
joey04
titán
válasz
buvartacsko #145297 üzenetére
és?
-
joey04
titán
válasz
nederlanden #144570 üzenetére
-
joey04
titán
válasz
idntknow666 #144444 üzenetére
-
joey04
titán
válasz
padi68 #144198 üzenetére
Neked kell eldönteni. Ebből a háromból nem nehéz választani. 5s-t már ne. A mai napig megállja a helyét, de hosszabb távra már nem vennék. SE vs 6S meg neked kell eldöntened, hogy egyáltalán melyik méret jön be. Valakinek kimondottan tetszik, hogy csak 4" és az ártól függetlenül vette meg. Ha neked kényelmesebb a nagyobb, akkor meg mérlegelj, hogy neked megéri-e a plusz pénzt a nagyobb és egyébként szebb kijelző, meg esetleg a 3D touch. A többiben kb egyenlő, a 6s-ben újabb az ujjlenyomat-olvasó, picit gyorsabb, de mindennapi használatban nem mérvadó, akksiban pedig picit jobb a SE, de szintén mindennapi használatban nem mérvadó mértékben.
-
joey04
titán
válasz
nederlanden #144168 üzenetére
akkor valóban rosszul csinálsz valamit.
-
joey04
titán
válasz
nederlanden #144163 üzenetére
Mondjuk ha minden évben eladod és megveszed az újat, akkor kb úgy jössz ki árban, mintha 4 évig nyúznád, aztán cseréled le. Csak közben folyamatosan friss, új készüléked van.
-
joey04
titán
i7-től az új home gomb miatt a hard reset meg a dfu ezentúl hangerő le + power lesz a régi home + power helyett. [link]
-
joey04
titán
válasz
nord_ #143425 üzenetére
Ó hány béta rendszert meg egyéb finomságot, jb-t stb-t megélt mentéseket vittem tovább. Mind ipaden, mind iphone-on atyaég. Kb ez az egyik legütősebb érv hogy ios-en maradok hiába fejlődik a droid már tényleg nagyon. Hogy nem kell ilyen faszságokkal foglalkozni. Egyetlen hibába futottam bele az évek alatt, az egyik ios 7 beta csinált olyat, hogy nem friss telepítés után a boot idő nagyon megnőtt kb 3x annyi volt mint átlagosan, de ezt is már a következő beta (!) kijavította...
-
joey04
titán
válasz
-Ben- #142604 üzenetére
Azért ifixit nem blikk.hu, lehet, hogy van benne valami. Elhiszem, hogy nektek semmi baja, de én meg SE tulaj vagyok és csak ámulok miket írsz róla, ha ilyeneket tapasztaltam volna mint te, már rég falhoz vágtam volna. BTW de, a többiről is kerülnek elő hasonló cikkek, lásd a legnagyobb konkurencia új zászlóshajójáról is pl. Az persze igaz, hogy az almával kapcsolatos problémák mindig nagyobb visszhangot kapnak.
-
joey04
titán
válasz
buvartacsko #142598 üzenetére
Nem kell lemenni a szintjükre tanuld már meg...
A samusok legújabb generációját képviselik most itt ketten, majd megtanulják ők is az összefoglalóban leírtakat: nem szeretnénk semmilyen fikázást látni itt, ezért a topik kiemelt moderátori felügyelet alatt áll és minden egyes ilyen típusú hozzászólásért ban jár. Szeretnénk, ha ez a téma szakmai maradna és a valódi felhasználók oszthatnák meg egymás között a tapasztalataikat. -
joey04
titán
válasz
Ra's al Ghul #141439 üzenetére
6S előnye a 3D touch megléte és a szebb kijelző, jobb előlapi kamera.
SE előnye a jobb üzemidő, jóval alacsonyabb árObjektíven ennyi mondható el, ami szubjektív: méret és design. Én SE-t vettem, mert az i6 szerintem ronda és iPad mellet nincs szükségem nagy kijelzős telefonra, fontosabb a kompakt méret. Az ujjlenyomat-olvasó csak első generációs a kicsiben, de a különbség elhanyagolható (sőt inkább hátrány a gyorsabb érzékelő, mert nem tudod rendesen megnézni az értesítéseket, erről pl itt olvashatsz a vonatkozó résznél), erről láthatsz ezer videót a neten. Maga a rendszer egy picit gyorsabb a kicsin az alacsonyabb felbontás miatt, de ez szintén elhanyagolható: [link]
-
joey04
titán
válasz
matyi19 #141051 üzenetére
Próbáld ki mindenképpen a droidot. Mégpedig azért, mert ha nem teszed, továbbra is ott lesz a mi lett volna ha...
Hasonló véleményen vagyok mint icecave, azzal a különbséggel, hogy én nem akarok szöszölni, hogy a magam igényeire szabjam. Most is droidot használok de csak kényszerből, még idén visszaváltok. De mára már egy középkategóriás droid is bőven élhető szintet hoz, nem szenvedés a használata, de összességben az iOS nekem komfortosabb rendszer, amíg lesz lehetőségem azt fogom használni.
-
joey04
titán
Telekomnál április 6-án startol az SE, bár pörög a topik, lehet volt már.
-
joey04
titán
válasz
-secret- #127483 üzenetére
van amikor meg heti 2x is "igényli"
Ez miben nyilvánul meg? nekem anno még ios 7-es (tehát jóval szarabb rendszerrel) i5 sem igényelte soha, és most az Air 2 sem igényli ios 9-nél. Ha frissül a rendszer akkor újraindítom, egyébként megy 0-24. Pár hónapot még a fos Moto X-em is bírt simán amíg nem frissült erre a hulladék 5.1-re. De azt sem azért kell újraindítani, mert összekuszálódik, hanem feljön egy bug (pl nem akar mobilnetre vagy wifire csatlakozni) és csak a restart segít. De ez random előjöhet 1 nap vagy 1 hónap után is. -
joey04
titán
a kiinduló kommentedben azt írtad, hogy 25-30-ért nincs jobb. nem azt, hogy nincs jobb kamerával szerelt telefon ennyiért. igen, abban szarabb. mondjuk ha ennyi lenne a keret inkább a szar kamerát nyelném be, mint a döcögős működést, a nem kompatibilis appokat, és azt, hogy egy használt szart kell használnom.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
válasz
BeastMode #126488 üzenetére
a béták úgy működnek, hogy bizonyos funkciókra fókuszálnak, osx bétáknál pl külön kérés az apple részéről, hogy most éppen a mail a safari vagy egyéb dologra koncentráljanak, azon belül x vagy y dologra. mellette pedig van egy jó hosszú lista az ismert bugokról. Magyarul már a kommunikáció is az, hogy igen tudjuk ez és ez szar, de azért adtuk ki, hogy azt meg amazt teszteljétek.
-
joey04
titán
válasz
majestic #124259 üzenetére
kint netto 1079 dollár.
az most mondjuk 292-vel számolva 315000 forint. erre rászámolva a 27% adót, kereken 400000 forint. Az Artisjus díj egy 2003-as cikk szerint 128 gb-nál 5000 forint, ez nem tudm drágut-e azóta. Így már 405k, tehát csak 5k a tényleges különbség...Mondjuk a 292 középárfolyam. nem tudom azzal kell-e a számolni, ehhez hülye vagyok. Ha eladási árfolyamot nézem ami 297 ft, akkor a fenti számításokkal 411k lenne az ára. vagyis nincs rajta kb semmi plusz, csak ilyen szar a pénzünk meg ilyen magas az adó.
btw ha találsz olyan helyet ahol jóval kevesebb az áfa, nincs artisjus díj, akkor persze, hogy marad x forint a zsebedben, ha behozatod. de ettől még itt sajnos ez a "reális" ára, ha a kinti árból számolunk.
-
joey04
titán
válasz
nederlanden #123358 üzenetére
látszik az alma
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #122580 üzenetére
Nézőpont kérdése. Nekem pont droidon okoznak nehézséget az alapvető dolgok. Hívtak, vissza akarom hívni, nem jól érzékel, várni kell, stb. iPhone-on ilyen nics. Ez csak egy példa a sok közül. Átlag userként használom a telefont nem geek módjára így az ios "hiányosságainak" nagy része nem érint. Aki ilyen, (mint pl te is) annak nem való apple cucc az tény.
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #122434 üzenetére
Ok, segítséget kértél és kaptal, ismertették veled a problémákat. Köszönd meg és raktározd el magadban, hogy ez NEKED nem lenne megfelelő. Hangoztatni nem kell, mert az itt flame.
-
joey04
titán
válasz
B-L-A-C-K #121059 üzenetére
Komolyan nem értem ezt hogy gondolják páran. Nyilván rengeteget tesztelték mindkét verziót és ha van is valódi különbség nyilván a gyengébb verzióhoz mérten adták meg pl a hivatalos akksi adatokat. Vagyis a hivatalosan vállalt akku időt az is tudja. Hogy van olyan ami nem hivatalosan többet bír? Kutyát nem érdekli, jogi szempontból biztos támadhatatlanok.
Mint a tv-nél a panel lottó. Ott is biztos a gyengébb verziók alapján adják meg a kontrasztot stb-t. És igen, a prémium kategóriában is.
-
joey04
titán
válasz
Ragnar95 #120084 üzenetére
épp ezt mondom, hogy nem. volt ellenpélda a múltban a ipad iphpne és mac esetében is. sőt, anno a válság idején sem emelkedtek annyit, amennyit kellett volna. na ezért nem volt biztos, hogy emelkednek az árak.
250 a hivatalos, akkor ha lecseng a hype, lesz vagy 220 a normális ára a régi 180-190 helyett. pfff. -
joey04
titán
6s tulajok: mosogatás vagy zuhany után felismeri már a touch id az ujjat vagy olyankor egy darabig továbbra sem?
-
joey04
titán
válasz
Ragnar95 #119692 üzenetére
De most fent van ipaden. Használom. Régebben voltak appok amikkel elvileg le lehetett menteni ipa fájlokat. Az már nem opció? Nem vagyok már otthon a témában, már tényleg csak használom az eszközöket. Ha nincs más megveszem az nplayert, de nekem az ingyenes dragon tökéletes volt, nem kell több.
-
joey04
titán
ios 9 alatt létezik megoldás arra, hogy ipa fájlt lementsek valahogy gépre? olyat ami már nincs itunes-on. dragon video player lite-t kéne lementenem.
-
joey04
titán
iOS 9 béta van fent, az lenne a kérdésem, hogy az abban lévő gyári Podcast app a bugos, vagy más gond van. Vannak olyan podcastek amire nem enged feliratkozni. A feliratkozás gomb halvány, nem lehet megnyomni. Biztos, hogy élő podcast és átmeneti elérhetetlenség sem játszik. Mondjuk erre ti fel tudtok iratkozni iOS eszközről? 9-es meg 8-as rendszert használóktól is kérdezem, hogy lássam mi a gond.
-
-
joey04
titán
válasz
Gsx-rr #112701 üzenetére
Külön kell értelmezni a dolgokat. A 3.5" valóban az a méret, ami a klasszikus alul megtámasztom fogást használva biztosítja a kényelmes, fogásváltás nélküli egykezes használatot mindenkinek. Az meg megint tény, hogy nagyobb kijelzőn jobban élvezhető minden. Az is tény, hogy erre volt igény és lépni kellett. Az is tény, hogy ez 2 dolog miatt alakult ki: az emberek hajlandóak voltak egy kis áldozatot hozni és kényelmetlenebbül kezelni a telefonokat cserébe a jobban élvezhető tartalom miatt amit a nagyobb kijelző tett lehetővé, a másik része viszont az, hogy a többi gyártó (főleg a samu) erősen rájátszott a marketingben, hogy a nagyobb = jobb, mert másban megközelíteni sem tudták az almát. Így aztán az a fura helyzet ált elő, hogy Jobs szavai mai is érvényesek (hiszen az embereknek nem lett nagyobb a keze), mégis logikus és elvárt lépés volt a kijelző növelése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest