- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Erre gondoltál?
Its important to note that the iPhone 5c test unit (along with a couple of iPhone 5 units we have) had major issues with their stand-by. On three different occasions its dully charged battery got drained completely overnight. Here's hoping that Apple finds a fix for this as soon as possible as it's rather irritating to have to deal with this.
Mert ha igen, ez nem igazán magyarázza meg számomra, hogy hogyan jön képbe a videólejátszáshoz ez.
Tibee86:
3G és mobilnet kapcsoló van nálam, más nem. Lehet, hogy nálad lenne 4G is, nem tudom, nekem nincs LTE hálózatom.
-
Vasinger!
nagyúr
Emberek. Ha ennyire kell a 45 órás nonstop üzemidő játékkal akkor vegyetek valami brutál nagy akksis tokot hozzá és kész. Note 3 se bírná olyan sokáig, ha akkora lenne az egész mobil, mint egy i5, mert semekkora akksi sem férne bele. Ez most olyan kérdés, hogy egy személyautóba miért nem fér bele annyi áru, mint egy teherautóba, pedig az egy Ferrari. Fizikai korlátai vannak, azért.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
FrankMonzano #67879 üzenetére
Eredeti töltővel és kábellel használod?
Kicsikatona7:
Mit jelent az, hogy akad az óra sávja?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Bazsikaaaaa #67825 üzenetére
Igen.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
manchester85 #67787 üzenetére
Jó, lehet szőrszálat hasogatni, de az sem igaz, hogy nem nyúl a kártyához.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
#51177472 #67733 üzenetére
Anno én is használtam az appot, szerintem se nagyon használ az akksinak, hogy 0-24-ben csak használja az app, miközben megy, ettől függetlenül az 3 éves i4-emet úgy adtam el gyári akksival, hogy 1 napot nagyon intenzív nyomogatás mellett is simán kibírt, ami nem semmi úgy vélem.
-
Vasinger!
nagyúr
Nem kell itt az i4-et beállítani használhatatlannak IOS 7-tel, mert ez elég erősen a felhasználók félrevezetése. Épp elég ideig volt 4-em és tudom miről beszélek. Amikor kijött az első verzió tényleg nagyon lassú és használhatatlan volt, de 7.0.4-el mintha szárnyakat kapott volna. A rendszerben való mászkálás egyáltalán nem lassú már, az appok indítási sebessége meg olyan amilyen. Facebook nem fog ezerszer gyorsabba bejönni 6 alól sem, mint 7-ről.
7.1-gyel meg megint csak javulni fog a helyzet, legalábbis ahogy a bétások mondják, efelől nincs tapasztalatom.
Nyilván aki 4-en van, az nem azért van azon, mert egy kapkodó idegbeteg telefont akar ami hihetetlen reflexív, hanem egy stabil, megbízható és minőségi telefont akart venni, avval a kompromisszummal, hogy így a sebességből kicsit veszíteni fog egy másik platformos készülékkel szemben, ugyanannyiért.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
karmester #67669 üzenetére
Miért nem felhőbe tárolod? Dropbox, Cubby, Google Drive, SkyDrive. Ezek közül egy biztos aktív lesz mindig
iPhone nem egy külsőwinyó, már csak a bővíthetősége miatt sem igazi, arról nem is beszélve, ha a telón szállna el az adat és máshol már nincs meg, akkor borzasztó körülményes visszahozni róla, mert ssd backup még gyerekcipőben jár.
-
Vasinger!
nagyúr
Nem szolgáltatós mobilbiztosítást tud valaki? A 2000-2500 Ft-os havidíjat sokallom Vodánál, ezért nézelődnék másfelé is, hátha van olcsóbban.
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Ha felteszem a 7.1 beta 4-et kézzel, akkor minden beállításom, mentésem képem megmarad?
Továbbá ha kijön az RTM majd, akkor ha lefrissítem kézzel végleg, utána már gond nélkül le fogja szedni teszem azt az IOS 8-at is, nem kell kézzel betöltenem?
-
Vasinger!
nagyúr
Amikor lehúzom az értesítősávot és megnézem a szöveges időjárást ott, akkor meg lehetne úgy oldani, hogy ne a GPS által érzékelt helyet használja, hanem egye előrebeállítottat?
Mert ha mindig lehúzom az értesítősávot, akkor bekapcsolja a GPS-t és eszi feleslegesen az akksit. -
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
erdoke #65676 üzenetére
Igen, meglett közben, segítettek priviben.
Nemrégiben fóliáztam a kijelzőt, mert miért ne, jó lenne ha nem lenne karcos 1-2 év múlva sem. Idáig nem volt fóliás mobilom, de nem vagyok megelégedve vele. Egy minőségibb, ozaki fólia van rajta, de mégse az igazi. Pontatlanabbnak érzem a gépelést vele és irritáló a felülete, nem csúszik úgy, mint a sima üveg és rendkívül zsírosodik.
Esetleg van olyan fólia, ami ezeket kiküszöböli és olyan, mint a gyári üveg?
-
Vasinger!
nagyúr
Valahogy azt be lehet kapcsolni, hogy automatikusan frissítse az alkalmazások appstore-ról, de ezt csak akkor tegye, ha wifin vagyok?
-
Vasinger!
nagyúr
Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem lehet külön-külön kikapcsolni a háttérkép mozgását és a mappába/alkalmazásba való belépés előbukkanó effektet. Ezt ugye a mozgás csökkentése opcióval lehetne, de ez ugye mindkettőt kapcsolja.
7.1-ben erre lehet lesz majd mód? Amúgy nem kéne lassan kijönni a véglegesnek?
Bétások: Spotlight lagot kiszedték már?
-
Vasinger!
nagyúr
Ugye a spotlight 7.0.4 alatt másnak is szaggatva jön be néha?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
domerator #65228 üzenetére
Nekem közel 3 éves lesz a sima 4-em, a kapcsolóját napi szinten többször is használtam, nem gondolva arra, hogy kímélni kéne és az előző tulaj is így volt vele. A home gomb sajna elhasználódott, kemény 1500-2000 Ft-ért ki lett cserélve, nem emlékszem pontosan. De ez csak 4 betegség, 4 fölött már a home gomb se használódik el, mert más a mechanikája, ha jól tudom.
Az első 1 évben biztos beleadok apait, anyait, hogy ha valami baja lesz, azt gariban tudjam intézni
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
FrankMonzano #65045 üzenetére
Sajnos ott is más. Tehát ha internetről egy fehér képet nézek, akkor is ekkora a difi.
-
Vasinger!
nagyúr
Az ilyen szintű különbség egy i4 és 5c kijelzője között normális?
Azonos fényerőn, fehér -
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Hogyan tudok törölni feljogosított számítógépeket az accomból? Tehát összesen ugye 5 lehet összekapcsolva vele. Az egyik gép sajna már nem elérhető, de szeretném törölni belőle. Ezt hogy lehetséges?
-
Vasinger!
nagyúr
Egy gyors útmutató ellenőrzést szeretnék kérni tőletek, hogy jól tudom e, hogy ha eladóható/gyári állapotba akarom hozni a telefont, mit kell tennem. i4 7.0.4-es gyári szoftver, iPhone keresés bekapcsolva.
1. iCloudból ezt az iPhone törölni.
2. Jelkódzár törlése
3. Beállítások > Általános > Visszaállítás > Összes tartalom, beállítás törléseKész?
Innentől az új tulaj egy olyan iPhone kap szoftveresen, mintha csak a boltba vette volna és nem tudja már visszaállítani az adataim?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Ragnar95 #64391 üzenetére
Tehát amíg ez aktív, akkor otthoni módszerekkel nem lehet sehogy rendes működésre bírni a telefont, amíg nem tudja meg a kódot amit be kéne írni a feloldáshoz?
Tehát nem létezik valami hack, akármi amivel ki lehet kerülni? Androidnál ott ha ellopják a telefont, a telefonoknak többségét simán újra lehet rakni, kikerülve minden biztonsági programot.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
vadászcsiga #64307 üzenetére
Annyi biztos, hogy az s/S mindig egy javított változata volt az s/S nélküli változatnak i4 óta, előtte nem követtem. Hogy miért pont ezzel a betűvel jelölik tényleg furcsa.
(4->4S antennagate,home button, 5->5s festékkopás, kijelzőhiba )
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintem is zárjuk le ezt a melyik szebb vitát, de azért egy konklúziót leírok, amivel szerintem mindenki egyet fog érteni:
Az, hogy mi a szép, mi kelt prémium minőséget az szubjektív: Tehát, egyénenként változik, nem lehet definiálni, nem lehet találni rá egy axiómát, ami kimondja, hogy ez és ez szép.
Másrészt. Akik az 5-öt védték az 5C-vel szemben, mindig kitértek a fekte színtől, és 5-nél fehéret, vagy 5S-t ajánlottak. Ezeknél köztudott, nincs kopás, mi mindig a feketéről mondtuk, hogy ocsmány érzetet kelt, egy kopott fekete darab, amibe eddig senki sem tudom egy normális indokkal belekötni.
Részemről ennyi, vegye azt mindenki akinek ami tetszik.
Egyébként meg aki tokot tesz a telójára, annak teljesen mindegy, hogy 5 vagy 5C van a kezében, mert ilyenkor csak az előlap ami különbözhetne, de az 1:1-ben ugyanaz a két telónál.
madgie:
Nézzél róla törésteszt videókat és meglátod, hogy nem így van. Egyébként meg a kopás és külső behatás 2 külön dolog. Az i5 attól is kop, ha nem ejted le, ütöd neki, vagy dobod le/neki semminek. A műanyag nem kopik.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tibee86 #64179 üzenetére
Hát, ha már fehér színben gondolkozik az illető, akkor ugye akkor az már fiatalos lesz, mert csak a fekete a komoly, üzleti érett, elegáns. Ha meg már fiatalos, akkor már 5C. Tetszik érteni?
Egyébkéntis fehér i5-öt meg találni, megint csak szép melódia...
lajki7:
Nem így van. Ha vigyáznak rá is így fog kinézni. A műanyag meg nem kopik a mindennapi használattól.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
FrankMonzano #64148 üzenetére
Utoljára leírom, hátha végre elhiszitek. Az 5 és az 5C hardveresen ugyanaz, kivéve az akkumulátor, meg talán a front kamera, ahogy azt előbb hallottam. Proci ugyanaz, órajelben is.
peugeotmate:
while(true)
+1;(#64153) FrankMonzano:
Igen
-
Vasinger!
nagyúr
Köszi, kár hogy Auchan felé nagyon ritkán járok.
Inkább HA! vagy BP-i bolt érdekelne, ahol jó minőségű fóliát árulnak i5-höz.
+1 kérdés:
A 4-4S-5-5C-5S töltőfeje egy az egyben megegyezik? Tehát az 5C-t lehet tölteni sima 4 töltőfejével?
Blaise:
Nem a kábel csatlakozóját, hanem a töltőfejet kérdeztem, amibe csatlakozik a sima USB-s része.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
#51177472 #64067 üzenetére
Ha már fólia:
Ki mit ajánl? Mindenképp fényeset akarok, ami csak minimálisan ront a fényerőn és a kijelző minőségén. Érdemes ebből a 4-5k-s darabot venni, vagy ugyanolyan az 500 Ft-os is?
bigdady:
Tudnál valami linket dobni, vagy valami? Így ez sajna nem sokat mond nekem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gsx-rr #63976 üzenetére
Igen, de ahol nem számít a töltés sebessége, mint pl nálam ott tök mindegy, hogy eredeti vagy utángyártott. Én úgyis minden este rakom fel a mobilom, 5-6 órát biztos alszok minden nap szinte, tehát annyi idő alatt a leggagyibb utángyártottal is simán feltölt mindent. Nekem 2 hamisítványom is van, mind a kettő tökéletes.
Soha nem volt semmi problémám 200 Ft-os töltővel és kábellel.
Az 5C-hez is kell majd vennem, mert 2 helyen lakom, hordozni meg elég rizikós, ha itt vagy ott hagyja az ember.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
lajki7 #63784 üzenetére
Komolyan Aurkereso.hu-ra hivatkozol? Ne vicceljünk már...
Nézz meg bármelyik más tesztet, ugyanaz a processzor van mindkettő készülékben, ugyanakkora órajelen.
De ha esetleg nem hinnél ebben, akkor nyugodtan nézz benchmarkokat, csontra ugyanazokat az eredményeket dobja a 2 teló.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
TakeIt #63694 üzenetére
Hát, az 5C és az 5 között egyedül a külső a szignifikáns különbség. Na most, legyen szó bármilyen szériás iPhone-ról, mivel nem fél évre veszek telót, persze van olyan aki még annyira se, ezért én mindenképp tokban tartom a telefonjaimat, akár 5-ről vagy 5C-ről legyen szó. Ha most már tokban van, akkor egyedül a kijelző felőli rész látszódik, hátulját és az oldalát a tok eltakarja. Elölről meg mindegyik ugyanúgy néz ki. Én ebből a megfontolásból vettem olcsóbban 5C, mint 5-öt, mert azt a legalább 30k különbséget és a rettegést a festékkopástól megspórolom egy ilyen megoldással.
Arról nem is beszélve, hogy nekem a fehér 5C még tok nélkül is tetszik.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
TakeIt #63657 üzenetére
Ha visszaolvasod a pár hete tartó szenvedésemet, hogy én is kerestem i5-öt, ráadásul nem is bontatlant, de nem találtam olyat ami megfelelt volna.
Ha bontatlant akarsz, akkor ott a rizikó, hogy:
1. Lehet lopott, tehát később letiltható.
2. Lehet lopott és már le is van tiltva.
3. Nem tudod kipróbálni, mert ugye bontatlan...És a legfőbb kérdés: Ki az aki egy vadi új készüléket elad az új ára alatt? Legalább kipróbálni mindenki kiszokta.
(Persze vannak kamu indokok, hogy nyerte, kapta stb....)Ezért döntöttem amellett, hogy 140-ért veszek szolgáltatótól 1 év garival egy 5C-t.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Nescafé #63635 üzenetére
Én se szoktam sokszor képernyőre lefelé rakni, de ha hasra esik a teló, akkor simán megvédi tőle, hogy ne kelljen 60k-t fizetnem kijelzőcseréért.
Legkésőbb 3.-án érkezik meg, ha minden igaz.
domerator:
E felől kétségem sincsen, tudom, hogy nagyon jó az az Ozaki, de nekem olyan kéne, ami kicsit továbbnyúlik. De gondolom ilyen nem igazán van. :\
-
Vasinger!
nagyúr
5C-re nézelődök olyan tokot, mint ez: katt, csak lógjon túl a kijelző szintjén, mint pl.: egy ilyen bumper: katt
Tehát a hátára és a képernyőjével lefelé nyugodtan le lehessen rakni bárhová. Ha sima 5-re tudtok az is jó, mert valószínűleg ha most nincs is, lesz belőle 5C-re való darab is.
szerk.:
Asszem találtam egyet: katt, de ha még tudtok na tartsátok magatokban.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tibee86 #63557 üzenetére
Zene, könyv és hang nincs is rajta. Az iCloud az appokat is visszaszinkrózza teljesen, vagy egyesével kell majd felrakni őket? A mentéseket is eltárolja a felhőben? Meg a fényképeket ugye szintén kérdéses, hogy mit csinál vele, mert nem véges ott se a tárhely és van vagy 10 GB-nyi fotóm is. Ezért lenne érdekes a dolog.
-
Vasinger!
nagyúr
Egy elég fura kérdésem lenne:
Adott a mostani i4-em, ami nem volt szinkrózva iTunes-szal már nagyon régóta, kb. 3-4 hónapja, ennek okát nem fejtem ki, a lényeg, hogy defektes az iTunes-om.
Na, de ha jönni fog az 5C szeretnék mindent átpakolni a mostani i4-ről, lehetőleg mentésekkel együtt. Az i4-en JB nélküli 7.0.4 van.
Viszont, most egy virtuális gépre felpakoltam az iTunes-t, ott gond nélkül fut, tehát avval tudnék ügyködni.
Ha most a virtuális gépen csinálok egy szinkronizálást a mostani i4-emről, és ha megjön az i5C, akkor hogy lehetne legegyszerűbben átköltözni majd az új telómra úgy, hogy kontaktok, programok és a hozzájuk tartozó mentések/adatok is megmaradjanak?
-
Vasinger!
nagyúr
Na 5C megrendelve, ha megjött írok róla majd véleményt
szerk.: Természetesen fehér
-
Vasinger!
nagyúr
Ha egy független telefont akarok venni használtan, akkor meg kell néznem, hogy a sim kártya tálcájába nincs e valami chip, ami függetlenítteti az iPhone-t,(ilyesmit soha se láttam még
) bele érdemes próbálni a saját kártyámat is úgy, hogy nincs aktiválva a telefon.
És itt az első kérdés:
Ha már egyszer aktiválva volt a telefon, hogyan lehet újra inaktívvá tenni?
Továbbá ha beírom ide az IMEI számát, akkor itt mit kéne látni egy hivatalosan az Apple-től vásárolt telefonról az alábbi sorokban, ha van még rá garancia? Valaki tudna adni egy screenshotot?
Továbbá ugyanez a kérdésem evvel az oldallal is: KATT kép
Továbbá ellenőrizni kell a szériaszámot a dobozon található számmal, hogy megegyezik e.
+ Van még valami amire ügyelni kell?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Ragnar95 #63056 üzenetére
Tény, nekem is jobban tetszik az i5 kívülről, de az 5C-vel sincs semmi bajom. Természetesen abból csak fehéret vennék, szvsz teljesen normálisan néz ki. A sima 4-emen is bumper van, alig hasonlít így már egy iPhone-ra, tehát nem látszik belőle semmi, tokban hordanám az 5-öt és az 5C-t is, ami szintén sokat takarna, tehát teljesen mindegy, úgy is csak a kijelző látszana, az meg mindegyiknél ua.
Még meglátom mi legyen. Az a baj, ha veszek egy 5C-t nem lesz ember aki szóba állna velem többet
Noxy:
Én hol találok 6.xx 4S-t?
Sajnos ott még nagyobb a szórás, kevés a garis verzió is. 4S sajna kiesett.
Tibee86:
Csak az embernek nincs végtelen ideje, se türelme se. Legalábbis nekem nincs rá időm, még ha türelmem néha lenne is erre. Így is már 1 hónapra bújom az aprót fél szemmel, de kevés jót találni. Ha találni is, akkor vagy messze van, vagy 0 napos újonc, vagy elviszik előlem...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Ragnar95 #63050 üzenetére
Igen, valahogy én is így gondoltam a dolgot. Ilyenből az aprón jó ha van szökő évente 1 ilyen darab/vevő akivel ezt el lehet játszani és megfelel minden feltételnek. Az emberek szeretik kidobálni a számlát is ugye, mert minek. És akkor fehér kéne, az meg megint csak jobban csökkenti a valószínűségét.
Tibee86:
Persze, ezt én értem, csak a legtöbben nem állnak le veled szöszölni, hogy szerződést, szériaszámot meg mindent mutassanak, inkább eladják másnak olcsóbban...
-
Vasinger!
nagyúr
Oké, tegyük fel, akkor hogy 5 használtan, mert újonnan baromi drága nekem.
Függőt venni kizárva, mert nagyon nehéz megtudni, vagy nem is igazán lehet, hogy ki lett e fizetve vagy sem
Akkor független:
Honnan a fenéből tudom, hogy nem saját kezűleg lett függetlenítve egy iPhone és teszem azt pl. gariba beviszem mert valami baja lett és azt mondják, hogy ez csak egy függő iPhone függetlenítve?
Honnan tudom, hogy nem lopott amit később simán letiltathatnak?
-
-
Vasinger!
nagyúr
S az feleslegesen drága lenne nekem és egyébként se szánok annyit a dologra.
Nekem tetszik az 5C, de a világon mindenki azt mondja, hogy inkább, mert szebb. Ez ilyen brainfuck...
Tibee86:
Be tudnád linekelni, vagy másolni, mert én nem találom a véleményed. Az egyértelműen 5 nem igazán megfelelő indok nekem.
A fehér i5 meg ritka mint a ...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
ittakary #63035 üzenetére
iPhone 4->antennagate, home gomb
iPhone 5->festékkopás fekete verzióSoroljam?
Csak ezek miatt félek, hogy ennek nincs e ilyen hibája.
kleinguru:
Most fizessek 30-40k-t arra, hogy fém külseje legyen, ja és mellé kopjon is mint egy olcsó kínai sz@r? Inkább az 5C 140-ért újonnan és nem kopik róla a festék se.
Egyébként miért járnék jobban minden tekintetben egy 5-tel mint egy 5C-vel, kifejtenéd?
5-öt alapból nem is kapni már nagyon a szólalgatóknál csak 5S/C és 4S.
Használtat nem vennék.
-
Vasinger!
nagyúr
Van itt iPhone 5C tulaj? Vagy valaki tudna mesélni egy kicsit róla, hogy milyen?
Tegnap nyomkodtam és nekem nagyon bejött a teló, de nem tudom, hogy van e valami rejtett hibája.
Hardverileg egy az egyben olyan mint az 5, csak kicsit nagyobb aksival, igaz?
Engem a kinézete se zavart, sőt nagyon jó fogása is volt szerintem.
-
Vasinger!
nagyúr
iPhone-ra biztosítás. Valaki képben van e téren? Milyet érdemes venni, ha egyáltalán érdemes és mennyi az éves díja egy jobbnak? Mit garantálnak ezek a biztosítások és hogy bizonyítom az igazam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest