Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
Aktív témák
-
manchester85
veterán
válasz
rayoliviero #41906 üzenetére
Hát mivel már jó ideje ezzel az imessage-es problémával küszködsz, igen, érdemes lenne egy teljes rendszer újrarakást megpróbálni, hisz ugye pont az a gond, hogy nem tudjuk, mi lehet a probléma gyökere.
-
manchester85
veterán
válasz
rayoliviero #41903 üzenetére
Cseréljétek ki a sim kártyát, illetve a backupokat (egyikőtökét áttenni a másikéra illetve vice versa), restore megvolt újként beállítva?
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #41895 üzenetére
De a legfrissebb verzióval is megjegyezte? Mert nemrég frissült, és azóta nem jó.
Amúgy már vissza is tettem a korábbi verziót.
Általában csak telón szoktam frissíteni az app-eket, és ha bevált, csak akkor frissítem fel gépen. Erre még akkor szoktam rá, mikor 3G-t használtam 3.1.3-as OS-sel, és folyton azt kellett figyelni, nehogy befrissítsek valamit, aminek már iOS 4 kell. Sajnos erre nem árt ügyelni egyéb esetben se, hisz utópisztikus sztereotípia, hogy ha valamit frissítenek, az csak jobb lehet...
-
manchester85
veterán
válasz
icecave #41890 üzenetére
Nyilván az opera kompromisszumokkal jár, hisz eleve egy tömörített tartalom jut el a telóra. (Banki ügyeket nem is intéznék pl. róla, hisz átmegy az opera szerverein is minden adatom, és ők küldik vissza.) Egyszer facebookra is be akartam alóla jelentkezni, és letiltotta a facebook, mert úgy érzékelte, hogy illetéktelen személy akart Norvégiából belépni az accountomba.
Ezzel együtt, én is a Blaise által említett okokból használom elsősorban, (50MB-om van, de lassítás után is teljesen jó vele a böngészés.
) ráadásul mobilnetezni többnyire távolsági buszon van lehetőségem/időm, ahol meg amúgy is gyenge szokott lenni a lefedettség. Ez pedig heti 10 órát tesz ki általában.
Ettől függetlenül én nagyon szeretem az operát, iszonyat gyors, és a görgetés sokkal jobb benne, mint a safariban. Ha megfigyelitek, safariban szakaszos a görgetés, operában meg úszik tovább, kinetic scrolling-lal, ahogy pl. egyéb esetben a kontaktlista vagy a menü működése. Nem értem, hogy a safariban miért nem ezt az elvet követik.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Apropó, böngészők. Nektek az opera megjegyzi itt a fórumon a jelszót? Mióta frissítettem az operát, minden alkalommal bekéri...
Blaise!
Nagyszerű, mondhatom.
Gépen iTunes-ban nekem már 130 programnál jelzi, hogy update elérhető, és semmi kedvem őket egy kattintással update-elni. Szerencsére köztük van az opera is. Ezek szerint nem csak buta rögeszme, hogy már semmi kedvem csak úgy frissítgetni az app-eket... (Így még megmaradt a lehetőség, hogy visszategyem a korábbi verziót, hacsak nem egy 2-vel vagy 3-mal korábbi vár frissítésre.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #41877 üzenetére
Próbáld ki, gyors görgetésnél, zoomnál ott lesz az a sakktábla. Az alsó sáv is elég vastag, de amúgy valóban nem rossz böngésző, de nekem eddig is a safari volt a legjobb, ha meg mobilnetről tolom, akkor opera, ugyanis már a hónap első pár napján lassítják a netem.
Teljes képernyős nincs a dolphinből?
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #41875 üzenetére
Kipróbáltam, nekem nem jön be.
Sokkal lassabb, mint a safari. A sakktábla effektus ismét visszaköszön, amit iOS 5 óta a safari teljesen kiiktatott, illetve ha a vissza gombra mész, sokkal több idő, míg betölti az oldalt, mint a safari, ami szinte visszapattan az eggyel korábbi oldalra.
szerk!
Milyen desktop verziót, a weblapoknál?
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
A 4.3.3 az egyik legszarabb iOS, ami valaha i4-en futott. Mi a fene szólhat amellett, hogy valaki azon a firmware-en használja a telóját?
Szerintem...!
Hát ez az, preferencia. Csak az a gond, hogy fogalmam sincs, 4.3.3-ban mit lehet preferálni.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
rayoliviero #41762 üzenetére
Mobilneted vagy wifid van?
-
manchester85
veterán
válasz
Tomate #41728 üzenetére
Oké, de ez évek óta így működik. Persze, értem, hogy mi vele a gondod, de azért is írtam az előző hsz-emet, mert úgy írod ezt a dolgot, mintha nem lenne jelen ez a probléma évek óta a mobilkommunikációban.
Én(köz)pont!
Be kell írni a gugliba, és kiderül.
Gsmline-nál most 170 ezer.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
rayoliviero #41706 üzenetére
Hát, sanszos, hogy nem.
Csinálj hotmailt vagy gmailt, és irányítsd át a leveleket.
Szerk: akkor meg be kell állítani, hogy megjelenjen lezárt képernyőn is, erre is van egy külön beállítás valahol.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
rayoliviero #41702 üzenetére
Ma gmailed van, akkor exchange fiókként kell beállítani, hogy menjen a push, amúgy meg nem minden email szolgáltató tud push-t.
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #41673 üzenetére
Mér nem 1 az 1-ben gondoltad?
Amúgy +1, sztem is a csaj hangja a tuti.
Misi1979!
Igen, a POI rész az csak az USA-ban megy egyelőre, ha jól tudom, de nem véletlenül hívják még csak bétának.
Gondolom, folyamatosan bővül, fejlődni fog. Az időt nem tudja megmondani?
És ha így kérded: What's the current time in Hungary? Na mind1, holnap jön át egyik haver fifázni, neki 4S-e van, majd letesztelgetem kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #41670 üzenetére
Az enyémben benne sincs (i4), cserélünk?
eszgé100!
Szerintem sms írásra meg hívásra nincs is sok értelme, az Siri nélkül is megoldható. Viszont különféle információszerzésre, POI-kra hasznos lehet, aztán szépen lassan bővülni fog a lista. Tárcsázásra, diktálásra szerintem körülményes, én nem abban látom ennek a technológiának a jövőjét.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Ezen videó alapján a Siri igencsak jól tud azért működni.
-
manchester85
veterán
válasz
Ragnar95 #41612 üzenetére
Ugyanezzel szív Icecave is. Azt hiszem, ez az első komolyabb szele a nagy amerikai fájlmegosztók lekapcsolásának.
Én is keresgélek, ha találok vmit, beszúrom.
vans?!
Nem az ipsw fájlok a nem működőképesek, hanem pár hete lelőtték az összes nagy fájlmegosztót, és ahova ezek a linkek mutatnak, gyakorlatilag már nem élnek.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
ExtremeClock #41597 üzenetére
Na, akkor szó szerint lefagyott.
Amúgy ez szerintem a fém+üveg hővezetés átka. Persze ettől még ne legyen így, csak gondolom ez állhat a háttérben.
-
manchester85
veterán
válasz
LogitechG15 #41523 üzenetére
Beázott, és gariban cserélték?
-
manchester85
veterán
válasz
Quiksilver #41484 üzenetére
Ezekkel a tokokkal csak az a gond, hogy lényegében semmire nem jók. Minden használatkor ki kell venni belőle, tehát azon felül, hogy állandó kétkezes műveletet igényel, védelmet is csak akkor nyújt, mikor nincs használatban. Magyarán olyan, mintha egy zseb lenne. Persze elegánsnak elegáns, és itt véget is ér a történet.
-
manchester85
veterán
válasz
icecave #41200 üzenetére
Oké, de ha sz*r a lefedettség, nem fogok netezni. Az off részt nem értem, túl sok benne a homályos leírás, mint mindenki, egyesek meg betyár, de gondolom, valami városi "oltás" akar lenni.
Nincsenek előítéleteim, de kényelmes ember vagyok, amibe nem férnek bele a falusi mindennapok gondjai, és a pálinka+borozás se tartozik a kedvenc időtöltéseim közé.
-
manchester85
veterán
válasz
bepe79 #41195 üzenetére
"de majd megreformálod ezt a véleményed, amikor gyereked lesz, és felkelsz miatta hajnal 2-kor mert sír, és vele kell lenned pár órácskát"
Biztos lesz ilyen is, de a telefon gondolom addig is lehet a töltőn, legalább is remélem, nem a híd alatt vagy egy erdőben kell erre, hogy sor kerüljön.
"netán a pároddal elmész egyszer kirándulni valahová, ahol nincs 4G LTE meg IC vonat töltővel, ecetera"
Azért éjszakára csak hazajövünk, nem?
Mondjuk a hálózati lefedettség ebben a kérdésben irreleváns, hisz ha nem lesz térerő, akkor még tovább bírja a teló. Szerencsére egyikőnk se nagy kirándulós, urbanizálódott személyek vagyunk. Persze attól függ, mit értesz kirándulás alatt. A "kocsiba ülünk, elindulunk, majd sétálgatunk, nézelődünk (lehet az vidéki térség is) megebédelünk egy hangulatos helyen, majd délután vissza" forgatókönyv teljesen oké, de ilyen 6 hátizsákos, vonaton vergődős 3 napig sátrazós és hegyen-völgyön gumicsizmában túrázós "kirándulásra" nincs az az isten, hogy valaha is rávegyen valaki. Inkább felkelek hajnali 2-kor a gyerekem miatt.
Bár a releváns témát egyik élethelyzet se érinti, hisz ha estig kirándulok, akkor is kibírja a teló, ha éjjel sír a gyerek, az se szoroz semmit ebben a tekintetben. De ez azért még odébb van.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
szabopali #41181 üzenetére
Mi semmi? Kihozott bő 50 találatot, elsősorban az én hozzászólásaimmal (hisz mások már rég ráuntak, hogy ugyanarra válaszoljanak minden héten) arra vonatkozóan, hogy ez a 2 euró nem más, mint egy zárolás az Apple részéről, amivel a kártya fizetőképességét ellenőrzi. 1-2 héten belül a 2 euró feloldásra kerül, erről azonban már nem kapsz értesítést.
Íme, nekem ezt is kidobta a kereső. Minden világos benne szerintem.
Icecave!
Azért ebben nincs igazad szerintem.
Az, hogy mennyibe kerül/mennyit ér a telefon, az nem függ össze azzal, hogy mennyire legyen felháborodva az ember, ha jogtalanul nyúlják le a lóvéját. (Más kérdés, hogy nem erről van szó.) De ne azért ne legyen valaki felháborodva 2 euró miatt, mert 150 rugó a telója, hanem mert nincs igaza. Ha jogos, akkor egy milliárdos is fel lehet háborodva 100 ft-ért is, mert ez elvi kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Nézd, nagyon egyszerű a képlet. Én 16 óránál tovább nem vagyok fenn egyhuzamban. (Kivéve, ha valami nagy buli van, de én sem az említett rendezvényeket látogatom.
)
Vagyis a legextrémebb példa (és a leírásodból következtetve nálad is) az, hogy 16 órát vagy egyhuzamban távol hálózati csatlakozótól. Egy átlagos embernek 8 óra alvásra szüksége van, tehát a 16 óra már egy eleve szélsőséges példa, ami azt jelenti, hogy megérkezel, és azonnal berogysz az ágyba. Szerintem 16 órás készenléti időt egyszerűen ki kell bírnia a telefonnak, és onnantól fogva beszélhetünk akármilyen élethelyzetről, nem létezik, hogy szükség legyen arra az "izére". Persze, ha képes vagy egyhuzamban 6 órát netezni, az más.
-
manchester85
veterán
1 napot lazán ki kell bírnia egy telefonnak, ráadásul annak az 1/3-adában alszom. 1 napig nem tömegközlekedek és nem is tart addig az áramszünet.
Talán még a hegyalja és egyéb szennyben/koszban úszó rendezvényeken lehet hasznos, illetve a már említett túrázós sátorozós élethelyzet, de ezek lehetőségét már elvből is elvetem.
Más szituációt nem tudok elképzelni.
Komolyabb vonatokon, buszokon is van hálózati töltő, ha az ember hosszabb útra készül.
Hát oké, ha van időd 6 órát egyhuzamban netezni, utazni, és a két út között nem tudtad töltőre rakni, akkor meg is érdemled.
-
manchester85
veterán
válasz
JoceeHunt #41114 üzenetére
Gyárilag van benne magyar nyelv. Bár brutál drága, de ha nem számít a hűség, akkor megkapod a T-nél maximum 135k-ért, és ugye komolyabb csomagoknál, kapcsolatpontokkal még jöhet le az árból. Nem mondom, hogy megéri, mert volt 110k is, de legalább hivatalos helyről veszed.
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
Na, már lecsúsztam a szerkesztésről. Ez a kép igazán szívmelengető.
(Aki így bánik egy iPhone-nal, azzal szemben valahogy előítéleteim vannak.
)
Icecave!
Azért Csigusz tényleg túllőtt kicsit a célon. Vesztesek-nyertesek, azért ennyire nem kéne propagandálni. Mégiscsak egy telefonról beszélünk, aminek a megítélése valamilyen szinten szubjektív, az ára a csillagos eget veri és eltérő emberek számára nem feltétlenül ugyanannyira fontos termékről beszélünk. Akit nem érdekel annyira a telefónia, az attól még nem lesz vesztes, mert nem iPhone-ja van.
Ahogy egy komolyabb fotós is röhög azon, hogy egyesek telefonnal fényképeznek. Szal azért ez kicsit durva volt, szerintem is.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
(ÉN)közPONT #41078 üzenetére
Hudvig!
Te mi a bánatról beszélsz?
-
manchester85
veterán
válasz
neooen #41069 üzenetére
Nézd. Az, hogy egy szakmai topikban segítünk másoknak bizonyos kérdésekben, az azt jelenti, hogy előállsz egy konkrét kérdéssel, és mi lehetőség szerint megpróbáljuk megválaszolni.
Azt hiszem, nem állok távol a valóságtól, ha mások nevében is (elsősorban persze a sajátomban) kijelentem, hogy értékesebbnek tartom az életemet annál, mint hogy negatívumokon és egyéb marhaságokon gondolkozzak. Ez olyan, mint amikor nem csak lemásolod a haverod háziját, hanem a kezébe adod a tollat, hogy írja meg a tiédet is.
Semmi olyan negatívuma nincs, ami szerintem említésre méltó lenne. Inkább az, hogy más, mint mondjuk a droid vagy a WP7. Aztán persze ahány ember, annyiféle negatívum. Van, akinél negatívum, ha gomba van a pizzán, van akinél nem. Most akkor mit lehet ezzel kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #41065 üzenetére
Nekem sikerült. Már amennyiben operáról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Dehogy fogod megbánni.
Miről váltottál amúgy egészen pontosan?
Elvileg garanciavesztéssel jár, de ezt úgy kell elképzelni, hogy ha JB-zve adod le a telót, csak akkor. Azonban a JB egy egyszerű restore-ral eltüntethető, és visszaáll minden gyári állapotba. Ha nem létfontosságú ez az automata némítós dolog, akkor szerintem egyelőre maradj meg a gyári lehetőségeknél, mert a JB-s alkalmazások sok esetben instabillá tehetik a telefont, és ha ez lesz az első benyomásod, akkor nem fogod megérteni, miért is más az iPhone, mint a droid. Szerintem írj be egy emlékeztetőt a némítási időpontra, amíg meg nem szokod, azzal is csak jobban barátkozol a rendszerrel.
Kérdezni meg bátran kérdezz, ha látjuk, hogy valaki a megfelelő stílusban érdeklődik, akkor mi is annak megfelelően válaszolunk, és szívesen segítünk. Szóval csak bátran!
-
manchester85
veterán
A jailbreak lényege, hogy engedélyezi a készülék számára az Apple által nem jóváhagyott alkalmazások telepítését is. Mivel a legtöbb progi nem férhet hozzá rendszerszintű működéshez, így ezekre az alkalmazásokra van egy külön alkalmazásbolt, a Cydia, ami csak JB után telepíthető fel.
-
manchester85
veterán
válasz
ittakary #40541 üzenetére
Egyszer ugyis rabasznak, ezt nem lehet most mar tovabb muvelni. Szerintem en nem is fogok egy jo darabig cserelni, (2,5-3 év) mindennek van hatara. Ez pedig már rég túllőtt azon.
Es mielott még valami nagyon okos felbukkan, hogy unalmas mar ez a tema, elore megjegyezném, hogy csak akkor kerul szoba, ha epp aktualis. Basszus, mintha nem is muszaki termekekrol beszelnenk, hanem valami francia borrol vagy festmenyrol, netan aranyrol. Mi a picsat kepzelnek ezek ugy megis?
Ragnar95!
Nonszensz az egesz!
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Akkor most már minden héten emelni fogja a T az iPhone árakat?
-
manchester85
veterán
Nem nagyon lehet ezt kifejteni, csak érezni.
Egyenletes, folyamatos a rendszer működése, ha ráböksz egy ikonra, mindig tudod, hogy bevette a bökést, mert nincs olyan, hogy picit később reagál. Kevesebben menün kell átverekedned magad, valahogy minden letisztultabb, jobb a görgetés a névjegyzékben. Ki kell próbálni, és rájössz.
Én is a 4-re szavazok. Picit spórolj még, vagy várj, amíg esik, de az anyaghasználattól a felbontásig a jobb GPS vevőig, kameráig minden amellett szól szerintem.
-
manchester85
veterán
válasz
Captaindeph #40448 üzenetére
Akkor a szerkesztés gombot továbbra se vagy hajlandó használni?
Lmh!
Milyen opcióra gondolsz? Egyébként optimalizáltság tekintetében a 4.1 sokkal jobb, mint a 4.3.3, de feature-ök tekintetében fogalmam sincs, mivel lehet több egy korábbi fw.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Használd légy szíves a szerkesztés gombot, ez nem egy chat szoba.
(Én meg a válasz gombot...
)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Vont mar le indokolatlanul valakitől pénzt az Apple appstore vásárlás után? (Természetesen nem a 2 eurós zárolásra gondolok.
)
Megvettem a GTA-t meg egy másik játekot 79-79 centért. Egyből jött is a levonás, 232 ft-ról, majd kesobb egy masik levonas 464 ft-rol, ami ugye pont a duplaja. Szamlat is kaptam, amin 2 tetel szerepel, 1.58 euróról. Az emlitett ket program.
Megneztem a purchase history-t is, mast nem vettem mostanaban, még februar 5-én vettem egy idojaras app-et, de az is le lett vonva annak idejen. Nem nagy penz, de akkor is, menjenek a picsaba... Egyébként az egyik jatekot havernek vettem, tehat en gepen iTunes-ban kifizettem, aztan ő leszedte, de ugyebar elvileg ez nem lehetne indok, hogy ketszer keruljon levonasra valami... -
manchester85
veterán
Ne beszélj már badarságot! Az egyik a hivatalos forrásból értékesített ár, a másik meg magánszemélytől megvásárolt, letiltási veszéllyel járó vásárlás.
Ettől még persze, nem ér 130 ezret két év hűséggel az i4, ez egyértelmű. De a 180 ezres 16 gigás 4S árával vesd össze, ne kispistike árajánlatával a hardverapróról. És ahogy130 ezret nem ér a 8 gigás i4, ugyanúgy a 180 ezres ár is botrányosan túlárazott a 4S-ért.
Az, hogy te kitől mit vettél mennyiért, az meg teljesen irreleváns ebben a témában
DonThomasino!
Igen, sajnos felment 110-ről 130-ra, botrányos, amit a magentáék művelnek.
-
manchester85
veterán
válasz
t-bali3 #40162 üzenetére
Szia!
Nem, de a %-os jelzés be van kapcsolva? Ha nem fut semmi energiazabáló a háttérben, és százalékos jelzés is be van kapcsolva, akkor őszintén szólva nem tudom, hogy tud se szó se beszéd lemerülni. Ha nincs használatban, nem kéne merülnie, ha használatban van, akkor meg látod, hány %-nál jár.
-
manchester85
veterán
válasz
szemtelen #40043 üzenetére
Mindenképp van, hisz a 3GS még mindig OS szinten is támogatott készülék, vagyis a legfrissebb firmware elérhető arra a modellre is. Gondoljunk csak bele, hány droidos telefonra fog kijönni az Ice Cream.
Én mondjuk mindenképp minimum a 4-et javasolnám, de ehhez nyilván kell egy viszonyítási alap is, ha ez a Defy+, akkor a 3GS bőven jó vétel szerintem. De az a gond, hogy az iOS és a Droid koncepciója annyira távol áll egymástól, hogy a legtöbb iPhone tulaj semmilyen droidra nem cserélne. Aki nem akar bütykölni, állítgatni, milliónyi menüponton átverekedni magát, csak egy letisztult, funkcionálisan átgondolt és egyszerű rendszert használni, az iPhone-t fog venni.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
szemtelen #40039 üzenetére
Ebben a topikban nyilván a 3GS-t fogjuk mondani.
Jobb rendszer, jobban optimalizált, letisztultabb felhasználói felület, jobb alkalmazásbolt.
De ezt így elég nehéz megmondani: ha a kényelmes használatra, gördülékenyebb, átgondoltabb, egységesebb rendszerre vágysz, akkor iPhone.
Ha egy jó érvet akarnék találni, azt mondanám, hogy az iPhone-nal azért jársz mindenképp jobban, mert a droid élményt már egy 20k-s telefonnál is megkaphatod, így ha nem egy high-end droidról beszélünk, mindenképp jobb választás az iPhone, már csak azért is, hogy megtapasztalhasd ezt a rendszert, amivel nincs a legolcsóbb szegmenstől fogva elárasztva a piac.
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
Vagy eleve csak egy fénymásolatot vigyél, aztán ha nem értenek a szép szóból, ott lesz az eredeti is a fogyasztóvédelem számára.
-
manchester85
veterán
Nem rugózunk, csak várjuk az objektív tapasztalatokat, mert eddig csak a kezdeti szikráról hallhattunk.
Én nem feltétlenül követem, csak egyszer hozzászóltam valamihez, így most ugye folyton jelez, ha jön új hsz. Általában ettől függ, melyik topikot követem figyelemmel, persze van néhány fix is.
Mostanában szinte csak telóról tudok írni, szal sanszos, hogy még a szokásosnál is nagyobb fasságokat írok, vagy kevésbé átgondolt hsz-eket, szal előre is szori.
Ragnar, jaja, nem régóta!
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Apa, kezdődik! link
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
nrbi001 #39327 üzenetére
A piaci árakat nem az határozza meg, hogy neked mennyit ér.
(Nyilván, mindenki a lehető legolcsóbban szeretné megvenni mindent, hisz ez teljesen természetes, de egy iPhone 4 nem 70 ezret ér, főleg nem úgy, hogy a 3GS-ek meg majdnem 60 körül mennek.)
Aki 70 körül szabadul tőle, az szinte bizonyos, hogy nem tiszta előéletű telefont adott el. 90 körül pár nap alatt elkelnek az i4-ek, ha valakinek nagyon sürgős, az is 85-ért simán el tudja adni. 70-ért nagyon nagy baleknak kell lennie az eladónak, vagy belőled csinál balekot, és szépen letiltják a telót.
-
manchester85
veterán
válasz
Salex1 #39060 üzenetére
Egyébként nem tudom, miért akarsz gombokat. Sokkal esélyesebb, hogy benyomódik, ha csörög a teló, és mondjuk véletlenül elutasítod, mint a slide esetében. És amennyiben fel van oldva a teló, akkor már egyből van válasz és elutasít gomb, ahogy Kommy is írja. Teljesen logikusan van ez megcsinálva.
-
manchester85
veterán
Jah, utólag már én is rájöttem, hogy ezt azért ki lehetett volna ügyeskedni.
Főleg, hogy a csaj, akinél vettem az i4-et, mondta, hogy ha bármi van, hívjam. Azóta számomra megszűnt a 1430, megszűnt a sorszámhúzás szóval jó ügyintézőt fogtam ki.
Ráadásul azóta se érkezett meg az istenverte diákom, szóval máig a 3G-vel p*csölhetnék, én ugyanis csak Like díjcsomaggal voltam hajlandó aláírni. Fél éve az ideiglenesemet hosszabbítgatják, amire persze a mellette ülő fazon csuklóból rávágta, hogy az nem jó, szevasz. Persze nyilván így is van, de ezek szerint minden csak hozzáállás kérdése.
Szerencsére számomra a 4 és a 4s között nincs akkora ugrás, úgyhogy annyira azért nem bánkódom miatta, de jobb vétel lett volna 145-ért, az tény. A részlet meg azért létfontosságú, mert azt nem én fizetem.
(like+részlettel alig több a számlám, mint előtte ikon 200+családbaráttal)
-
manchester85
veterán
De én nem is beszéltem a sufni mellett egyetlen percig se, ezzel csak ti jöttök folyton.
Csak annyit mondtam, hogy 130k-ért megvehető, és belinkeltem a T webshopját.
Pont arról beszéltem, hogy egy 130k-s telefont (amit maga a T ad ennyiért, és összességében ez az egyik legjobb ár, még a sufni boltokhoz is képest, de egyúttal kiindulópont is) egyik napról a másikra 0ft és 75 ezer forint között ingáztat a szolgáltató egy 17 ezres csomagban, aminek tök nyilvánvalóan köze nincs a realitásokhoz. Úgyhogy nagyon észnél kell lenni, és ettől nem fog a használt készülék még többet érni, hisz a kártyás ár fixen maradt
Azért nem vettem 4S-t 145 ezerért a premierkor, mert a részlethez aranykártya kellett volna, így végül helyette 4-et vettem. Most majdnem ezért a pénzért a 8 gigás i4 van. És vegyük hozzá azt is, hogy eltelt közel fél év, tehát a valós értékei estek mindkét telefonnak. Hihetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
_adaml21_ #38606 üzenetére
Mondjuk ha neked kell a 32 GB, akkor nem megoldás az én "technikám".
Feltételezve, hogy a másodmodell már nem fog ennél feljebb menni, (annyi a közel 2 éves i4, mint a csúcs GS2) megveszem mindig az eggyel korábbit 2 évente. Nekem 2013 novemberében jár le a hűségem, akkorra várhatóan kijön a 7. generációs iPhone, én meg megveszem a 6. generációsat, 8GB-os változatban.
Bdlacko!
Hát gratulálok, elég durván megsértetted, szerintem szerkeszd át, amíg tudod, mert ezért biza pihenő fog járni a moderátoroktól.
Kali!
Na ezért is pofátlanok ezek az árak. iPhone-nál még webshop kedvezmény sincs... Feszegetik, feszegetik, de sajnos sok a birka. (Talán én is egy vagyok közülük.
)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #38595 üzenetére
De dominós, ami majdnem ugyanaz. Ha használt T-set adsz el, (kali ezzel érvelt) akkor az illető is valószínűleg T-s, és mindegy neki, hogy független-e. Tehát egy dominós az teljes árnak minősül.
kali!
Na, iPhone-oknál miért nem érvényesül ez a policy?
Szerintem meg a viszonyítási alap a kifizetett vs hűségidő. A független csak egy jól hangzó dolog, gyakorlati haszna kb.semmi, ugyanis az emberek nagy része se nem világutazó, se nem havonta szolgáltatóváltó.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
"130 e ft környékén még nem jellemző a 24 hónap gyártói garis sgs2! "
Pedig itt meg lehet venni annyiért.
Pont ez a gond, hogy a T itt a MM XL csomagokban 0ft-ról 70 ezerre bármikor képes bűvészkedni, egyik nap így, másik nap úgy, miközben a készülék valós értéke változatlan.
Saycz!
Igazad lehet, nekem az i4 most már jó darabig marad, úgy gondolom. Ez nálam már méltóságbeli kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Ezzel csak az a gond, hogy a használt piac úgyis a hivatalos árakhoz igazodik. A GS2 130k körül már megvehető, most az, hogy a T mit parádézik itt a nagyobb csomagokban, az a használt készülékek közül válogató vásárlót hidegen hagyja.
Most, hogy az i4 felment 20K-val a T-nél, majd hardveraprón is felmennek ennyivel az árak? Nem hiszem.
-
manchester85
veterán
Szerintem ez nem feltétlenül van így. A vodánál is olyan árak vannak, hogy 1 éve kifutó, láthatóan a kutyának se kellő telók kerülnek annyiba, mint a bevezetéskor, aminek azóta már ezerszer csökkentette az árát a gyártó. Hát nem tudom, de ezek már tényleg beteg árak, maradjunk ennyiben.
Emlékeztetnélek valamire. 2 éve a 3GS 100k-val jött ki ikon 200-zal, majd karácsonyra levitték minden csomagban 20k-val, és úgy is maradtak az árak. Azt is vitték, mint a cukrot. Most meg nem, hogy csökkenne, de kétszer is emelnek? Ugyan már, ez már tényleg az épeszű (vagy pont a nem épeszű) emberek határainak feszegetése.
És mondom: 60 ezerért vettem ikon 200-ban a 3G-t, akkor, amikor az iPhone meg egyáltalán ez a koncepció még forradalom volt. Ha az értékrendet nézem, akkor most majdnem 3x annyiért vehetem meg azt, ami ma már tucattermék.
-
manchester85
veterán
válasz
Blaise #38578 üzenetére
Az a baj, hogy már akkor se lenne semmi, ha ez lenne az első komolyabb emelés. Amióta bejött Magyarországra az iPhone, mint termék, a T-mobile-nál nem volt olyan év, hogy ne emelkedtek volna az árak. (És műszaki termékekről beszélünk, ez korántsem magától értetődő.) Azt hittem, az iPhone 4 lesz a csúcs, nálam akkor szakadt el a cérna, erre a 4S árán a kijövetel óta már kétszer is emeltek.
2 éve a 3GS még 80 volt ikon 200-ban, ennek a 4S most pont a duplája. Ez már tényleg botrányos. (Tudom, lehet b*sztatni, hogy 3 havonta leírom, de a kezdetek óta figyelemmel követem az árakat, és nagyon nem okés az, ami megy.)
kali!
Majd mikor a kutya se vesz tőlük, akkor elmehetnek a jó büdös p*csába! Ezek szerint eltérőek az értékrendjeink... Sokáig? Bakker, 60 ezerért vettem a 3G-t 2009 tavaszán ikon 200-zal, és leesett az álla mindenkinek, mikor meglátták, milyen telóm van. Meg persze az enyém is, mikor az utcán bárhol bármikor netezhettem, kényelmesen taperolhattam a telómat. Ma ez már semmi, az iPhone még mindig a legjobb, de közel sem annyival. Ehhez képest megvehetem 160-ért azt, ami 3 éve 60 volt, két éve meg 80. Azt ne mondd már, hogy ez így rendjén van...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Új árak a T-nél:
4S MM L= 90 ezer (karácsonykor 70 ezer)
4S ikon 200= 160 ezer (karácsonykor 135 ezer) karácsony előtt 128 ezer
4S sima 2 év hűség 180 ezer. (karácsonykor 160 ezer) karácsony előtt 145 ezer
A sima 4 8GB-nál is minden csomagban 20 ezerrel mentek fel az árak.
Meddig lehet még ezt büntetlenül művelni?
-
manchester85
veterán
Kérdés, milyen hibaszázalék kell a cseréhez. Ha 10-ből 1-szer produkálja, és ha erősebben nyomja az ember, akkor többnyire jó, az mennyire sanszos cserének? Az enyém teljesen jó, fateré kezd néha rakoncátlankodni, és most jár le mindjárt a gari.
Aktív témák
- Xbox One S macerálás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- teljesenÚJ csak aktivált Apple iPhone 16 Pro Max 512GB Black Titanium 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 11 Pro Max 256 GB Éjzöld
- Hibátlan Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Picific Blue ! 1 Hó Jótállás
- Karcmentes 1Hónapos Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- Karcmentes Apple iPhone 15 Plus 128GB PiNK 1OO% ! 4 Hó nemzetközi APPLE GARANCiA