Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brabbitz

aktív tag

válasz vezeralmos2 #16 üzenetére

Meg persze, ha szepen visszakeresel, boven talalni olyan posztokat ahol degradacios problemakat ecsetelik a 13-14 gennek. Sot, teszek olyat, beirom hogy “Intel Core iX 13-14XXX CPU stutters in game” vagy barmelyik regebbi CPU-t, talalsz boven talalatot. (Es tenyleg van.)
    ertem en hogy probalsz fogast keresni a vorosokon, de nem igazan ersz el ezzel semmit, max szanalmat. Ez kb csak dobalgatas a szavakkal, ettol meg nem fognak kevesebben venni AMD-t, se ujabb Intelt.

• brabbitz

aktív tag

válasz vezeralmos2 #14 üzenetére

Ebben viszont igazad van.

En talan azt tudom elkepzelni hogy az X3D-nek akartak "gazdasagilag" megagyazni vagy a kesobbi Zeneknek, vagy chipletes megoldással egyszerubb volt nekik magasabb órajelet elérni. De ezt csak az AMD mérnökei tudják.
    FX sztorija picit más tészta, ott szoftveresen sem állt nagyon toppon az ipar egy több magos, elszokottol eltérő architekturára. Az e-magos sztorinak is ez tehetett be, én így látom.

• brabbitz

aktív tag

válasz vezeralmos2 #12 üzenetére

Szerintem a Passmark egyaltalan nem elhanyagolhato tenyezo, relevansabb mint barmelyik Userbenchmarkos teszt.

6 magos procikent egyebkent a megnezed, tokeletesen helytall 9900K ellen, ha a korabeli teszteket nezem, egyedul ott huz el +10fps-el a 9900K ahol szamit a +2mag/4szal.
    5800X meg egyertelmuen erosebb, ugy mint az X3D.
    elegge problemas hogy nem nagyon lehet mostani teszteket talalni a 9900K-rol, tobbseg tobb eves videok ahol a jatekok optimalizaltlanok, vagy valtoztak.

Gamers Nexus 5600X review videojaban ki is fejti ezt, ahol 6 vagy kevesebb mag szamit, ott telibe elmezonyben van az 5600X, ahol tobb mag kell, pl GTA V, ott pariban van a 10900K-val, vagy az Intel meg erosebb is, nem beszelve az 5800X+tobb magos tarsairol.

az instabil konstrukcio meg kb annyira instabil hogy mai napig ott van a budget, es low-med kategoriaban. Ezt az instabil konstrukciozas majd akkor helytallhat ha tenyleg lesz ra nyomos ok, en egyelore nem latok semmi ilyet. Ahol az architekturanak vannak gyengesegei, pl az IMC, ott meg szepen lassan eszkozolnek valtoztatasokat, de addig felesleges amig nem szukseges.

• brabbitz

aktív tag

válasz vezeralmos2 #10 üzenetére

Ebbe viszont az is benne lehet hogy jobban optimalizaltak.
    Bar a 9900K azert nem igazan all a 5600x kozelebe peldaul.
    felesleges osszevetni a Zen3-at ezekkel, mas konstrukcio, mas feladat. 2018-ban jo szolgalatot tettek ezek az intel procik.

• brabbitz

aktív tag

válasz vezeralmos2 #8 üzenetére

Nem rosszból, de én feldobom a labdát olyan téren hogy a hiba nálad is lehetett. Én is FPS játékokkal játszom, (CoD4, CSGO-CS2, R6S, egy kis ideig PUBG, Warzone), soha az életben nem volt problémám a 2600-al. Haverdának 3600x-e volt, ő neki mai napig megvan, szereti.

Egyébként az első genes Zenek, kb Zen+-ig valoban nem voltak olyan jók játékra, illetve nagyon sokan beleestek abba a hibába hogy alacsony órajelu ramot vettek Ryzen mellé. Ez nagy hiba. De most így a teszteket végignézve, a 3600X lépést tudott tartani a 9600K-val pl, teszem hozzá, hogy akkoriban az Intel sokkal kevesebbet fogyasztott, elismerőleg írom. DX12 nem csak a Ryzennek, az FX-nek is rohadt sokat segített.

• brabbitz

aktív tag

válasz vezeralmos2 #6 üzenetére

Én Cyrixos vagyok :DDD .

De viccet félretéve, én pénztárca barát vagyok. :)
    Az AMD akkoriban számomra elérhetőve tette azt hogy korrekt áron tudjak gépet építeni játékra. Ezért jobban favorizálom őket. De nem írtóztam sose az Inteltől, elvégre Pentium D-vel (775, DDR1, ASRock kék alaplap, régi szép idők.. :U ) kezdtem, Core 2 Quad Q6600, Q8200, Q9950, majd egy nagy ugrás FX 8350-re. Számomra performance/price szinten nagyon kielégítő volt, egy normális lappal és hűtéssel nagyon jól elvoltam kb 2017-2018-ig mikor megvettem életem első Ryzen konfigját, egy Ryzen 5 2600 B450M Pro4 alappal, a konfig kevesebb mint 150-170k körül megállt(már mindennel együtt.). Hát állam leesett mit tudott az, na ugyan akkor még az Intelek drágák voltak ugyanugy, 8600K 257$ indult ami most 102 ezer Ft. A 2600 meg 199$ indult ami most 80K, és kb 50-55k körül vettem meg kb 3 hónap után. Kb innentől vagyok only-AM4/AM5-ben, nem is néztem Intel felé ekkortájt, mert nem érte meg azért a teljesítményért annyi pénzt kidobni rá. Nem beszélve, hogy húzni csak Z-s lapban K-s procit lehetett, míg itt egy B-s lap volt a kötelező. (ezt eléggé lesarkítottam, de valahogy így.)
    AM4 tökéletes példa arra hogy egy socket egészségesen megtud élni 5-7 évet. Szerintem egyébként a LGA1700-nél jó próbálkozás lehetett volna. whatever

Vannak itthon inteles gépeim, i7-2600k, i3 3210, i5 6600, i3-i5 laptopok tömegével, nem írtozom meg tölük úgy, csak az áruk rettenet a mai napig. Nagyon szeretnék egy modernebb Intel konfigot második gépnek, pl egy 7-8-9 gent, de basszus, 25k körül indul a legolcsóbb 8600k, míg R5 3600 kb 20k körül már lehet venni, ami már inkább egy 9600K -val van egy buliban játékoknál.
    És akkor még az alaplapokról nem beszéltünk. Mindenestre, én nekem ez a bajom az Intellel. Nyílvánvalóan megértem azokat akik így is az Intelnél maradnak. Viszont lebecsülni az ellenfelet felesleges.

Annyit a mostani helyzetből megtanultunk hogy az AMD se jóságos, nem igazán van konkurencia éppen, ezért pont annyiért adja a procijait, amennyiért akarja. Pont mint az Intel tette évekkel ezelőtt. :)) Kösz.
    Kell a konkurencia. Ennyi.

VGA-k terén most jobban favorizálom az AMD-t mint az NVIDIA-t, mert beismerem hogy a csúcskártyáik jobbak, de nekem nem kell se DLSS, se RTX, mondjuk FSR se, így egy 6800 is elég, jóval olcsóbban kijövök több VRAM-mal. Olcsón betudtam szerezni egy 3090 Ti-t de rájöttem hogy az előbbivel is bőven elvagyok végül.. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés