- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vezeralmos2
senior tag
Visszatérve a CPU Benchmark oldalra, hogy mennyire hiteles, itt van a bizonyíték hogy már semennyire. Jópár évvel ezelőtt még hiteles volt, de amióta megy a CPU Hype oda- vissza, érvényét vesztette.
Azonos frekvencián 20%-ot ráver a Bulldozerre a Sandy Bridge.
Single threadban pedig közelében sincs.
Van saját FX-8350 procink itthon, sokáig használtam egy 990X Sabertooth lappal, a viszonyítási alapom valós. Az olyan 3200-3300 pontot kap alap 125 watton R23 alatt.
saját poszt
Annak idejében ezek a pontszámok reálisan voltak feltüntetve, azóta valahogy az AMD mindenhogy túl van pontozva, a régi procik is. -
Dave567
addikt
Kár ebbe belemenni, akik eddig is vették azok most is veszik az Intelt meg az AMD-t, nem fogy egyikből sem kevesebb, kár hülyeséget beszélni, nincs konkurencia, meg mi a f..szom, mindegyiknek meg van a maga bázisa 285K ugyan úgy nincs mint 9800x3d
Raptort ugyan úgy veszik hiába a degradáció, van garancia, időben kell cserélni. -
vezeralmos2
senior tag
Én nem csak az AMD-t szidom, az új intelek se tetszenek, ez az Arrow Lake egyelőre nagyon gáz.
Ryzenből a 2700x amit megvennék, mert korrekt chip az egész cput tekintve.
Ma újra kellett húzzam a 12. genes gépemet, mert alacsony mem feszültség miatt hibázott a ram, és corrupted lett az egész oprendszer, mindent ki crashelt. SkyLake procikkal soha nem fordult ilyen elő ha ram OC-val b+szakodtam. -
vezeralmos2
senior tag
Meg amúgy ha felmész redditre, rengeteg posztot találsz ha beírod a keresőbe hogy pl. "5800x3d stuttering", vagy szinte bármilyen AMD processzorral. Intelből is rengeteg laggolós poszt van 13-14 gennel, érdekes régebbi intel procikkal nem nagyon gyakoriak az ilyen posztok.
Ez is szépen visszatükrözi, hogy átlagosan melyik rendszerekkel vannak problémák. -
vezeralmos2
senior tag
A 2000 Ryzen széria még egy chipletből állt, ebből kifolyólag ha megnézed az IMC benchmarkjait, jobban is teljesít mint a 3000/5000 széria.
Az új magokkal sem kellett volna felosztani chipletekre a processzort, és akkor lett volna igazán jó. Mert egy így kakukk IMC, az 1 CCD-s proci lassabban kezeli a DDR4-es ramokat, mint egy 10 éves 4770k a DDR3-at.
De az AMD-től már megszoktuk hogy szándékosan architektúrás bottlenecket ad el, az FX processzorok sziámi iker magjai is hasonló sztori volt.
Intel is hasonlóan jár el ezekkel az E-magos megoldásokkal, egyik sem tetszik. -
vezeralmos2
senior tag
Volt a kezem alatt 5600 proci is, közelébe nem ér a 9900k-nak.(Természetesen felhasználói élményről és teljesítményről is beszélek) Nekem 9900k mellett TridentZ Royal van, így főleg nem. Hiába a picit jobb egyszálas teljesítmény, instabil az egész konstrukció. Semmire nem jók már azok a benchmark oldalak.
A 8 magos 5800X már fixen erősebb az új játékok alatt. Volt 5800X3D-m is, 40-50% al tudott több max FPS-t. -
vezeralmos2
senior tag
Haverom ingyen kapott egy 3600-at, az ő processzora órajelben is tovább megy mint az enyém tudott, és stabilabb is játék alatt. Pedig én vettem alá Ballistix ramot is, kb. 10fps-t dobott is rajta de a problémát nem oldotta meg.
Ja, meg az 5000 széria megjelenésekor emlékszem, hogy néztem a teszteket, és az 5950X kivételével egyik proci sem lőtte túl a 9900k-t. Azóta viszont annyit variáltak a játékokkal, meg a grafikákkal, hogy már a 9900k lett lassabb az új játékok alatt.
Szerintem csak a bolondját járatják velünk a gyártók. -
vezeralmos2
senior tag
Nekem az első Ryzenem egy 3600 volt, 55e ft ot fizettem érte újonnan. FX-8 magról jöttem és hatalmas csalódás volt hogy az erejéhez képest nincsen FPS-em, úgy hogy a magok alig vannak kihasználva. Én szinte mindig FPS játékokkal játszottam. Aztán felindulásból vettem egy i5-8400 használt procit 20k ért, egy rog stirx b360-f gaming lappal. Szanaszét alázta fps-ben a 3600-at, nem mikrolaggolt, nem droppolt. Mind a 6 mag koppig 100%-ra használva.
Előtte a büdös életben nem volt olyan stabil FPS-em.
De most már a DX12 tarol jobban, és ezekben a játékokban már a 3600 erősebb a HT miatt.
Szóval nem mindegy, milyen szemszögből nézzük a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest