Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Egon, ne sarkitsd ki, amit irok...OK?
Elgondolkodhatnal azon is, hogy mennyien hasznalnak .hu-n P4 alapu rendszert.
Az, hogy a Te P4-d frankon cibalhato az egy dolog, sokaknak megy az 1.6A csak 2200MHz korul, mert tobbet egyszeruen nem bir.
Sokkal tobben hasznalnak Magyarorszagon meg P3 alapu rendszereket, mint azt Te hinned...akik nem engedhetik meg maguknak a P4 Netburst architektura arat. Szoval oket nem biztos nagyon meghatja az, hogy a P4 de jol huzhato...ok meg eleg egyszeruen le tudjak sarkazni a CPU-t...na meg az a 4 gumitappancs sincs, ami egy K7-n ott figyel (bar ugylaccik volt akiknek sz@rt sem ert...). Az esely mindig ott lesz, van aki ellen egyszeruen nem lehet mit kitalalni...
Igen, tomegesen tuningolhato a K7 is, leven legalabb ugyanannyian huztak Cerka modra fel par szaz MHz-l nagyobb orajelure a K7-s procijukat, mint ami annak a gyari orajele. Mas kerdes, hogy egy Duronnak meg a Cerka-nak az a 300MHz mennyit er. Gondolom jo sokat lathattal mar... :O
Amugy meg aruld mar el, mit kell ganyolni, L1 unlock-nal: grafit az L1 hidakra, nagyitoval 2x leellenorzod, es kesz (tudom, a Palomino mar joval nehezebb, de erdekes sokaknak sikerult az is...), 1 perc, tok egyszeru az egesz. Egyszerubb, mint BM6-ba 700-s koppermajn cerkat erlotetni...
Birom mar, ha egy K7-hez kell nyulni vmiert, akkor az csakis ganyolas lehet, de ha pl egy P3/P4 Vcore feszultseget kell felemelni nem tuning lappal drotzassal, vagy meghekkelni egy nem Tualatin-s lapot, arra kompatibilisse, az nem az...
Hovedelemrol: gondolom neked is jo sokszor esett mar le a hutod... meg azoknak magyarazd el ezt az emelt szintu hovedemet, akiknek ennek ellenere hasalt el a CuMi P3-a (elszinezodott, megrepedt), meg a WM P4-e... LOL
Azert nem terjedtek el, mert begyepesedett agyuak vannak sok helyen olyan (kulcs)poziciokban, ahol rugalmas(abb)an kell(ene) donteni...
Pl mas forumon olvashato volt, hogy ilyen uj beszerzesu munkahelyi gepekre, kertek vajon tanacsot mit is vegyenek, oda-vissza vegigmentek az egeszen, elobb versenyeztettek par hetig az adott felhasznalasra 1-1 konfigot mindket oldalrol:...nem fogod elhinni vegul mit valasztottak. A kulcsszo -itt is- az elorelepes volt...
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Az a le/fel szorzo allitas nagyobb ertek tuningnal, mint a sima, egyszeru FSB-s huzas. De itt IS(!) lehet huzni grafitozas nelkul -intel P2-P3-P4 modra-, csak FSB-vel...pl XP2400+@2000MHz FSB200 (DDR400) << itt hol van tuning??
Ugye ez majd pont ugyanannyit ''tud'', mint ez: 2400+@2000MHz FSB133 (DDR266)?
Gy.k. egy Coppermine-t is halal konnyen le lehet am sarkazni, erdekes nem...? De erdekelne szerinted miert is nem...egyebkent vannak leirasok, mit-hogyan is kene -csak ELOTTE kell elolvasni-, es lon...
En sosem valogatgattam ki egy K7-s CPU-mat se (de elotte az Inteleket sem): bementem a boltba, kertem egy x CPU-t, kipengettem, azt kesz (leven nincsenek ilyen bolti kapcsolataim).
Itthon utana meg kiprobaltam mit megy...
Huu, emelt szintu hovedem...''na bumm''...oda ne rohanjak...nem ertem nekem vajon miert nem akart meg egy K7-s CPU-m se lekozmalni, de biztos en csinalok vmit rosszul, nem?
Aki meg nem ert hozza, az meg minek nyul bele??? Csak magara vethet...es megcsak sajnalni sem tudom erte.
Persze, aki egy ilyen hikomat, az elrontja meg a vasgolyot is...
:DD
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Hm...ha tenyleg volt/van ilyen (bar lattam meg Karib is ketkedett benne...), akkor mea culpa, es gratula... azert gondolom, mennyi fordulhatott elo belole, ha mas Forumokban sem kerestek a lelohelyet annak idejen 100-bol 101-n pont ugyanilyen cD0-s Vcore=1.75V 566MHz-s Ceruzaknak....
Gondolom ez is igy, TOMEGESEN fordult elo...
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Mind ket ceg termeke tuningolhato tomegesen, kerdes persze, hogy az az xMHz plusz, melyiknek mennyit nyom a latba... SZVSZ le kene mar terni errol az uberalles MegaHertz felfogasrol...
Felhuztacc tomegesen Cerkakat +1GHz-l is, vagy egy Tbred-t csak 3-400MHz-l, azt az mit szamit...na errol van szo. Ja, es akkor arrol meg nem is beszltem, hogy melyik platformnal, milyen eszkozok vannak a tuningra.
Ha ezt nem vagy kepes felfogni, csak sajnalni tudlak.
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Nem-nem...azt megvette tolem egy olyan emberke, akinek pont a 1.5V Vcore-s Tbred-A kellett, az alacsonyabb hodiszipacio miatt (e-mail-ben O keresett meg miatta).
Azert nem ez a proci van, mert ez az AIUHB-s AXDA2100+ def Vcore-l is elmegy ez feltti orajelen is, es igy meg kisebb a hodiszipacio...
Az a cD0-s steppingu 566-s Cerka...aha, ez abs hiheto;): ez egy 850-s Cerka akarna lenni inkabb...azaz 33%...
A cD0-s step 800MHz-tol indult, atfedesben 800-sban van meg cC0-s is, de 850-tol mar csak cD0-s ;)...jol megvezettek vele;)
Erre valaszkent felhozok egy 600-s K7-s Duron-t 1100MHz-n jaratva...ez hany % is...83.3;)? Ja, es szerinted felallhatna ellene egy ilyen Cerka2@1132;)?
:DD
hobizoli
Aktív témák
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest