- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Ősember
őstag
szevasztok
ugy látom mára mindenki kiengedte megábol az extreme editionnel kapcsolatos gondolatait és már nincs mit mondani. szerintem sincs!
ps.: akit még mindig érdekelne a dolog küldjön mailt
ZÁRHATÓ
[Szerkesztve] -
bela22
tag
Mivel p4 630-am van nekem is, így miért vennék még egyet tőled?
Nagyon meg vagyok elégedve a mostanival, mivel 4 ghz-en is megy stabilan, és vhol 4,1 4,2 körül van a vége.
Legközelebb majd a DC rendszerre fogok fejleszteni, de még megvárom mi lesz az AMD intel ''harc'' vége a DC procik közt. Ez nemsokára eldőlni látszik.
Viszont ha jó árban tudsz 630-as proccot,vagy efölöttit akkor még akár érdekelhet is. Írj árat rá inkább te.
A mostani 630-amat egy hónapja vettem 42 k-ért garival!
[Szerkesztve] -
EG0
aktív tag
-
erdoke
titán
Ha ennyire nyomod ezt a ''teljesítmény'' szöveget, akkor dobj linkeket is a tesztekről, ha lehet.
Ennek a procinak nem annyira nagy teljesítménye, hanem nagy L3 cache-e van inkább. Pl. egy A64 3800+-hoz hasonlítva (128k L1 + 512k L2 @ 2,4 GHz), ami csupán ezen adatok alapján jóval gyengébb lenne, holott ez pont fordítva igaz.
A processzorba integrált gyorsítótárak méretének haszna erősen függ az architektúrától, illetve gyakran a futtatott kódoktól is. -
bela22
tag
Először is, hogy érdemben tegyek vmit a topicért : Itt van néhány teszt, és összehasonlítás az általad árult prociról, hátha hasznos lesz vkinek, aki kíváncsi, mit tud a proci :
Bővebben: link
#56-ra válasz :
Erre azért még reagálnék, mert nem nem ismerem a teljesítményét, mint azt te írtad, hanem azt nem tudom, hogy a 6xx -es szériához képest hol helyezkedik el!! Volt anno 3,2-es p4-em (telekondis), viszont ahhoz képest a mostani 630-as proci sokkal erőssebb, márcsak a technológiai újítások végett, illetve az általam mért sebességtesztek alapján. A linkelt oldalak egyikén meg azt írták, hogy max 10% a telj-beli növekedés egy ugyanolyan p4 NW-hez képest az EE.
Nos ezért kértem/írtam, hogy ha vki tud olyan tesztet, amiben a 6xx vs. EE van feltüntetve, írja meg! És erre tényleg kíváncsi voltam/vagyok!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
válasz
AMDpower/ #67 üzenetére
most komolyan... mit számit az, hogy honnan van? ha azt mondom kinábol van akkor történt valami? ha azt mondom amerikábol van, akkor? ha azt mondom lopott, akkor mi van? ha neked tényleg kellene a proci vagy bárkinek is, az gondol egy árra ami neki megéri és tökmindegy honnan van, megveszi.
-
Loretto
veterán
Mindenkinek szólok aki nem vásárolni akar: el lehet hagyni a topicot. Ezt akarja eladni, ennyiért. Ha nem tudja eladni, nem tudja eladni.
Kéretik komolyan venni , irgumburgum. -
Ősember
őstag
mellesleg a 10-15%os vagy akármennyi gyorsulás... sálálá. ha azt nézem, hogy egy 1700as pentium és egy 3000es pentium milyen gyorsan hozza be a windows intézöt, akkor alig van gyorsulás! fasza mi? ez a gyorsulás dolog nézöpont kérdése. persze, hogy a windows nem fog elszállni. ez bizonyos alkalmazásokban mutatkozna meg jobban, amik igénylik az ekkora teljesitményt.
-
AMDpower/
senior tag
Nah akkor en 65k-t tartom itt a nagy vita kozepette...
-
Sárpac
nagyúr
-
Goose-T
veterán
Miféle üzleti érzékről beszélsz? Nekem az a lényeg, hogy egy dolgot minél olcsóbban megvegyek, ezért volt bőr a pofámon ilyen ajánlatot tenni. Ha neked nem tetszik, nem fogadod el, ez már csak a te üzleti érzékeden múlik. Ami biztos, az az, hogy ezt a procit a büdös életben nem fogod eladni 160 rugóért, mert kurvára nincs rá kereslet ennyi pénzért. Gyorsabb 5-10%-kal egy sima Northwood-nál, ezért a többletért senki nem fog ötszörös árat fizetni, az tuti. Lehet, hogy itthon a bolti ára 200K felett van, de kérdezd már meg a boltokat, hogy mennyit adtak el belőle az utóbbi három hónapban. Sok szerencsét az eladáshoz.
-
bela22
tag
Ezzel teljesen egyetértek, mivel ha vki 200k-t akar ''kidobni'' gépfejlesztésre, akkor már tényleg egy korszerűbb gépet vesz, ami később tovább fejleszthető. Gondolok itt pci-e, sli, ddr2,dual core táp, meg egyéb társaik. Ha egy 478-as p4 tulaj bővíteni akar, akkor a reális irány a fent említett. Ezt a proccot szerintem inkább vmi elszánt gyűjtő venné meg ennyiért!
(Esetleg tudja vki, hogy mivel tud ez többet, kevesebbet, mint egy p4 6xx 64bit proci? Sebességi tesztek, stb?)
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Tele van tesztekkel a net, anno ezt az FX-51 is simán hozta, kivéve persze az Intel-erősség videokódolás és társait.
Ma ennyi pénzért 4600+ X2 szerezhető, ami mind egyszálas mind többszálas működésben simán lenyomja, úgy alapon mint tuningolva. És 20e körül vehető hozzá lap is... -
Tsunami
senior tag
Annak ez jó bolt lehet aki akar egy baromi gyors procit, és bevágja a 478 as foglalatba. Mi vettünk egy dual xeont alaplappal 120-ér, (2x3,06Ghz Xeon + alaplap, és még garó is volt elég rá) amit nem hinném hogy ez űberelne akár van harmadszintű cache akár nincs. Az csak akkor hasznos, ha valaki olyan adatbázist üzemeltet, ahol percenként akár több ezer lekérdezés van, és emellett még futtat egy freemail szintű mailszervert (szal tényleg extreme). Nem lehúzni akarom a procit, mert piszok gyors, csak olyan áron amennyiért adni akarod, nem fogja a lélek se megvenni. Ez olyan mintha itthon akarnál eladni egy 200 milliós WRC Rally autót.
-
zsiga667
addikt
Ez tulajdonképpen egy Gallatin magos Xeon szerverproci, Socket478-as foglalatba.
A sima Northwoodoktól a 2MB L3 cache különbözteti meg (ami nemtudom hogy mennyit számít mivel sose volt ilyen procim), nameg elég jól lehet őket tuningolni.
Ez gyakorlatilag ugyanaz mint a A64 FX-51 (ami egy Opteron szerverproci), csak ez ugye Intel. -
AMDpower/
senior tag
Lehet hulye arral allitok ide, de 60-65k-t nekem megerne!
-
Hmmz
aktív tag
Mitől 160 egy 3,2-es intel proci? mivel jobb mint az átlag?
-
Tsunami
senior tag
Baromira egyszerű a dolog. Mennyi a minimál amennyi alatt biztosan nem adod?
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
mivel 2 ember is elegge kuzdott egy x2-ert (meg nem tudtak, hogy 4200+ vagy 4400+ lesz belole) tudok neked arakat mondani
a 4200+ mondjuk okosan (afa nelkul) boltban 115k, a 4400+ meg 140k
hasznaltam nem sokkal olcsobb mert ezek a procik max 2 hetesek lehetnek..
mondjuk -15k az uj arbol -
Ősember
őstag
-
westlake
félisten
eloszor inteles voltam, most meg amd-s.. nem azert, mert fanatista vagyok, hanem mert inteles koromban sosem volt amd-m es feltem kiprobalni.. miutan kiprobaltam,
nem akartam visszaterni az intel vonalta..
szerencsere nekem az amd az a64-el kezdodott (kiveve persze a 386 dx-et)
szvsz realis arat olyan ember tud mondani, akinek barmennyit is er az a bizonyos eladando cucc.. mivel en nem vennek intel, ezert realis arat sem tudok mondani..
az a baj, hogy en is egybol az amcsi arakkal jonnek -
Ősember
őstag
válasz
[HUN]Zolee #14 üzenetére
szevasz
ha tényleg érdekel, irj egy mailt a cimemre és megalkuszunk! -
Ősember
őstag
szevasztok
az elmult pár percben több a hozzászolás mint egész idáig. igen. drága a processzor, de ha megnézitek a bolti árakat, azokhoz mérve ez nem drága... csak a tudásához képest. legyen kevesebbért? ha 10 ezret engedek belöle, akkor sem fog változni a helyzet. majd megprobálok amd X2-t adni. az tény, hogy az sokkal jobban megéri, de gondolni kell árva 478-as tulajokra is!nekem is az van és teljesen elég mindenre. még nem dual core érett a hardverigény.
ps: bezzeg, ha athlon FXet árulnék, akkor nem lenne ekkora zavar mi?
én is tudtam doomozni és több alkalmazást inditani, mert a ratyi HT is képes kielégiteni a multi taskingot! ez vidkari dolga...
[Szerkesztve] -
pegazus
senior tag
Gondoltam, hogy ebből a topikból ez lesz
Én is sokallom a proci árát, de ez az övé és had árulja már annyiért amenyiért akarja! -
Ati007
őstag
válasz
Biznisz Elek #18 üzenetére
anyit igen mert anyit én is adnék érte de többet nemhiszem.
-
Biznisz Elek
senior tag
most teszteltem egy x2 amdt
2 tömörítés alatta doom3
nagyon cool, sajnos nem az enyémé vót, és nemsokára proba egy intel dual coret is arra meg mégjobban kiváncsi leszek
up neked
bocs de szerintem még 60kt se fognak érte adni -
Rapid
aktív tag
Keresek 1 liter 6.5-ös tejet 3000 forintért!!! Nagyon szomjas vagyok!!!
Meg mert megérdemlem.
És akkor mi van?! -
westlake
félisten
válasz
[HUN]Zolee #14 üzenetére
ezt te sem gondolod komolyan.. kiadsz 160k-t aztan par honap mulva uj proci, uj lap.. esetleg uj tap es ha nincs szerencsed akkor meg uj vidkari is..
szerinted fel ev mulva mennyit fog ez a proci erni? -
westlake
félisten
most oszinten... szerinted megveszi ennyiert ezt a procit valaki, amikor mar dual core-t lehet ezert a penzert kapni?
lattam a 478-as kiegeszitest..
akkor modositanam ugy a kerdest, hogy szerinted meg van olyan elvetemult ember, aki kepes egy 478-as prociert ennyit kiadni?
az ilyen ee procik 1-1.5 eve voltak nagy szamok.. akkor meg el is vittek volna..
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
szevasz
figy nekem kéne elszállni a földre? hát te nem vagy normális... mi az hogy használtpiac? az egy licit szoval nem 200 a vége hidd el nekem + postaköltség, ami a tengerentulrol nem elhanyagolhato. northwood + 10 kp vagy 40 ezer? nem akarom minösiteni az ajánlatod. sött, miért nem mész a boltba és mondod, hogy láttam MSI nforce 4-es lapot 36 dollárért az ebayen, mert tényleg láttam. utálom, ha valaki még csak nem is europai árlistákat ad be. és hol is van boltban 200-ért? azt valahogy nem linkelted be... szerinted a L3 2 mega cache tényleg 10k-t ér? és még van pofád odairni, hogy én szálljak le a földre. sebaj... gratulálok az üzletérzékedhez, ügyes gyerek vagy!
[Szerkesztve] -
Goose-T
veterán
Boltban lehet 200 rugó, használtpiacon 200 dollárért már van (Bővebben: link).
Felajánlok egy 3.2-es sima Northwood-ot és 10 rugó kp-t. Vagy 40 rugót. Csak hogy szálljunk le a földre. Nos? -
Ősember
őstag
itt jön az uzsi up. kösz a hozzászolásokat és igaz, hogy a dual core is eben az árban van. ez a 478 socketes tulajoknak szol. nem feltétlen venni... ez csak egy ajánlat. semmi több.
-
EG0
aktív tag
up, mert kivi leszek, ki vesz ilyet
-
Csak az a baj, hogy inkább már Dual Coret vesznek az emberek ha ennyit kiadnak egy prociér és ezér már elértéktelenednek.
-
minimal4u
csendes tag
Upp a jó kis cuccnak
-
Ősember
őstag
Intel Pentium 3.2GHZ Extreme Edition + hütö = 160.000 Ft
-
Ősember
őstag
legalább tessék upolni! nincs sok idö hátra! holnap ilyenkorra mindenki döntse el, hogy kell vagy nem!
-
Ősember
őstag
szevasztok
a cimben szereplö processzor elado. leirnám fontosabb jellemzöit:
1122sSpec Number: SL7AA
Processor Frequency:3.20 GHz
CPUID String: 0F25h
Package Type: 478 pin PPGA
Core Voltage: 1.550
Bus Speed: 800 MHz
Thermal Guideline: 92.1W
Core Stepping: M0
Thermal Spec: 64°C
L3 Cache Size: 2 MB
Manufacturing Technology: 0.13 micron
L3 Cache Speed: 3.20 GHz
Bus/Core Ratio: 16
ez a hivatalos intel oldalrol van. ha valakit eredetiben érdekel a leirás: Bővebben: link nézegettem boltban és én nem találtam olcsonak. nettoja 200.000Ft fölött van. ennek örömére odaadom bárkinek alkudozás nélkül eredeti intel hütövel 160 ezer forintért! doboz nincs, tehát oem. csak addig volt használva, amig megnéztem, müködik-e és mit ad isten müködik. gyorsan ráhuztam 20%-ot és ment stabilan. ezt csak kiváncsiságbol tettem. tehát mégegyszer:
Intel Pentium 3.2GHZ Extreme Edition + hütö = 160.000 Ft
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linux kezdőknek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Villanyszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DUNE médialejátszók topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest